Max Besselink ja Samuli Mäkelä Seagullsin riveihin

3.6.2020 09:01 Helsinki Seagulls on tehnyt sopimukset kahden lupaavan nuoren pelaajan kanssa. 18-vuotias Max Besselink ja 20-vuotias Samuli Mäkelä liittyvät mukaan joukkueen vahvuuteen.

197-senttinen Max Besselink on yksi Suomen lupaavimpia nuoria pelaajia. Kaksi edelliskautta Helsingin NMKY:n M1DA-joukkueen riveissä pelannut Besselink valittiin mukaan viime vuonna NBA:n ja FIBA:n järjestämälle Basketball Without Borders -leirille, jossa kokoontuivat yhteen kaikkiaan 26 eri maasta lupaavimmat 2002-syntyneet pelaajat. Tämän lisäksi laiturilta löytyy kokemusta Suomen 18-vuotiaiden miesten maajoukkueesta kolmen ottelun verran. 

Päättyneellä kaudella Besselink tilastoi keskiarvokseen 13,8 pistettä, 6,3 levypalloa sekä 1,2 syöttöä ottelua kohden.

Max Besselink tulee ensi kaudella debytoimaan Korisliigassa. Kuva: Harri Vallila
Max Besselink tulee ensi kaudella debytoimaan Korisliigassa. Kuva: Harri Vallila


Max Besselink on ikäluokkansa kovimpia lupauksia, jolle siirtyminen vuodeksi Korisliiga-ympyröihin on tärkeä steppi hänen matkallaan. Seagulls tarjoaa hänelle askeleen kovemman harjoitusympäristön ja -vastuksen. Myös jokainen peliminuutti, jotka hän ansaitsee, valmistaa häntä isosti kohti seuraavan vuoden haasteita. Max on päättänyt lähteä vuoden päästä Santa Claran yliopistoon NCAA1-sarjaan. Odotan suurella mielenkiinnolla seuraavaa kautta, ja kiinnostavaa onkin nähdä minkälaisen roolin Max kehittyessään joukkueesta ottaa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi seuran tiedotteessa.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Samuli Mäkelä on Besselinkin tavoin myös tuttu kasvo viime kaudelta HNMKY:n M1DA joukkueesta. Monipuolisesti takamiehen ja pelintekijän roolissa pelaava 178-senttinen Mäkelä edusti Namikaa yhteensä 19 ottelussa tehoin 7,8 pistettä, 2,9 levypalloa ja 2,2 syöttöä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Samuli Mäkelä on yksi Karkkilan lahjoja suomikorikselle ja kolkutteli vahvasti 99-syntyneiden juniorimaajoukkueiden ovia. Hän käväisi noin viikon visiitillä viime vuonna joukkueen harjoituksissa ja luontevana jatkumona hän siirtyy nyt yhdeksi yhteistyöpelaajaksi Seagullsin ja HNMKY:n välillä. Varmasti suurimmat minuutit tulee edelleen Namikassa, mutta Samuli on fiksu ja kovaluontoinen pelaaja, joka varmasti tulee haastamaan rohkeasti jokaisessa harjoituksessa muut takakentän pelaajat, Laakso avaa. 

Syntyneiden sopimusten myötä Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Timo Heinonen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax. 

 

Asiat

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia