Nokia nosti mestaruusviirin tuliterän hallin kattoon ennätysyleisön edessä – Mikael Aalto avasi Korihaiden kauden rytinällä

4.10.2024 20:47 Korisliiga-kauden 2024–25 avajaisillassa nähtiin kovia tilastoesityksiä niin pitkän linjan ammattilaisilta kuin nousevilta nuorisotähdiltäkin.

BC Nokian uusi kotihalli vihittiin käyttöön. Kuva: Joonas Cavén.

BC Nokia avasi kautensa upouudessa kotihallissa ja rikkoi samalla oman yleisöennätyksensä kirkkaasti. Ottelua seurasi käyttöön vihityn AGCO Power Arenan lehtereillä peräti 1748 katsojaa – yli 700 enemmän kuin aiemmassa ennätysottelussa. Illan alkajaisiksi kattoon nostettiin seuran viimekeväinen mestaruusviiri.

Kotiyleisön harmiksi näätäpaidat joutuivat kuitenkin taipumaan itse pelissä luvuin 71–79. Pisteet vienyt vierailija oli Kauhajoki.

Voittajien pistetehtailua johtivat etunenässä tuoreet ulkomaalaisvahvistukset Kaden Anderson ja Joseph Toussaint 17:llä per pelaaja.

– Koripallo on aina koripalloa. Välillä osuu, välillä menee ohi, mutta yllätyin tänään erityisesti fanikulttuurista. Täällä on hurja määrä väkeä tuomassa energiaa, ja olen innoissani alkavasta kaudesta, Korisliiga-tulokas Toussaint kommentoi tuoreeltaan Ruudun lähetyksessä.

Nokian Xavier Green ylsi 21 pisteeseen ja keräsi ohessa 12 levypalloa.

Ottelutilastot

Mikael Aalto ei säästellyt ruutia johtaessaan Korihait väkevään vierasvoittoon Loimaalla. Bisons taipui kotikentällään luvuin 74–86.

Aallon tilastot ottelussa olivat 26 pistettä, kaksi torjuntaa ja 12 levypalloa, joista puolet hyökkäyspäästä. Pisteet syntyivät 64 prosentin tarkkuudella kahden pisteen alueelta ja 72 prosentin vapaaheittotarkkuudella – ilman ainuttakaan kolmen pisteen yritystä.

Bisonsin puolella korisukkaa heilutti aktiivisimmin paluumuuttaja Tevaun Kokko, jolle merkittiin 16 pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa.

– Tuntuu ihanalta olla takaisin Loimaalla. Nyt täytyy vain palata parketilla ja olla parempia: noudattaa kurinalaisesti taktiikkaa ja ottaa oppia tämän ottelun tapahtumista videolta, Kokko totesi Ruudulla.

Ottelutilastot

Nokian Tyrone Lyons tavoittelee palloa uuden pelihallin loisteessa. Kuva: Joonas Cavén.

Seagulls kaivoi voiton vastustajan 17-vuotiaan suurlupauksen huimista otteista huolimatta

Korisliiga-veteraani Rene Rougeau ja tarkkasilmäinen pelinjohtaja Lassi Nikkarinen laittoivat tuulemaan, kun heidän edustamansa Helsinki Seagulls taivutti vierailulle saapuneen Salon Vilppaan 94–85. Rougeau edusti 18 pisteellä, seitsemällä levypallolla, kolmella riistolla ja kahdella torjunnalla, ja Nikkarinen onnistui kirjauttamaan 14 pistettä ja häikäisevät 15 koriin johtavaa syöttöä.

– Ensimmäinen peli maistui oikein hyvältä, ja pitkän harjoituskauden jälkeen oli hienoa päästä pelaamaan äänekkään kotiyleisön eteen. Puolustimme tänään paljon kovemmin, ja erityisesti ottelun toisella puolikkalla se muutti ottelun suunnan meidän hyväksemme, kommentoi Nikkarinen.

Seagulls-debyyttinsä pelannut joukkuetoveri Erik Sajantila tilastoi 12 pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

Vilppaan vahvimmat tilastorivit nähtiin Amin Adamulta ja vasta 17-vuotiaalta suomalaiselta suurlupaukselta Samu Adlerilta. Adamu kirjautti 21 pistettä ja seitsemän levypalloa, kun taas Adler pussitti pyöreät 20 pistettä ja herätti esityksellään vastustajan valmennuksen huomion.

– Samu Adlerin peliä oli ihailtavaa seurata, ja hän laittoi hienoja heittoja tänään sisään. Onnistuimme toisella puolikkaalla puolustuspelaamisessamme mielestäni kumminkin hyvin, totesi Seagulls-valmentaja Vesa Vertio.

Ottelutilastot

Tien päältä pisteet Kouvolaan ja Joensuuhun

Tampereen Pyrintö kärsi kitkerän 66–100-tappion Joensuusta kylään tulleelle Kataja Basketille. Voittajien työtä johtivat Keshawn Curry 28 pisteellä, Travis Jocelyn 21 pisteellä sekä Hannes Pöllä 16 pisteellä, 13 levypallolla ja kahdella torjunnalla.

Pyrinnön parhaassa terässä oli Tampereelle palannut seuraikoni Topias Palmi, joka takoi taululle 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Lapualla Kobrat taipui Kouvoille luvuin 76–89. Voittajien isoimmista pistesuorituksista vastasivat James Bishop IV ja Thomas Gipson III, kumpikin 25 pisteellä.

Ilta oli järjestysnumerollisten miesten juhlaa, sillä Kobrien puolella pisimmän korren veti 19 pistettä upottanut Courtney Alexander II. Joukkuetoveri Trent Buttrick säesti 18 pisteellä ja 12 levypallolla.

– Saimme hieman huonon alun, mutta taistelimme itsemme takaisin peliin. Emme kuitenkaan loppujen lopuksi saaneet vastattua vastustajan jokaiseen runiin, Buttrick summasi ottelutunnelmia.

Ottelutilastot

 
4.10.2024 08:02 Korisliiga

Korisliigan infopaketti 2024-25

Korisliiga käynnistyy perjantaina 4.10. viidellä ottelulla. Löydät alapuolelta pähkinänkuoritiedot, otteluohjelmat sekä joukkuekohtaiset ennakkohaastattelut.

3.10.2024 19:26 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa Korisliiga-uransa kestomenestyjä Kauhajoella – takana pitkä ajanjakso Virginiassa, jossa hän kasvoi niin urheilijana kuin ihmisenäkin

Kauhajoen kokoonpano on uudistunut monin tavoin, mutta tähtäimet ovat yhä korkealla. Tuore kotimainen tähtikiinnitys Andre Gustavson aikoo pelata joukkueessa sitä roolia, mitä häneltä milloinkin tarvitaan.

3.10.2024 12:57 Korisliiga

KTP-Basketin Juho-Matti Henttonen kertoo kuntonsa olevan paras vuosiin – ”Kovaa mennään koko ajan!”

Kotkalaisseura KTP hakee viimekautisen pettymyksen jälkeen nousua takaisin ylempään jatkosarjaan. Laituri Juho-Matti Henttonen näkee ympärillään lupaavan joukkueen.

3.10.2024 09:45 Korisliiga

Monille tuntematon Timi Puittinen nousi viime kaudella Kobrissa ratkaisijaksi – ”Elämäntilanne piti divarissa pidempään kuin olin alkujaan suunnitellut”

Kobrat on muutamalla viime kaudella jumiutunut Korisliigan keskikastiin. 29-vuotias Timi Puittinen kertoo, että alkavalla kaudella on luvassa aggressiivisempi pelityyli.

2.10.2024 19:31 Korisliiga

Koripallouransa ohessa Kouvojen Thomas Gipson podcastaa, harjoittaa valuuttakauppaa ja kasvattaa kolmea leikki-ikäistä lasta

Korisliigan vakiovahvistus Thomas Gipson III aloittaa jo viidennen kautensa Kouvoissa. Vuosien varrella on kaulaan ilmestynyt mitaleja ja kertynyt reppu täyteen elämänoppeja.

2.10.2024 13:03 Korisliiga

Tapiolan Honka palkkasi pitkän linjan tehomiehen vakiinnuttamaan Korisliiga-paikan, mutta haaste on yhä selättämättä – ”Putoaminen oli kova paikka erityisesti minulle”

43-vuotias Tuukka Kotti haluaa rakentaa Tapiola Hongan miesten edustusjoukkueelle vakaampaa pohjaa tulevaisuuteen riippumatta siitä, onko hän itse mukana jatkossa vai ei.

2.10.2024 09:27 Korisliiga

Bisonsin Jeremiah Wood kasvoi nuoruutensa kilpailemalla LeBron Jamesia vastaan – ”Aion kamppailla ja kehittyä, kunnes minut raahataan kentältä!”

Ohiossa kasvaneen Jeremiah Woodin pahin kilpailija varhaisnuoruudessa oli 2000-luvun lähes virallisesti paras koripalloilija LeBron James. Nyt 39-vuotias korinalusjyrä tähdittää Korisliigaan vuosi sitten noussutta Bisons Loimaata.

1.10.2024 20:15 Korisliiga

Vuoristoratamaisesta kaudesta toipunut Erik Sajantila täyttää isot saappaat Helsinki Seagullsissa – ”Pitää joka päivä näyttää, että ansaitsee minuuttinsa”

Erik Sajantila jatkaa töitä siitä, mihin rikkonaisella viime kaudella jäi. Harppaus sarjaputoajasta toissa kauden mestariin on suuri.

1.10.2024 19:57 Susijengi

Carl Lindbom lopettaa koripallouransa

Susijengin vahvuuteen vuoden 2017 EM-kotikisoissa kuulunut Tapiolan Hongan kasvatti Carl ”Calle” Lindbom lopettaa pelaajauransa. 206-senttinen ja 32-vuotias Lindbom pelasi urallaan 63 miesten maaottelua, voitti kaksi miesten Suomen cupin mestaruutta ja pelasi ammattilaisena Saksassa, Puolassa, Kroatiassa, Liettuassa, Ranskassa ja Islannissa.

1.10.2024 13:41 Korisliiga

Mikael Aalto jätti ulkomaantarjoukset pöydälle ja palasi Korihaihin – ”Unelmani ja tavoitteeni ovat Suomessa”

Korihait nousi viime kaudella kertaheitolla liigan häntäpäästä kärkikahinoihin. Osa kiitoksesta kuuluu Mikael Aallolle, joka takoo tulosta yhtä aikaa sekä koripallokentälle että päivätyössään finanssialalla

Näytä lisää vastaavia