Nuorten maajoukkueohjelmaa päivitetty kesälle 2020

22.5.2020 12:00 Suomen koripallonuorten maajoukkueohjelmaa on päivitetty kesälle 2020. Kesän harjoitteluryhmät ovat muuttuneet totutusta U15-U20-ikäluokkamaajoukkueista.

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) peruutti huhtikuussa nuorten EM-turnaukset kesältä 2020. Tämän seurauksena Suomen Koripalloliitto on päivittänyt nuorten maajoukkueohjelmaansa.

Koripalloliitto kutsuu Kisakallioon nuorten maajoukkueryhmän, joka kerääntyy 4-6 kertaa Susi Training Centeriin kesän aikana. Maajoukkueryhmään kutsutaan pelaajia monesta eri ikäluokasta.

– Kun FIBA ei järjestä EM-kisoja, niin se on avannut meille mahdollisuuden rakentaa ja toimia maajoukkueympäristössä uudella tavalla. Emme ole sidottuja tiettyyn ajanjaksoon, jolloin yksittäisen ikäluokkamaajoukkueen tulee olla parhaimmillaan, vaan voimme suunnitella harjoittelun palvelemaan isompaa kuvaa, aloittaa 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja ja Kisakallion Assist Centerin johtaja Jyri Lohikoski.

– Pohjimmainen tavoitteemme on kasvattaa tulevia aikuisten maajoukkuepelaajia ja urheilijoita, joiden ensimmäinen ammatti on koripallo. Näin tulemme kutsumaan leirille pelaajia, joilla meidän mielestämme on parhaat mahdollisuudet pelata aikuisten maajoukkueessa lähivuosina.

Nuorten maajoukkueryhmän lisäksi aikuisten maajoukkueleiritykseen kutsutaan valikoivasti U18- ja U20-maajoukkueiden pelaajia.

Nuorimman ikäluokan eli U15-maajoukkueryhmän osalta vaikutukset ovat pienehköjä. Kesän leiritys käynnistyy hieman suunniteltua myöhemmin, kun joukkue kokoontuu ensimmäiselle maajoukkueleirille Susi Training Centeriin 30.6.-4.7.

– Tuoreimpien tietojen mukaan Viro suunnittelee Baltic Cupin järjestämistä Tallinnassa loppukesästä. Jos se järjestetään, niin ehdottomasti siihen osallistumme, Jyri Lohikoski avaa tilannetta.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan kesä huipentuu nuorten PM-kisoihin, jotka pelataan Kisakalliossa 5.-9.8.2020. U16- ja U18-ikäluokkamaajoukkueet kokoontuvat vielä ennen kisoja omille valmistautumisleireilleen.  

Sudenpennut 2020

U15

    • 30.6.-4.7. Maajoukkueleiri, Kisakallio 
    • 21.-25.7. Maajoukkueleiri, Kisakallio 
    • 19.-23.8. Maajoukkueleiri / kansainvälinen turnaus, Tallinna 

Nuorten maajoukkueryhmä

    • 15.-18.6. Maajoukkueleiri, Kisakallio
    • 23.-27.6. Maajoukkueleiri, Kisakallio 
    • 6.-10.7. Maajoukkueleiri, Kisakallio 
    • 15.-19.7. Maajoukkueleiri, Kisakallio 

PM-kilpailut:

    • 29.7.-1.8. PM-leiritys, Kisakallio 
    • 5.-9.8. PM-kilpailut, Kisakallio 
 

 
23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

5.12.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Juha Sten siirtyy Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi

Nuorten maajoukkueiden ja HBA-Märskyn I divisioona A:n valmentaja Juha Sten, 38, on valittu Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi. Sten aloittaa uudessa tehtävässään alkuvuodesta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.6.2021 14:00 Koronavirus

OKM:n tukea haettavissa liikunta- ja urheiluseuroille koronapandemian haittojen lieventämiseksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut liikunta- ja urheiluseurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

23.2.2021 17:35 Eteläinen alue

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla maaliskuun loppuun asti, aluefinaalit perutaan

Kilpailujaos on tehnyt 23.2.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.3.2021 asti.

13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

Näytä lisää vastaavia