Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

30.10.2021 12:15 Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

Koripalloliiton syysliittokokous järjestettiin lauantaina etäkokouksena. Kokouksen avauspuheenvuorossaan Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo kiitti kaikkia seuratoimijoita heidän korvaamattomasta panoksestaan. 

- On todella upeaa, että salit ovat vihdoin auki ja pelaajat ovat palanneet rakkaan lajiin pariin. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille seuratoimijoille, jotka ovat tehneet upeaa työtä koriksen palatessa harrastajien elämään. Ilman teitä, kukaan ei harrastaisi tätä lajia, Timo Elo kiitteli. 

- Korista on selvästi kaivattu: se näkyy niin lisenssimäärissä kuin katsojien paluussa katsomoihin. Olemme etenkin kasvavan lisenssimäärän suhteen erittäin toiveikkaita tulevaisuuden suhteen, Elo jatkoi. 

Syksyn liittokokouksen puheenjohtajana toimi Koripalloliiton kunniajäsen Pekka Valpola. Kokouksessa oli edustettuna 20 seuraa. 

Pentti Hilke kutsuttiin Koripalloliiton kunniajäseneksi 

Kokouksen päätteeksi Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke (s. 1940) kutsuttiin arvovaltaiseen joukkoon. Aiemmin Koripalloliiton kunniajäseneksi ovat tulleet kutsutuiksi Robert Petersen (kutsumisvuosi: 1983), Teuvo Tuominen (1989), Pentti Toivonen (1995), Hilkka Hakola (1995), Pentti Salmi (1995), Erkki Hiltunen (1997), Veikko Karén (2001), Juhani Salmenkylä (2003), Pekka Litmanen (2009), Esko Strandberg (2015), Pekka Valpola (2019) ja Rauno Segersvärd (2020). 

Pentti Hilke on viihtynyt koripallon parissa 1950-luvulta lähtien. Hilke on toiminut Koripalloliitossa liittohallituksessa, liittovaltuustossa, maajoukkueen johtajana, FIBA-erotuomarina, FIBA-komissaarina, erotuomariyksikön puheenjohtajana, erotuomaritarkkailijana ja -kouluttajana.  

Pentti Hilke on Koripalloliiton 13. kunniajäsen. Kuva: Koripalloliitto
Pentti Hilke on Koripalloliiton 13. kunniajäsen. Kuva: Koripalloliitto

- Kiitän lämpimästi tästä merkittävästä huomionosoituksesta. Kun katselen koripallouraani taaksepäin, se on ollut pitkä. Kaikki alkoi 1956 suurkisoista ja päättyi viime keväänä Korisliigan finaaleissa. Tähän väliin mahtuu kaiken näköistä toimintaa. Parasta on ollut lukuisat ihmiskontaktit, jotka ovat syntyneet ja elävät edelleen, Hilke kiitteli. 

Hilke on palkittu aiemmin Suomen Liikuntakulttuurin ja Urheilun ansioristillä. Hän on myös saanut Koripalloliiton kultaisen ansiomerkin. 

Koripalloliitto tulos niukasti alijäämäinen 

Kulunut toimintakausi oli liiton historiassa toistamiseen poikkeuksellinen, kun koronapandemia näytteli merkittävää roolia toiminnassa. 

Koripalloliiton tilikauden tulos oli poistojen jälkeen 36.000 euroa alijäämäinen. Edelliseen tilikauteen verrattuna eniten tulosta kuritti mm. maajoukkuetapahtumien koronatestaaminen. 

Koripalloliitto tuki tilikauden aikana koronakurimuksesta kärsineitä seuroja yhteensä 494.000 eurolla ja Koripalloliitto jakoi OKM:n korona-avustuksia seuroille 729.400 euroa. 

Liittokokous hyväksyi tilinpäätöksen ja myönsi Koripalloliiton hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille vastuuvapauden. 

 
13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

1.2.2023 09:45 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee kiertue- ja viestintäavustajaa kesän tapahtumiin

Sykkiikö sydämesi koripallolle ja olet kesätöitä vailla? Etsimme joukkoomme ensi kesäksi reipasta ja oma-aloitteista vahvistusta varmistamaan hauskojen koristapahtuminen onnistunut läpivienti.

16.12.2022 11:35 Koripalloliitto

Koululaiskysely 2022: koripallo kiinnostaa nuorten keskuudessa

Joulukuun puolessa välissä julkaistu koululaiskysely kartoittaa lasten ja nuorten harrastushaluja. Valtakunnalliseen koululaiskyselyyn vastasi yli 160 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea yli 1 500 eri koulusta.

29.11.2022 08:39 Seurat

Parempaa korista -webinaarit tuomaan lisäarvoa seuroille

Koripalloliitto käynnistää uuden webinaarikokonaisuuden tarjoamalla jäsenseuroilleen maksuttoman etätapaamisen, jonka tarkoituksena on tukea seuroja vaihtuvin aihepiirein. Seuraava järjestetään 8.12., jolloin aiheena on seuratoiminnan mahdolliset EU-rahoitukset.

14.9.2022 09:49 Lisenssit

Koripalloliitto järjestää seuroille webinaarin lisenssitilastoista – tule kuuntelemaan, miten seurat voivat hyötyä datasta

Webinaarissa käydään läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä johdettua analyysia. Uutena ominaisuutena lisenssityökaluun on saatu päivitetty kunta- ja postinumero selvitys, joka auttaa seuroja tunnistamaan omaan alueensa potentiaalin tarkemmin.

Näytä lisää vastaavia