Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

29.8.2023 13:23 Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

Susijengin kollektiivinen kokemattomuus isoista peleistä on ollut kantava puheenaihe läpi Okinawan MM-alkulohkon. Samat teemat kohosivat pintaan myös tiistaina lohkon päätösottelussa.

Susijengi tuli peliin Saksaa vastaan täynnä tulta ja tappuraa ja 6037-päinen katsomo kohahti, kun mainiossa vireessä ollut Olivier Nkamhoua (14/4/3 syöttöä/3 blokkia) donkkasi Edon Maxhunin (7/1/6 syöttöä) roikkusyötön voimalla koriin tasoittaen pelin 27–27:aan.

NBA- ja Euroliiga-miehiä vilisevä mitalisuosikki Saksa löysi kuitenkin jo ennen taukoa Susijengin heikot kohdat ja rankaisi niistä pyytelemättä vähääkään anteeksi. Saksa nosteli toisella jaksolla hyökkäyslevypalloista kymmenen pistettä ja liukas Dennis Schröder löysi ennen taukoa yhtenään ajoväylät korille.

Heti kolmannen jakson alussa Saksa pakotti Susijengin perättäisiin pallonmenetyksiin ja nosti minuuttien kuluessa johtonsa kymmenestä pisteestä yli kahteenkymmeneen. Saksalaiset saivat pallorallistaan yhtenään helppoja takaovikoreja ja vapaita kolmosia suomalaisselustaan.

- Kokenut joukkue pystyy tekemään tuollaisen muutoksen puoliajalla, mainiot minuutit Susijengin pelinrakentajana pelannut Ilari Seppälä (12/2) kommentoi.

Saksa käytti kaikki mahdolliset keinot pitääkseen Susijengin hyökkäyksen keihäänkärjet Lauri Markkasen (12/2) ja Sasu Salinin (6/1) ilman palloa, joka teki susihyökkäyksestä tahmeaa.

Kun toisen jakson puolestavälistä alkaen Susijengi joutui yhtenään poimimaan palloa omasta korisukastaan, oli sillä suuria vaikeuksia saada puolen kentän hyökkäystään pyörimään.

- Vaikea sanoa vaan yhtä ainutta asiaa, joka tuossa mätti. Meiltä puuttuu rutiinia yhtenäisestä pelaamisesta, eikä se muutu yhdessä yössä. Täytyy saada lisää pelejä ja lisää yhteistä kokemusta alle, Seppälä jatkoi.

Nkamhoua: ”Tämä on meidän yhteinen haasteemme”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi oli tappion jälkeen pelinrakentajansa linjoilla.

- Taas kerran pelissämme oli paljon hyviä asioita, aina alun aggressiivisuudesta lähtien. Me pystymme parhaimmillamme pelaamaan hyvää koripalloa Saksan ja Australian tasoisia joukkueita vastaan, mutta MM-kisatasolla se ei riitä voitosta pelaamiseen, Tuovi analysoi.

- Saksa rankaisi toisella jaksolla hyökkäyslevypalloista ja aiheutti meille ison määrän pallonmenetyksiä kolmannella jaksolla. Taas kävi niin, että kun tuli synkkä hetki, emme saaneet kurssia käännettyä ollenkaan. Tämä on ehdottomasti haaste, joka meidän on tiedostettava.

Aivan kisat käynnistäneen Australia-ottelun tavoin Susijengin pelaajat onnistuivat väläyksittäin. Joukkueen tehokärjeksi nousi tukun komeita donkkeja ja blokkeja esittänyt Olivier Nkamhoua.

Japania vastaan ilman peliminuutteja jäänyt Ilari Seppälä sai koneensa hyvin käyntiin hyökkäyksessä, Mikael Jantunen (6/5) ja Elias Valtonen (6/3) vastasivat Saksan kovuuteen isku iskusta ja Jacob Grandison (7/3/4 syöttöä) ja Edon Maxhuni väläyttelivät hyökkäyksessä.

Kisat jatkuvat alemmassa MM-jatkosarjassa, jossa vastaan asettuvat varmuudella Venezuela sekä suurella todennäköisyydellä Kap Verde. Parhaan pelinsä Susijengin paidassa pelannut Nkamhoua uskoi joukkueensa pystyvän muuntamaan MM-alkulohkon pettymyksensä voitokkaaseen jatkosarjaan.

- Koko joukkuetta ärsyttää, mutta on meidän tehtävä joukkueena osata kääntää se ärsytys kasvuksi ja määrätietoiseksi tekemiseksi, Nkamhoua uhkui.

- Emme ole joukkueena löytäneet toisiamme vielä ja tässä vaiheessa tärkeää on pysyä yhdessä. Tämä on meidän yhteinen haasteemme. Meillä on kaksi peliä tässä turnauksessa pelaamatta ja jokainen jätkä tässä joukkueessa tahtoo avata voittotilin.

Susijengi pelaa ensimmäisen ottelunsa alemmassa MM-jatkosarjassa torstaina 31.8.

Saksa – Susijengi 101-75 (19–22, 47–39, 76–55), miesten maaottelu, alkusarjaa (MM-kisat), Okinawa City (Japani) 29.8.2023

Susijengi: Olivier Nkamhoua 14/4/3 syöttöä/3 blokkia, Lauri Markkanen 12/2, Ilari Seppälä 12/2, Jacob Grandison 7/3/4 syöttöä, Edon Maxhuni 7/1/6 syöttöä, Mikael Jantunen 6/5, Elias Valtonen 6/3, Sasu Salin 6/1, Alexander Madsen 5/2, Miro Little 0/0/3 syöttöä, Henri Kantonen 0/0, Alex Murphy.

Saksa: Isaac Bonga 15/3, Dennis Schröder 15/2/4 syöttöä, Johannes Thiemann 13/3/4 syöttöä, Moritz Wagner 12/3.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).