Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

5.6.2023 12:18 Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

Aikuisten valtakunnalliset sarjat 

Aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjojen ilmoittautuminen hallinnoidaan kilpailun järjestäjän toimesta FIBA Organizer -sarjanhallinnassa.  

Valtakunnalliset senioreiden SM-sarjat, Unified-sarjat sekä pyörätuolikoripallon SM-sarja hallinnoidaan eLSA-sarjanhallinnassa:  

- senioreiden ilmoittautumiset 11.9.2023 mennessä 
- Unified-ilmoittautumiset 14.8.2023 mennessä 
- pyörätuolikoripallon SM-sarjan ilmoittautumiset 11.9.2023 mennessä. 
 

Nuorten valtakunnalliset sarjat 

Nuorten tilastointia vaativat valtakunnalliset sarjat jatkavat FIBA Organizer -käyttöliittymässä edelleen kauden 2023-24. Tilastoitavia nuorten sarjoja ovat valtakunnalliset 16-, 17- ja 19-vuotiaiden sarjat.  

Ilmoittautuminen seuraaviin nuorten valtakunnallisiin sarjoihin tehdään kaudella FIBA Organizer -sarjanhallinnan kautta 1.8.2023 mennessä: 

  • 19-vuotiaiden SM-karsinnat 
  • 19-vuotiaiden valtakunnallinen I divisioona 
  • 17-vuotiaiden karsinnat valtakunnalliseen I divisioonaan 
  • 16-vuotiaiden karsinnat valtakunnalliseen I divisioonaan 

Muiden sarjojen ilmoittautumiset hallinnoidaan kilpailun järjestäjän toimesta suoraan FIBA Organizer -sarjanhallintaan.  

Nuorten kilpailukalenteri: nuorten_kilpailukalenteri_2023-24_vahvistettu_25_5_2023.pdf (d3syc56w7foqy0.cloudfront.net

eLSA-sarjanhallinnan sarjat 

Kaikki alueiden sarjat, 14-vuotiaiden SM-sarja (alueelliset karsinnat sekä kevään SM-sarja) sekä 15-vuotiaiden SM-sarja (RPC) hallinnoidaan edelliskauden tapaan eLSA-sarjanhallinnassa.  

  • Ilmoittautuminen RPC-sarjaan 1.8.2023 mennessä 

  • Alueiden sarjatoiminnan ilmoittautumisten päivämäärät sarjamääräysten mukaisesti 

Kaikki nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä alueiden sarjamääräykset julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä.  

eLSA-sarjanhallinta on käyttöliittymältään sama kuin eSCO-pöytäkirjasovellus, joka helpottaa joukkueiden kauden aikaista otteluiden hallintaa.  

Ilmoittautumiset 

FIBA Organizer  

eLSA 

Sarjanhallinnan yhteystiedot 

 
30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

28.10.2004 Pohjoinen alue

Ilmainen tilastointiohjelma saatavilla

Koripalloliiton uusi tilastointiohjelma on valmistunut. Ilmaiseksi käyttöön saatava ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten SM-sarjoissa ja alueiden sarjoissa pelaavien joukkueiden käyttöön. Ohjelman avulla voidaan tehdä ottelutilastot sähköiseen muotoon, joka on yhteensopiva liiton tilastointijärjestelmän kanssa.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

13.6.2022 07:56 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

Näytä lisää vastaavia