Seurauutisia #49: Lahti Basketball Junioreista uusi Tähtiseura

21.12.2020 08:20 Lahti Basketball Junioreille myönnettiin 15.12.2020 lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Seurasta tuli 14. koripalloseura, joka sai Tähtimerkin.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteinen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta, seuratoimintaa. Tähtikuviossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille, sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja Koripalloliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta.

Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen on iloinen lahtelaisseuran saamasta tunnustuksesta.

- Fiilikset ovat koko seurassa erittäin korkealla valinnasta. Meillä muutaman vuoden ajan ovat olleet jäsen- ja pelaajamäärät kovassa kasvussa. Halusimme turvata sen, ettei toiminnan laatu ala kasvun myötä tippumaan. Se oli päällimmäinen ajatus Tähtiseura-statuksen saavuttamisesta. 

- Mielestäni seuroille on elintärkeää, että sillä on yhteiset toimintatavat niin kentällä kuin etenkin sen ulkopuolella. Aloimme pohtia nuoren seuramme arvomaailmaa – emme vain sutaisseet arvoja ylös, vaan kysyimme niitä kaikilta toiminnassa mukana olevilta. Siitä muodostui se, millainen seura me haluamme olla, Koskinen avaa.

Koskisen mukaan Tähtiseura-ohjelma on paitsi avannut silmiä omaa toimintaa kohtaan, mutta myös konkreettisesti auttanut seuraa toimimaan yhteisten pelisääntöjen myötä.

Kuva: Sellekhanks
Kuva: Sellekhanks

- Meillä on nyt entistä selkeämpi vuosikello ja pelaajanpolku, joka kattaa aina kaksivuotiaista aikuisiin asti. Lisäksi saimme kasattua toimintakäsikirjan, josta löytyy vastaukset helposti eikä asiat ovat vain ihmisten mielissä tai sähköposteissa. Kävimme esimerkiksi kriisiviestintää läpi ennen viime kevättä – ja kun korona iski, emme olleet hätä kädessä, vaan meillä oli selkeä viestinnällinen linja välittömästi.

- Tietyllä tapaa punainen lanka on ollut myös valmennuksen ja käytännön harjoittelun puolella. On tärkeää, että saadaan iso valmentajamäärä toimimaan yhdessä saman punaisen langan eli lahtelaisen koriksen suuntimalla tiellä, Koskinen kertoo.

Koskinen haluaa kiittää kaikkia projektissa mukana olleita henkilöitä. 

- Lukuisat henkilöt ovat olleet tässä mukana, ei kukaan yksittäinen pysty tekemään tai päättämään näin tärkeistä asioista. Kiitos koko seuralle sekä erityiskiitos Daniel Sartipille, joka teki opinnäytetyön tästä ja auttoi meitä tosi paljon. Hän teki niitä juttuja, johon resurssimme eivät olisi riittäneet: hän jaksoi pöyhiä asioita ja käydä arvokeskusteluita seuran sisällä. Suosittelen kaikkia tutustumaan tähän opinnäytetyöhön.

Lahti Basketball Juniorit on ollut murroksen harjalla. Seura vaihtoi imagonsa edustusjoukkueen brändin alle ja lisäksi tyttökoriksen lahtelainen erikoisseura SB-Girl yhdistyi seuraan. Parhaillaan koko lahtelainen juniorikoripallo on turvallisesti yhden seuran alla.

- Olemme luoneet nyt hyvän pohjan ja paljon kauniita asioita on kirjattu. Tärkeintä on saada kuitenkin kaikki siirrettyä käytäntöön. Haluan, että Tähtiseuran arvot näkyvät niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin selkeinä, Koskinen näkee.

 

Lahti Basketball Juniorit sai Tähtiseuratyöstään Päijät-Hämeen myöntämän Olympiakomitean alueellisen Tähtiseura-stipendin. Lisäksi jyväskyläläinen HoNsU palkittiin Tähtiseura-kannustuspalkinnolla. Koripalloliitto onnittelee palkittuja.

Daniel Sartipin opinnäytetyö: https://www.theseus.fi/handle/10024/336367

Lue lisää Koripalloliiton Tähtiseurasivuilta >

 

 
15.1.2021 08:25 Seurauutinen

Seurauutisia #50: Tapiolan Honka on nyt myös aikuisten seuratoiminnan Tähtiseura

Espoolaisseuralle myönnettiin 13.1. punainen aikuisten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta aikuisten liikunnan seuratoiminnasta. Hongasta tuli ensimmäinen koripalloseura, jolla on status niin lasten ja nuorten sekä aikuisten puolella.

22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

Näytä lisää vastaavia