Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

29.4.2022 09:01 Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

Korisliigassa nähdään perjantaina kaksi merkittävää seurajoukkueuran päätöstä, kun maajoukkueen tukipilarit Shawn Huff ja Petteri Koponen päättävät uransa Seagullsin pelipaidassa.

- Nyt tämä konkretisoituu. Tästä kropasta ei ole enää mitään annettavaa, nyt on keksittävä muuta. Koris pysyy aina mukana jollain tavalla. Nyt on aika vetää happea, Petteri Koponen avasi tuntemuksiaan Karjalaisen haastattelussa.

- Päällimmäisenä on tyhjä ja väsynyt olo. Olen antanut aivan kaikkeni ja puristanut viimeiseen tippaan asti. Sain koripallolta paljon, ja hienoa kun kroppa kesti näinkin kauan. Pääsin näkemään maailmaa ja sain tutustua mahtaviin tyyppeihin, joskus sen uran on vain päätyttävä, Huff totesi Karjalaiselle.

Koponen on pelannut Korisliigassa 220 ottelua 9,7 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Palkintokaapista löytyy kaksi kultaista mitalia Espoon Hongan riveistä 2007 ja 2008. Koponen on valittu kahdeksan kertaa urheilutoimittajien valitsemana Vuoden koripalloilijaksi.

Koponen pelasi ammattilaisurallaan Suomen lisäksi Italiassa, Venäjällä, Espanjassa ja Saksassa. Koponen pelasi kivikovassa Euroliigassa 154 ottelua 8,2 pisteen keskiarvolla. Koponen oli ensimmäinen suomalainen ykköskierroksen NBA-varaus (2007).

Susijengi-kapteeni Huffin vastaavat luvut Korisliigassa puolestaan ovat 231 ottelua ja 9,3 pistettä. Kullat puolestaan ovat Espoon Hongan paidassa keväiltä 2002 ja 2003. 208 maaottelua Susijengissä pelannut Huff pelasi Valparaison yliopistouran jälkeen ammattilaisena Kreikassa, Italiassa, Saksassa, Ranskassa sekä Suomessa. Saksan Bundesliigassa Huff pelasi kuuden kauden aikana 188 ottelua.

Korisliigan pronssiottelu Seagulls-Kataja Basket pelataan perjantaina 29.4. Töölön Kisahallissa Seagullsin kotikentällä. Ottelu on katsottavissa myös Ruutu-palvelussa.

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

Näytä lisää vastaavia