Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

12.2.2021 08:56 Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

Antti Kanervo (oik.) ja Seagulls puolustuvat Suomen Cupin mestaruutta Shawn Hopkinsin (kesk.) Pyrintöä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen Cupin hallitseva mestari Seagulls ja tällä kaudella poikkeavalla pelityylillään ilahduttanut Pyrintö antoivat esimakua finaaliottelusta jo viime viikonloppuna Korisliigan runkosarjassa. Etiäisessä Seagulls kaatoi Töölössä Pyrinnön luvuin 99-95.

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet toistaa voittomme, jos olemme puolustuksellisesti valmiina ja pidämme pallosta paremmin huolta, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.

– Pyrintö teki 24 pistettä meitä vastaan menetyksistä. Lisäksi meidän tulee pitää huoli, etteivät he saa hyökkäyslevypalloja, jotta heidän helppojen korien määrä pysyy minimissä. Jos siihen pystytään, niin uskon, että olemme vahvoilla.

Vapaamuotoisesti viisi ulkona hyökkäyksessä pelaava Pyrintö on Korisliigan kummajainen, joka pelaa toisella tavalla kuin muut joukkueet. Hyökkäyksen erikoislaatuisuuden lisäksi tamperelaiset ovat kasanneet ykköspuolustuksekseen paikkapuolustuksen.

– Heidän erilaisuus asettaa haasteita. Kuten Shawn Huff sanoi viime ottelun jälkeen, niin Pyrintöä vastaan vaatii hetken aikaa, että tottuu ottamaan niitä heittoja, joka on aika vapaita ja saa tietyn rytmin. Toisaalta on hyvä, että meillä oli se peli viikko sitten. Sekin jo auttaa saamaan nopeammin kiinni siitä rytmistä.

Sopanen: ”Viimeiset pelit ovat olleet opettavaisia”

Pyrintö ehti porskuttaa Korisliigassa jo yhdeksän ottelun voittoputkessa, mutta viimeisen viikon sisään tamperelaiset ovat hävinneet molemmat kahdesta ottelustaan. Vastassa ei ole ollut mitä tahansa joukkueita, vaan sarjakärki Seagulls ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket.

– Viimeiset peli ja viimeiset viikot ovat olleet opettavaisia. Olemme oppineet, että huippujoukkueet kaatuvat vain, kun puolustus on pysyvää koko ottelun. Olemme tehneet liikaa virheitä puolustuksessa. Jos haluamme kamppailla voitosta, niin on elinehto, että puolustus pitää koko pelin ja sillä lähdemmekin Seagullsia vastaan pelaamaan, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen sanailee.

Seagulls on ollut Suomen tämän kauden selkeä ykkösjoukkue, joka on hävinnyt vasta yhden ottelun koko kautena.

– Seagulls on mainio joukkue ja hieno haaste tässä kohtaa. Heillä on laaja materiaali, hyvä valmennus ja kokeneita jamppoja joka rooliin.

Suomen Cupin finaali pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 13.2. klo 17:15. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV2:lta alkaen 17:05. Selostajana toimii Antti-Jussi Sipilä.

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia