Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

15.12.2023 11:26 Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

Lotta-Maj Lahtinen ja Sedis Basquet saivat vahvan startin EuroCupiin. (Kuva: FIBA Europe)

Lahtisen Sedis Basquet otti tukevan otteen jatkopaikasta voittamalla avausottelussaan belgialaisen Royal Castors Brainen selvästi 84-62 (45-34). Lahtinen auttoi joukkuettaan neljällä pisteellä ja syötöllä.

- Tärkeä voitto EuroCupin ensimmäisellä kierroksella. Puolustimme joukkueena todella hyvin, keskittyneesti ja aggressiivisesti ja se toi meille tänään voiton. Pelasimme myös hyvin yhteen hyökkäyspäässä. Todella ylpeä koko joukkueesta, Lahtinen hehkutti taistelun tauottua.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Sedis Basquetin kotikentällä.
Ottelutilastot

Kuierin Reyer Venezian voittokulku jatkui, kun sveitsiläinen Fribourg kaatui vieraskentällä 83-63 (42-37). Venezia pääsi tekemään tärkeää pesäeroa viimeisellä neljänneksellä, jonka se voitti 22-11. Kuier teki tasaista työtä 10 pisteen, kuuden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.

Toinen osaottelu on edessä torstaina Venetsiassa.
Ottelutilastot

Kangoeroes Mechelen otti niin ikään yliotteen omassa otteluparissaan kaatamalla Gernika Bizkaian 75-70 (30-32). Yli 30 minuuttia urakoinut Aarnisalo auttoi joukkuettaan muun muassa neljän pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja riiston saldolla. Joukkueet kohtaavat Baskimaassa ensi keskiviikkona.
Ottelutilastot

Aarnisalo ja Kuier ovat ehdokkaina myös EuroCupin runkosarjan nousevien tähtien kategoriassa. Heitä voi äänestää EuroCupin verkkosivuilla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

Näytä lisää vastaavia