U15 Nordic Openin toinen päivä toi kaksi voittoa Suomelle

5.8.2024 21:08 Suomen U15 maajoukkueet voittivat Tanskan Nordic Openin toisena pelipäivänä. Sudenpennut lähtevät siis välipäivään kahden voiton turvin.

U15 pojat hakivat voiton Tanskasta. Pelattuaan ensimmäisen erän tasan, Sudenpennut saivat uuden vaihteen silmään, jättäen Tanskan toisessa neljänneksessä tekemät pisteet yksinumeroiseen lukuun. Neljännessä erässä Tanska nousi hetkellisesti jopa pisteen johtoon, mutta Sudenpennut hoitivat voiton hienosti kotiin lukemin 64-75 (29-42).

- Hieno voitto, Tanska pelasi sitkeästi ja sinnikkäästi ja pakotti meidät loppuun asti yrittämään parastamme. Ottelun ratkaisu oli meidän hyvä irtopallopelaaminen, joka näyttäytyi 25 hyökkäyslevypallon muodossa. Loppupeleissä juuri nuo hyökkäyslevypallot mahdollistivat sen, että saatiin riittävästi toisia yrityksiä korinteossa ja siten hoidettua voitto kotiin, Suomen päävalmentaja Pekka Setälä kommentoi.

Suomen tehokkaimmat pelaajat tänään olivat Antti Turtiainen (14/8), Renne Ikäläinen (12/7/3 syöttöä) sekä tupla-tuplan tehnyt Lucas Somero (11/13).

Tanskan paras pistemies oli joukkueen kapteeni August Engelhardt Møller (13/9/3 blokkia).

15-vuotiaat tytöt veivät myös Tanska-ottelun nimiinsä

U15 tytöt pelasivat myös hienon pelin. Alku oli tasainen, mutta puoliajalle mentiin jo reilussa johdossa. Kolmannessa erässä Tanska nousi viiden pisteen päähän, mutta viimeisellä neljänneksellä Sudenpennut sallivat heidän tehdä vain kolme pistettä. Tauluun kirjattiin Suomelle voittoisat loppulukemat 43-64 (19-35).

-Taas oli hienoa oppia kansainvälisestä koripallosta. Saatiin puolustamalla jo ensimmäisellä puoliajalla vastustaja tosi isoihin hankaluuksiin, mutta ei silloin pystytty vielä apupuolustusta asettamaan niin hyvin, eikä myöskään ottamaan puolustuspään levypalloja. Toisella puoliajalla taas joukkue vastasi joukkueena tosi hienosti: apupuolustus parani merkittävästi, jonka kautta vastustaja sai paljon huonompia heittoja ja Tanska sai myös vain 3 hyökkäyslevypalloa. Tämä mahdollisti sen, että saatiin peli käännettyä meidän voitoksi. Hieno suoritus, kommentoi Suomen päävalmentaja Juha-Pekka Männistö.

Suomelta tehokkaimmat tänään olivat Maija Honkonen (9/5 riistoa/3 blokkia) ja Veronika Nanje (10/4/3 riistoa). Tanskan pistenikkareina tänään toimivat joukkueen kapteeni Liv Olsen (11/4) sekä Mille Boje Sørensen (11/4/4 riistoa).

9.8.2024 12:46 Sudenpennut

Sudenpennuille hopeaa U15 Nordic Openista

Sudenpennuille hopeaa U15 Nordic Openin finaaliotteluissa Kisakalliossa. Kovan taistelun jälkeen pojat taipuivat Tanskalle ja tytöt Saksalle.

7.8.2024 21:56 Sudenpennut

Saksa pisti Sudenpennuille kampoihin U15 Nordic Openissa

U15 Nordic Openissa nähtiin kaksikin jännitysnäytelmää Suomen ja Saksan välillä, joista toinen päättyi viime hetken korilla voittoon, ja toinen niukkaan tappioon jatkoajan jälkeen.

4.8.2024 19:52 Sudenpennut

Sudenpennuille avausvoitot U15 Nordic Openissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattava U15 Nordic Open alkoi tänään Sudenpentujen osalta voittoisasti. Avauspäivän otteluissa oli vastassa Islanti.

3.8.2024 14:50 Sudenpennut

Suomen U15-maajoukkueet saavat Nordic Openiin vieraakseen Saksan, Islannin ja Tanskan

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat 4.-8.8. Nordin Open -turnauksen Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi mukana ovat Saksa, Islanti ja Tanska. Ottelut ovat katsottavissa Koristv:ltä

7.5.2024 09:40 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon toukokuun lopuksi

Suomen Koripalloliitto on kutsunut Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 23.-26.5.2024.

10.1.2024 10:59 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon helmikuun alkuun

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on kutsuttu Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 5.-8.2.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

11.8.2023 17:15 Sudenpennut

15-vuotiailla kolmen voiton päivä Kisakalliossa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueelle kertyi perjantaina kolme voittoa. Tytöt olivat täysin omaa luokkaansa ja nappasivat kaksi voittoa. Poikien saldona oli yksi voitto ja yksi tappio.

10.8.2023 22:16 Sudenpennut

15-vuotiaille kaksi voittoa Islannista torstaina

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet jatkoivat pelejään Islantia vastaan Kisakalliossa. Sekä pojille että tytöille kertyi päivän otteluista yksi voitto ja yksi tappio. Huomenna on vielä edessä neljä ottelua.

9.8.2023 22:38 Sudenpennut

15-vuotiaille neljä voittoa Kisakalliossa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat Islantia vastaan kolmena päivänä. Sekä Islannilla että Suomella on Kisakalliossa kaksi joukkueellista pelaajia niin pojissa kuin tytöissäkin. Suomelle kertyi keskiviikkona neljä voittoa.