Utahin ja Jantusen lopputurnaus päätökseen tuplajatkoajan jälkeen

12.3.2021 08:55 Kuluvalla viikolla miesten NCAA:ssa Mikael Jantunen ja Utah etenivät Pac-12-konferenssin puolivälieriin asti, mutta hävisivät tuplajatkoajan jälkeen Southern Californialle. Jantunen viimeisteli kaksinumeroiset pistelukemat molemmissa Utahin lopputurnausottelussa.

Mikael Jantunen heitti kahdessa lopputurnausottelussa kaksinumeroiset pistelukemat. Kuva: Ville Vuorinen.

Keskiviikkona Utah sai Pac-12:n lopputurnauksen avausottelussaan vastaansa Washingtonin. Viisi minuuttia ennen loppusummeria Utah johti 87-68, mutta Washington esitteli loppukirin, joka osoitti, miksi maaliskuun lopputurnauskuukautta kutsutaan March Madnessiksi.

Washington kiri eroa aina kolmeen pisteeseen saakka, mutta lopulta heiltä loppui aika kellosta ja Utah pääsi juhlimaan 95-98 (35-47) -voittoa helpottuneena. Jantunen tilastoi Utahin aloitusviisikossa 12 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä 12 minuutissa.

> Ottelutilastot

Heti perään torstaina Utah sai vastaansa puolivälierissä Southern Californian ottelussa, joka venyi peräti tuplajatkoajalle asti. Utah vaipui monta kertaa kiriasemaan, mutta palasi jokainen kerta takaisin voittotaisteluun. Lopulta utahilaisilta loppui bensa ja Southern California eteni välieriin 85-91 (29-34, 71-71, 80-80) -voitolla.

Jantunen urakoi 36 minuuttia aloitusviisikossa ja keräsi nimiinsä kymmenen pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä.

Jantunen pelasi toisella yliopistokaudellaan 20 ottelua Utahin riveissä 8,9 pisteen ja 4,5 levypallon keskiarvoilla. Utahilla on vielä jonkinlaiset mahdollisuudet jatkopeleihin, jos joukkue valitaan NIT-turnaukseen.

> Ottelutilastot

Big West -konferenssin lopputurnauksessa Tuukka Jaakkola ja Cal Poly ylsivät myös puolivälieriin asti, mutta tie katkesi UC Irvinen käsittelyssä.

Tiistaina lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella Cal Poly selätti Cal State Fullertonin 87-82 (36-32). Jaakkola saalisti kymmenen pistettä, kolme levypalloa ja kaksi torjuntaa 13 minuutissa.

> Ottelutilastot

Puolivälierissä torstaina Cal Poly miltei nousi 22 pisteen takaa, mutta lopulta UC Irvine veti pidemmän korren numeroin 51-58 (27-34). Jaakkola sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana hän kirjasi kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Kolmannen kautensa Cal Polyn paidassa pelanneen Jaakkolan tilastot kaudelta olivat 5,0 pistettä ja 2,2 levypalloa 22 ottelussa.

> Ottelutilastot

Mid-American konferenssin lopputurnauksen ensimmäisellä kierrokeslla Teemu Suokas ja Ball State hävisivät Toledolle 89-91 (34-41). Suokas ei pelannut ottelussa.

Tulokaskaudellaan 19 ottelua Ball Staten riveissä pelannut Suokas tilastoi keskimäärin 1,9 pistettä ja 1,1 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

Asiat

 
4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

Näytä lisää vastaavia