Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

12.9.2021 12:53 Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan valmistautumaan maanantaina pelattavaan Mestarien liigan karsintaan. Kuva: Ville Vuorinen

Karsinta-arpa heitti viime kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden voittaneen Vilppaan Kreikan Peristeriin Mestarien liigan karsintaturnaukseen. Mukana on kuusi joukkuetta, joista yksi saa paikan lohkovaiheeseen.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen pitää karsintaformaattia julmana, mutta rehellisenä.

- Aiempina vuosina karsinnat pelattiin kaksiosaisena, että molemmilla joukkueilla oli yksi kotiottelu. Nyt mennään vahvasti tulos tai ulos -hengessä. Ymmärrän sen tässä maailmantilanteessa täysin. FIBA haluaa taata terveysturvallisen karsinnan ja mielestäni se on ainoa oikea vaihtoehto, Toiviainen avaa.

Toiviainen ei ole päävalmentajana keltanokka eurokentillä. Toiviainen oli KTP-Basketin penkin päässä, kun kotkalaisjoukkue pelasi FIBA EuroChallengea. Vilppaalle osallistuminen europeleihin on upea, laskelmoitu askel.

- Tämä on todella hieno mahdollisuus koko seuralle aina pelaajista koko henkilökuntaan. Kun viime perjantaina teimme lähtöä kohti Kreikkaa, pelaajista huomasi erilaisen innostuksen tulevia otteluita kohtaan, kun lähes kaikille edessä on uusi kokemus.

- On selvää, että meidän tavoitteemme on edetä aina lohkovaiheeseen asti. Koko syksyn meidän tekemisemme on tähdännyt siihen.

Sekoitus uutta ja vanhaa

Salolaisjoukkue koki muutoksia tulevalle kaudelle. Etenkin joukkueen takakenttä meni pitkälti uusiksi, kun pelaajalegenda Teemu Rannikko ripusti tossut naulaan ja siirtyi Toiviaisen avuksi valmennukseen. Hienon pudotuspelikevään pelannut Aatu Kivimäki puolestaan siirtyi Saksaan Pro A:han.

Salossa ei kuitenkaan jääty surkuttelemaan, vaan joukkue haali viime kaudet Espanjassa pelanneen Roope Ahosen takaisin kasvattajaseuraansa. Takakentälle tuli myös Portugalin korikuningas, 183-senttinen Marcus LoVett.

- Olemme asteen fyysisempi ja nopeampi joukkue parin treenipelin ja kolmen treeniviikon perusteella. Uskoisin, että olemme monipuolisia ja saamme eri pelipaikoilta eri taitoja. Saimme myös Jeremiah Woodin rinnalle fyysisyyttä Brian Griffinin verran.

Valmistautuminen on Toiviaisen mukaan sujunut hyvin. Hän ei halua kuitenkaan paljastaa kaikkea vedoten Google Translaten helppokäyttöisyyteen vastustajien leirissä.

- Olemme kolmessa viikossa pystyneet valmistautumaan niin hyvin kuin mahdollista. Toki olemme halunneet säilyttää toimivia juttuja viime kaudesta, mutta myös halunneet tuoda pelaamiseemme uusia elementtejä.

- Olemme säilyneet terveinä ja harjoituksissa on ollut todella kilpailullinen ilmapiiri koko syksyn ajan.

Vastassa Romanian mestari

Vilpas pelasi kaksi valmistavaa ottelua ennen lähtöään. Se kaatoi kotimaan kamaralla Kobrat sekä Lahti Basketballin. Toiviainen on ollut tyytyväinen näkemäänsä. U-BT Cluj-Napoca on hallitseva Romanian mestari, jonka riveissä pelaa kaksi Korisliigasta tuttua yhdysvaltalaista: Giordan Watson edusti Kauhajokea ja Elijah Stewart Helsinki Seagullsia.

- Vastassa on aggressiivinen ja aktiivinen joukkue, joka harjoitusotteluissa on prässännyt ylhäältä. Onneksi joukkue on syksyllä kohdannut Mihailo Pavicevicin valmentaman Mornar Barin ja Paijo vähän auttoi meitä, Toiviainen myhäilee kiitollisena entisen Honka-valmentajan suuntaan.    

Vilppaan ja Cluj-Napocan ottelun voittaja kohtaa kuplaisäntä Peristerin toisella kierroksella.

- Karsintaturnaus on kova rupeama, vaikka arvonta olikin suotuinen meille. Vastassa on heti kova joukkue ja vastustajat vaan kovenevat, jos voittoja tulee.

- Uskon, että meillä on mahdollisuus edetä lohkovaiheeseen, mutta se vaatii meiltä huippusuoritusta. Emme lähde vain kokeilemaan, lohkopaikka on ainoa tavoite ja tuleva viikko näyttää sen, Toiviainen summaa.

Vilpas - U-BT Cluj-Napoca ma 13.9. klo 20.30 @ VeikkausTV

 
5.7.2023 17:57 Mestarien liiga

Kauhajoen Mestarien liigan karsintaturnausjoukkueet arvottu

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaturnausten joukkueet arvottiin torstaina. Karhu Basket Kauhajoki kohtaa puolueettomalla kentällä Turkin Antalyassa 25.9. israelilaisen roni Hay Motors Ness Zionan.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

4.10.2018 23:13 Mestarien liiga

Karhu Basketin eurotaival päättyi tältä erää, Nanterre oli vielä liikaa

Kauhajoen ensimmäiset kansainväliset ottelut olivat silti menestys: neljä voittoa, kaksi tappiota.

1.10.2018 21:02 Mestarien liiga

Nanterre 92 näytti suuruutensa, Karhu Basketin kansainvälinen voittoputki poikki

Kauhajokelaisjoukkueella on lähes mahdoton tehtävä torstaina Ranskassa, eroa kertyi peräti 37 pistettä.

Näytä lisää vastaavia