Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

25.4.2020 11:47 Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

Alexandra Ailus otti isoja kehitysaskeleita tällä kaudella. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus pelasi päättyneellä kaudella toisen kautensa Naisten Korisliigassa Tapiolan Hongan paidassa. Joukkue päätti kautensa neljännellä sijalla ja kaudesta jäi positiivinen fiilis.

- Joukkueen kaudesta jäi todella hyvä fiilis. Keskityttiin ja uskottiin koko ajan omaan tekemiseen ja se tuotti myös tulosta. Joukkue kasvoi älyttömän hyvin kauden aikana yhteen, mikä oli upeaa huomata. Siistiä olisi ollut nähdä, mihin se olisi loppuen lopuksi johtanut, Ailus sanoo.

18-vuotias espoolaislupaus otti myös henkilökohtaisella tasoja isoja kehitysaskeleita. Pelaajan vastuu kasvoi debyyttikauteen verrattuna noin kymmenellä minuutilla ottelua kohden. Tämän myötä myös tilastokeskiarvot paranivat. Ailus tilastoi 24 ottelussa keskimäärin 10,5 pistettä, 2,8 syöttöä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden. Lisäksi pelejä kertyi myös ykkösdivisioonan puolella, jossa tilastot olivat vielä paremmat.

- Omasta kaudesta jäi positiiviset fiilikset. Kausi oli erilainen verrattuna aiempiin ja paljon uutta tuli opittua ja koettua. Oman roolin omaksuminen joukkueessa onnistui ja oli koko ajan rennompi fiilis pelata. Se näkyi myös kentällä, Ailus kertaa.

Ailus sijoittui kauden kehittynein pelaaja äänestyksessä toiseksi. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongassa pelaajien roolitus ja odotukset olivat kauden aikana koko ajan selkeät. Se näkyi joukkueen pelaamisessa sekä pelaajien kehityksessä.

- Uskon, että kehitykseen pelaajana vaikutti se, että tiesi koko ajan mitä valmentaja itseltä odottaa ja oma rooli joukkueessa oli selkeä. Näin pystyin hyvin keskittymään treenaamiseen sekä pelaamiseen. Se vaikutti varmasti kehittymiseen, Ailus pohtii.

Poikkeustilasta huolimatta harjoittelumäärät on pyritty pitämään samana ja valmistautuminen ensi kauteen on täydessä vauhdissa. Nuori pelaaja on kuitenkin joutunut ottamaan harjoittelusta enemmän vastuuta.

- Tottakai lajiharjoittelu on laskenut jonkin verran, kun joukkueen kanssa tehtyjä lajiharjoituksia ei ole lainkaan. Samalla muunlainen harjoittelu ja urheilu on kuitenkin lisääntynyt. Treeniohjelmat tulevat viikoittain ja harjoittelu tapahtuu henkilökohtaisella tasolla. On pitänyt tehdä paljon lajia tukevia monipuolisia harjoituksia. Toivottavasti itse joukkueharjoitusten pariin pääsisi kuitenkin mahdollisimman pian, Ailus sanoo. 

Ailuksen tavoitteet seuraavaa kautta varten ovat selkeät. Tavoitteena on jatkaa kehittymistä pelaajana ja saada peliin uusia elementtejä.

- Ensi kaudella olisi tarkoitus jatkaa kehittymistä ja löytää uusia juttuja omaan pelaamiseen. Tulevaisuudessa olisi siistiä päästä pelaamaan myös ulkomailla, Ailus päättää.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia