Catzin ryöstöretki Hyvinkäälle onnistui suvereenisti – Peli-Karhut piti kotiedun Kouvottaria vastaan

1.4.2019 22:04 Lappeenrannan Catz venyi voittoon ensimmäisessä välieräottelussa vaikean paikan edessä, kun vastaan asettui runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kotiedun turvin. Catzin toteutus toimi nyt molemmissa päissä kenttää ja lappeenrantalaiset nappasivat selvän voiton koriluvuin 69-84. Ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan sai myös Peli-Karhut, joka sai vääntää Kouvottaria vastaan summerin soittoon asti. Lopulta kotkalaiset olivat kuitenkin piirun verran parempia numeroin 70-66.

Catzin Roosa Kosonen astui esiin tärkeillä hetkillä ja toi joukkueelle kaivattuja pisteitä. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan voittamalla vieraskentällä Hyvinkään Pontevan selvin luvuin 69-84 (33-44). Pontevalla on mahdollisuus tasoittaa ottelusarja seuraavan kerran keskiviikkona.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana on pitkin pudotuspelejä peräänkuuluttanut hyökkäyspään onnistumisten perään. Martinhallissa näitä oli nyt luvassa, sillä avausjakson aikana etenkin kotimaiset pelaajat astuivat urakalla esiin ja saivat pistetilinsä auki komeasti. Yhtä aktiivista ei ollut Pontevan peli alusta asti: viimeiset vajaa neljä minuuttia kului kotijoukkueelta ilman pisteitä, mikä päästi kissat karkaamaan avauskympin päätteeksi kuuden pisteen johtoon.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue joutui edelleen hakemaan pelivirettään joukkueen sortuessa menetyksiin. Catz puolestaan jatkoi etenemistään höyryjunan lailla ja jakson keskivaiheilla vieraat tikkasivat läheltä ja kaukaa peräti 12 pistettä yhteen soittoon ja puoliajalle mentiin vieraiden makoisassa 11 pisteen johdossa.

Puoliajan levähdystauko ei vaikuttanut Valencia McFarlandin heittokäden kuumuuteen, päinvastoin. Heti jakson alkuun pelintekijä säkitti peräjälkeen kaksi onnistunutta kolmosta korin perukoille Pontevan ahdingon kasvaessa. Jakso meni vierasjoukkueelle selvästi 11-18.

Päätösneljännekselle tultaessa HyPo oli antanut kissoille eteen jo 20 pistettä. Kotijoukkue sai tehostettua pistetehtailuaan vielä, mutta Catzin kolmosshow nakersi kirikamppailua merkittävästi. Vieraat tehtailivat Roosa Kososen, Elena Reshetkon (11/11/4s) sekä Petra Noposen (6/6) toimesta kaukoheittoja peräti neljän kappaleen verran, eikä tällä kertaa runkosarjavoittajan hihasta löytynyt enää kikkakolmosta rinnalle ja ohi pääsemiseen.

Mika Haakana oli ansaitusti tyytyväinen joukkueen otteisiin:

Tyytyväinen voitosta ja esityksestämme. Jatkoimme edellisten pelien tapaan hyvää puolustuspeliä. Hyökkäyspäässä HyPon paikkapuolustus aiheutti loppupuolella vähän päänvaivaa. Alun 5 minuuttia oli meille vaikeaa, mutta selvisimme omaan peliimme nopeasti. Petra Noponen ansaitsee erityismaininnan erinomaisesta puolustuspelistä. Se, että onnistuimme esimerkiksi Randi Brownin pysäyttämisessä, vaikka hän tekee 18 pistettä tarkoittaa, että meillä on vastassamme todellisia huippupelaajia. Meidän pitää jatkossakin onnistua samalla tapaa, jotta voisimme jatkaa voittojen tiellä. Tänään menetyksiä oli vain 11, joista 4-5 aivan lopussa pelin jo ratkettua, joten huolellisuuteenkin voi olla tyytyväinen.

Catz vei ottelun levypallot nimiinsä ja onnistui pussittamaan paremmin kaukoheittojen lisäksi myös kahden pisteen heittoja: Pontevalle näitä kertyi 17, Catzille 22. Nopeissa hyökkäyksissä kotijoukkue oli tänään tehokkaampi, sillä joukkue sai kuitattua itselleen näistä 23 pistettä vieraiden 12 vastaan.

Onnittelut Catzille 1. pelin voitosta. Catz voitti, koska sen pelikovuus ja valmius oli meitä parempaa. Levypallopeli oli ottelun kompastuskivi meille, vaikka olimme siihen valmistautuneet. Lena Reshetko oli sen osa-alueen ilmentymä, hän haki hyökkäyslevypalloja ja pisti niistä pallot pussiin. Itse emme edes menneet hyökkäyslevypalloihin. Catzin pelikovuus tuli esiin myös puolustuspäässä, jossa se tappoi meidän hyökkäyspelaamisemme. Kaikkiaan Catz oli kovempi kuin me ja se sai meidät pois tolaltaan. Catzin heittopeli puolestaan oli aivan odotetun kaltaista, ja meidän paikkammekin jätti heille aivan liikaa tilaa. Catz antoi meille läksytyksen. Mutta onneksi tässä pelataan kolmesta voitosta, eli meidän pitää vain parantaa, Miikka Sopanen summasi.

Catzin riveistä vaikeasti pysäytettävä oli jälleen joukkueen kapteeni Aleighsa Welch (22/8/7). Joukkuetta ei pettänyt tällä kertaa myöskään McFarland (22/6/7s), mutta todellisen esiinmarssin pistetehtailussa suoritti Roosa Kosonen. Kosonen osui kolmen pisteen heitoissaan pohjaan peräti neljästi ja naulasi loppulukemikseen 18/6.

Pontevan riveistä yksikään pelaaja ei onnistunut nikkaroimaan kakkosella alkavaa pistelukemaa. Suurimman pistetilin latoi heittokuningatar Randi Brown (18/5), mutta tehokkaimmat joukkueelta olivat Jessica January (11/5/9s) sekä hyvillä prosenteilla heittänyt Alexis Montgomery, joka viimeisteli 14 pistettä. Taru Tuukkanen saatiin Catzin puolustuksen toimesta hyvin pimentoon, sillä tähtisentterille suotiin vain kuusi pistettä (6/9/4s).

Ottelutilastot

Peli-Karhuille avausvoitto Kymenlaakson paikallisvälieräsarjassa

Peli-Karhut joutui Kotkassa kotiluolassaan ahtaalle, mutta onnistui lopulta pitämään Kouvottaret takanaan jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun päättyessä koriluvuin 70-66 (31-36). Kymenlaakson paikallisvääntö on nyt 1-0 PeKan hyväksi.

Kotijoukkue aloitti pelinsä selvästi Kouvottaria hermostuneemmissa merkeissä pallojen kimpoillessa ahnaasti syöttölinjoilla kärkkyvien vieraiden käsiin. PeKan oman pelirytmin löytymistä vaikeutti myös korista koriin meneminen. Sukasta otettu pallo pakotti PeKan hitaampaan hyökkäystahtiin tempopelin sijaan.

Kouvottaret istahti kunnolla kuskin paikalle toisen jakson lopussa, kun Kaisa Lind ja Camille Zimmerman iskivät molemmat peräjälkeen kolmen pisteen heitot pohjaan jakson loppuvaiheilla. Puoliajalle kouvolalaiset pääsivät lepuuttamaan jalkojaan viiden pisteen etumatkan turvin.

Vieraiden johto ei ollut iso, mutta se piti läpi kolmannenkin jakson. Parhaimmillaan Kouvottaret käväisi jakson aikana yhdeksän pisteen johdossa, eikä mustapaitojen puolustuksessakaan ollut pahemmin moitteita apupuolustuksen toimiessa.

Viimeinen päätösneljännes oli lopulta kuitenkin kotijoukkueen dominointia jakson mennessä kotkalaisille 23-12. Kouvottaret oli selvästi jo väsähtäneen oloinen PeKan onnistuessa murtamaan vierasjoukkueen puolustuksen. Samaan hengenvetoon alkoi loppua myös kouvolalaisten innovatiivisuus hyökkäyspäässä PeKan saadessa puolestaan tärkeitä osumia kaaren takaa. Minuutti ennen summeria Daniela Wallen sai iskettyä kovan kolmosen sukasta läpi, mikä siirsi emännät neljän pisteen johtoon. Taeler Deer onnistui vielä tämän jälkeen ajamaan korille väkisin kahden pisteen arvoisesti, mutta lopun alku oli jo nähtävissä. Pallo päätyi takaisin PeKan käsiin ja lopulta Kouvottarien prässi oli jättänyt ypöyksin Brittany Starlingin, joka iski vielä ennen summeria ottelun viimeisen korin.

PeKa sai lopulta iskettyä tuttuihin korirautoihin seitsemän kolmosta Kouvottarien vaatimatonta kolmea vastaan. Kouvottaret säkitti puolestaan enemmän pisteitä lähietäisyyksiltä ja juoksi nopeista hyökkäyksistä 19 pistettä PeKan juostessa kymmenen. Penkiltä kotijoukkue kykeni tuomaan apuja 14 pistettä, mutta vierasjoukkue sai täältä vain kolme pistettä helpotusta.

Peli-Karhujen Brittany Starling oli molemmissa päissää kenttää korvaamaton pitäessään Claire Lamunun kurissa ja onnistumalla myös itse pisteidenteossa (23/9/5s). Todellinen levypallohaukka oli puolestaan Daniela Wallen (10/17) ja mukavia onnistumisia kertyi myös Noora Järvikankaalle (11/6).

Kouvottarien kokoonpanosta hyvää tasavahvaa suorittamista esitti jälleen Camille Zimmerman, joka tykitti 18 pistettä ja kahmi kahdeksan levypalloa. Taeler Deer (20/7/5s) piti joukkuetta mukana etenkin loppupuolen vaikeilla hetkillä. Claire Lamunu ei päässyt parhaille tilastolukemilleen pisteissä tällä kertaa (10/9).

Naisten Korisliigan seuraavat välieräpelit käydään keskiviikkona 3.4. HyPo matkustaa Catzin vieraaksi Lappeenrannan urheilutaloon ja Kouvottaret pääsee kotikentälleen Jatke Areenalle Peli-Karhuja vastaan (Elisa Viihde Sport). Molemmat ottelut käynnistyvät klo 18:30.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.