Damoiseaux ja Gardziella jatkavat mestarijoukkueen paidassa, Kärnä uutena mukaan

19.6.2024 14:37 Hallitseva Suomen mestari ToPo on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Meri Damoiseaux ja Anna Gardziella jatkavat helsinkiläisjoukkueessa, uutena pelaajana joukkueessa puolestaan nähdään Claudia Kärnä.

Anna Gardziella jatkaa ToPossa. Kuva: Ville Vuorinen

Työteliäänä harjoittelijana tunnetun Merin sopimus saa naisten joukkueen staffille hymyn huulille.

- Upeaa, että saimme Merin jatkamaan tähti-paidassa myös ensi kaudella! Takakentän taskuraketti tuo joukkueeseen sähäkkyyttä ja taistelutahtoa, joiden ansiosta hän onkin tärkeä palanen osana joukkueemme kotimaista runkoa, naisten GM Saara Wahlgren kommentoi tuoreinta pelaajasopimusta seuran tiedotteessa.

Damoiseaux'lle alkava kausi on ToPossa jo viides.

- Olen viihtynyt ToPossa ja totta kai on kiva päästä pelaamaan osittain samojen pelaajien kanssa ensi kaudellakin, Damoiseaux miettii jatkosopimuksensa synnystä.

Anna Gardziella on yksi suomalaisen naiskoriksen huippulupauksista. Parhaillaan 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueleirityksessä historiallisiin MM-kisoihin valmistautuva Gardziella jatkaa uraansa kasvattajaseuransa paidassa.

- Koen kivana asiana jatkaa ToPossa ja uskon tämän olevan paras valinta kehittymistäni ajatellen. Minulla on paljon motivaatiota viedä itseäni eteenpäin ja odotan innolla mitä tuleva kausi tuo tullessaan, Gardziella kommentoi.

- Olen tyytyväinen, että Anna nähdään ToPon paidassa myös tulevalla kaudella. Kyseessä on seuran oma kasvatti ja ikäluokkansa kärkipelaaja. Hänellä on edessään upea kesä maajoukkueiden kanssa ja tämän jälkeen toivottavasti nähdään todellinen läpimurto Korisliigassa, päävalmentaja Arttu Tammi kertoo.

Viime kauden EBT:ssä viettänyt Claudia Kärnä pukee tulevalla kaudella päälleen ensimmäistä kertaa helsinkiläisjoukkueen paidan. Kärnä on Catzin kasvatti, ja hän on pelannut kasvattajaseuransa ja EBT:n lisäksi Korisliigaa myös Kouvottarissa. Pelaajauralta löytyy lisäksi monia tehokkaita vuosia naisten divarissa Katajan paidassa.

- ToPossa on tällä hetkellä super energinen ja positiivinen meininki niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Fiiliksen lisäksi vahvaa yhteisöllisyyttä on vaikea olla huomaamatta ja kaikki tutut kenelle juttelin puhuivat pelkkää hyvää seurasta ja siellä olevista tyypeistä. Miulle tehtiin myös selväksi miksi olisin tärkeä palanen joukkueeseen (Kiitos etenkin Saara, Janne ja Taru), eikä toi valmentaja Arttu miun kokemuksen mukaan myöskään huonoilla vitseillään tunnelmaa ainakaan latista - päinvastoin ihan huipputyyppi, Claudia avaa päätöksensä taustoja.

- Hieno asia, että saimme Claudian kaltaisen loistavan ihmisen joukkueeseen. Tunnen Claudian entuudestaan ja tiedän hänen tuovan omalla persoonallansa hirvittävän määrän energiaa tullessaan. Tiedän Claudian olevan sopiva palanen tulevaan joukkueeseemme ja hänellä on myös hieno mahdollisuus kehittyä pelaajana, Arttu Tammi kommentoi sopimusta.

 
16.10.2024 23:06 Eurocup

Peli-Karhujen sensaatiomainen loppukiri toi avausvoiton EuroCupissa!

Kotkan Peli-Karhut teki huiman tempun, kun se kaatoi vieraskentällä belgialaisen Castors Brainen 64–65 (34-25). Voitto oli suomalaisittain historiallinen, koska se oli nykymuotoisen EuroCupin ensimmäinen suomalaisjoukkueelle.

16.10.2024 20:30 Naisten Korisliiga

EBT, Honka ja Kouvottaret vahvoja kotonaan – ToPo haki voiton Forssasta

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat EBT ja Kouvottaret sekä tappioitta jatkavat Honka ja ToPo.

13.10.2024 22:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Siinä sarjakärki Peli-Karhut haki vierasvoiton Nokialta 95-78.

12.10.2024 21:33 Naisten Korisliiga

EBT voittoon hurjan hyökkäyspelin avulla – Honka kiri voittoon

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot niissä kirjattiin espoolaisjoukkueille.

11.10.2024 22:38 Naisten Korisliiga

HBA avasi voittotilinsä

Perjantain myöhäisottelussa HBA-Märsky sai vieraakseen BC Nokian. Märsky otti kauden ensimmäisen voittonsa 74-69.

9.10.2024 21:40 Eurocup

Peli-Karhut taipui niukasti EuroCup-avauksessaan kotikentällä

Ensimmäistä kertaa EuroCupissa esiintynyt kotkalaisjoukkue taisteli päätösneljännekselle asti voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan romanialaiselle CSM Constantalle 85–95 (38–47).

9.10.2024 21:15 Naisten Korisliiga

Kujala ja Stewart pohjustivat Pyrinnön voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona yksi ottelu, jossa Pyrintö kaatoi Kouvottaret Tampereella. Voitto kirjattiin emännille 102-91.

9.10.2024 09:45 Eurocup

Peli-Karhut aloittaa historiallisen EuroCup-urakkansa – ”Olemme valmiina fyysiseen haasteeseen”

Peli-Karhujen urakka Euroopan toiseksi korkeimmassa kansainvälisessä naisten koripallosarjassa käynnistyy keskiviikkona 9.10. klo 18:30. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu romanialainen CSM Constanta.

8.10.2024 15:56 Korisliiga

Koripallosarjojen tilastointimuutokset kaudella 2024–25

Koripalloliiton valtakunnallisten sarjojen tilastopalvelu muuttui kaudelle 2024–25. Kun tulospalvelukin on uusi ja tilastojen näyttämisessä ollut ajoittaisia haasteita, päätimme kerätä lyhyen oppaan sille, mitä löytyy mistäkin.

6.10.2024 21:48 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Pyrintö voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Voittotilinsä tämän kauden osalta avasivat Kouvottaret ja Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia