Kouvottaret taisteli tiensä välieriin: ”Ihan hemmetin hieno fiilis”

29.3.2019 22:06 Kouvottaret onnistui viimein ottamaan kotivoiton Forssan Alkua vastaan. Otteluparin tunteikas ja tasaväkinen sarja venyi lopulta aina viidenteen otteluun, mutta viimeisessä kohtaamisessa kouvolalaiset olivat selvästi parempia koriluvuin 75-51. Sijoitus on samalla Kouvottarien tähänastisen liigahistorian paras.

Camille Zimmerman oli joukkueen selkäranka täyden kotiyleisön edessä. Kuva: Matti. O. Koskinen.

Kouvottaret taisteli tiensä välieriin kotiyleisön edessä Jatke Areenalla, jonne oli saapunut kauden ennätykselliset 754 silmäparia. Forssan Alku kaatui viidennen ottelun päätteeksi lopulta selvin luvuin 75-51 (40-23).

Kouvottaret esiintyi heti ensi minuuteilta asti parketilla kuin uudestisyntyneenä. Poissa olivat nyt sähellykset ja epävarmuudet pallon kanssa, eikä hermoilusta ollut nyt tietoakaan. Forssan Alku ei ollut yhtä hereillä ja vireällä jalalla liikkeellä, mikä päästi tällä kertaa vuorostaan kouvolalaiset kuskin paikalle jo avausjakson päätteeksi.

Toisella neljänneksellä valkopaidat iskivät lisää vettä myllyyn ja saivat kymmenen pisteen runin päälle jakson alkuun heittojen löytäessä perille kaikilta etäisyyksiltä. Forssan Alun ideat hyökkäyspäässä olivat puolestaan vähissä, eikä Kouvottarien kiinteä puolustus tehnyt korinteosta helppoa. Vaikeaa vierailla oli myös toisessa päässä kenttää puolustuksessa, vaikka täällä kokeiltiinkin vuoroin paikkaa ja miespuolustusta. Puoliajalle kotijoukkue pääsi jo murskaavassa 17 pisteen johtoasemassa.

Puoliajan jälkeen Forssan Alku sai kupletin juonesta paremmin kiinni, mutta Kouvottaret ei hellittänyt otettaan. Alun pelaajiston peliurakkaa alkoivat rasittaa myös vähitellen virhevaikeudet. Joukkueen tähtipelaaja Emily Kinneston sai jakson aikana neljännen virheensä, Mia Loyd puolestaan kolmantensa.

Päätösjaksolla kotijoukkueen juna oli jo pysäyttämätön vierasjoukkueen virhetilin kasvaessa ja Kinnestonin joutuessa suihkuun. Alku ei pystynyt kuromaan eroa enää umpeen Kouvottarien kuitatessa aina takaisin mylvivän kotiyleisön säestyksessä ja ottelun viimeiset minuutit olivat enää Kouvottarien voiton varmistelua piste-eron ollessa kestämätön.

– Avain voittoon löytyi tänään pelaajista itsestään ja tahdosta. Nyt emme jännittäneet ja toteutimme puolustuspään asioita niin kuin pitikin. Pelaajat luottivat toisiinsa ja fanit toivat ihan älyttömästi lisäbuustia tekemiseemme. Tuntuu ihan hemmetin hienolta ja tämä on todella iso juttu myös minulle henkilökohtaisesti, Mika Hartonen niputti tunteikkaana ottelun päätteeksi.

Kouvottaret heitti ottelussa tarkemmin kaikilta etäisyyksiltä ja repi levypalloja huomattavasti ahnaammin. Pallon menetyksistä kotijoukkue kuittasi itselleen 21 pistettä Forssan Alun seitsemää vastaan. Alun valmentaja Risto-Matti Rousku kiitti lopuksi kaikkia joukkueen pelaajia kauden päätteeksi:

– Ansaittu voitto tänään Kouvottarille, he olivat nyt molemmissa päissä kenttää parempia. Ei pystytty tänään parempaan, vaikea sanoa mistä johtuu. Meillä oli omat hetkemme kolmannella jaksolla, mutta puolustuspäämme ei pitänyt riittävästi, jotta olisimme voineet päästä peliin mukaan. Ylpeä olen kaikista pelaajista ja heidän sitoutumisestansa ja panoksesta isolla sydämellä tämän kauden aikana. Monet pelaajat ottivat suuria harppauksia ja pelasivat vasta ensi kertaa naisten Korisliigassa, haluan kiittää kaikkia pelaajia, Rousku niputti.

Kouvottarien tehokkain oli joukkueelle elintärkeitä levypalloja napsinut Claire Lamunu (17/17). Kovaa työtä molemmissa päissä kenttää teki varma suorittaja Camille Zimmerman (33/11) ja Taeler Deer onnistui niin ikää hänkin (13/7/8s).

– Hieno ja tunteikas ottelusarja nyt takana ja tuntuu pirun hyvältä päästä neljän parhaan joukkoon. Koko joukkueella oli varma fiilis ennen ottelu, että nyt voitamme kotiyleisön edessä. Edellinen jatkoaikavoitto toi itsevarmuutta ja me pystyimme läpi ottelusarjan kehittämään aina jotakin uutta pelaamiseemme, joukkueen konkaripelaaja Kaisa Lind summasi.

Forssan Alun kokoonpanosta ylivoimaisesti tehokkaimmin esiintyi Mia Loyd (17/12), joka taisteli viimeiseen asti ja jota rikottiin ottelun tiimellyksessä peräti kymmenen kertaa. Emily Kinneston uurasti joukkueelle lukemat (13/5) ja ikitaistelija Meral Bedretdin säkitti kymmenen pistettä.

Ottelutilastot

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.