Marraskuun kuukauden pelaaja Carmen Tyson-Thomas: ’’Haluan nauttia tästä kaudesta ja juhlia mestaruutta ToPo:n kanssa’’

15.12.2023 12:26 ToPo:n Carmen Tyson-Thomas valittiin marraskuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. 32-vuotiaan pelaajan johdolla helsinkiläisjoukkue on edennyt voitosta voittoon.

Carmen Tyson-Thomas lukeutuu sarjan parhaisiin pelaajiin. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

ToPo:n joukkue on täynnä vahvoja yksilöitä, joka on viimeistään syksyn aikana tullut kaikille selväksi.

- Uskon, että joukkueemme on niin vahva, koska harjoittelemme ja pelaamme kovaa. Se näkyy tekemisessä kentällä ja kentän ulkopuolella. Kehitämme jotain uutta joka päivä ja jokaisen yksilön tekemä työ on johtanut siihen, että olemme pelanneet näin hyvin.

Marraskuussa joukkue nappasi viisi voittoa. Kärkipaikkaa hallussaan pitävä joukkue varmisti myös paikkansa Suomen Cupin Final Fouriin. Loistavasta alkukaudesta huolimatta myös kehitettävää löytyy.

- Uskomme, että emme ole vielä sillä tasolla, jolla voimme olla. Aina on varaa kehittyä ja valmentajamme tekevät joka päivä töitä sen eteen, että olisimme entistä parempia, Tyson-Thomas sanoo.

Kausi on Syracusen yliopiston kasvatille kolmas Suomessa. Aikaisemmin hän edusti Honkaa ja EBT:ta. Tällä kaudella hän on tilastoinut keskimäärin 20,1 pistettä 9,5 levypalloa, 3,5 koriin johtanutta syöttöä ja 3,4 riistoa. Jokainen vuosi on vienyt pelaajaa eteenpäin.

- Kolmen vuoden aikana Suomessa jokainen joukkue on auttanut minua kehittämään eri osa-alueita pelissäni. ToPo:ssa puolustuspelaaminen ja pelikentän näkeminen on kehittynyt eniten.

Kokeneella pelaajalla on kokemusta Suomen lisäksi mm. Sloveniasta, Islannista ja Australiasta. Pelaaja haluaakin toimia esikuvana.

- Urheilijana haluan pysyä mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa. Haluan jatkossakin toimia esikuvana nuoremmille. Koripalloilijana haluan nauttia tästä kaudesta ja juhlia mestaruutta tämän mahtavan ryhmän kanssa.

ToPo:n takana sarja on tällä kaudella todella tasainen. Suurimpien kilpailijoiden nimeäminen onkin haastavaa.

- En osaa nimetä pahimpia haastajia, koska tässä sarjassa joukkueet voivat tehdä nopeastikin muutoksia. Odotan kuitenkin eniten vanhojen joukkueideni kohtaamista, Tyson-Thomas sanoo.

Amerikkalaisella on tyttöystävä ja lapsi Suomessa. Vapaa-aikaa kuluu runsaasti lapsen ympärillä.

- Tykkään leikkiä lapsemme kanssa ja käymme paljon Hoplopissa. Suomessa pidän kesämökkeilystä, joulun ajasta ja saunasta. Lapsemme täyttää viisi vuotta ja aloitti juuri koripallon ToPo:ssa. Viikonloppuaamut ovat täynnä lasten kanssa tekemistä. Vapaa-ajalla pelaan sen lisäksi videopelejä.

Pelaamisen lisäksi Tyson-Thomas on ehtinyt opettelemaan suomen kieltä. Hän vastaakin kysymyksiin osittain suomeksi.

- Kommunikoin 90 prosenttisesti suomeksi joukkueen kanssa. Kotonakin puhumme yhdeksän jälkeen vain suomea. Puhun kuitenkin vielä paremmin kuin kirjoitan. Yritän kuitenkin aina löytää aikaa suomen kielen opettelulle. Suomen kieli on hienoa, hän päättää.

 
26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia