Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

PeKan Brooke McCarty pyöritti jälleen peliä mallikkaasti. Kuva: Ville Vuorinen.

Naisten Korisliigan finaalisarjan ensimmäinen ottelu Karhuvuoren urheilutalossa päättyi runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi selvästi Peli-Karhujen hyväksi lukemin 76-61 (39-34).

Kaikki ottelun kymmenminuuttiset läpi pelin olivat hienoisesti kotijoukkueen hallintaa. Selvästi paremmassa valmiudessa otteluun tullut PeKa siirtyi kuskin paikalle jo avausjakson aikana, kun kymmen pisteen runi siivitti joukkueen parhaimmillaan seitsemän pisteen etumatkaan Catzin tuskaillessa oman hyökkäyspään pelaamisen kanssa.

Toisella jaksolla kotkalaiset lisäsivät lisää vettä myllyyn. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle ja parasta mahdollista heittopaikka etsittiin epäitsekkäästi maltilla. Etenkin hallitsevan mestarin takakenttä tuntui olevan huippuvireessä kolmosten viuhahtaessa sukkana sisään Brooke McCartyn ja Linda-Lotta Lehtorannan toimesta eron kasvaessa parhaimmillaan 14 pisteeseen.

Kotijoukkueen hurmos sai samaisen jakson loppupuolella kuitenkin synkkiä pilviä, kun tähtipelaaja Linda Lehtoranta joutui jättämään leikin kesken vamman takia. Odottamaton käänne sekoitti PeKan pelin hetkellisesti, mikä tarjosi nyt Catzille väylän tasoitukselle, ja sen myös joukkue teki. Ikitaistelija Karoliina Rytkösen johdolla joukkue tikkasi jakson loppuun yhdeksän pistettä yhteen soittoon kaventaen eron jo viiteen pisteeseen.

Puoliajan jälkeen ei vierasjoukkueen vire saanut enää jatkumoa. Catz kokeilutti eri puolustuksen muotoja, mutta aina vapaita pelaajia löytyi silti tämän tästä, ja jälleen ero ryöpsähti pahimmillaan 14 pisteeseen.

Läpi ottelun altavastaajana olleen Catzin eväät oli lopulta syöty päätösjaksolla. PeKa sai viritelty oivaltavia hyökkäyksiä yhtenäisenä joukkueena, kun taas vieraiden korinteko lepäsi vahvasti yksin Valencia McFarlandin harteilla. Viimeisen kolmen minuutin aikana oli kissalauman korinteko jo työn ja tuskan takana, mikä viimeistään vapautti kotiyleisön kannustuksen avittaman PeKan kohti ensimmäistä kiinnitystä mestaruuteen.

Meiltä oli tänään erittäin hyvä ja ehjä peli. Tiesimme, että Catz kokeilee paikkaa välillä, mutta pystyimme heti reagoimaan siihen. Levypallot ovat olleet meidän heikko kohtamme, mutta tänään onneksi voitettiin nekin. Catz jäi tänään 61 pisteeseen, joten puolustamalla voitto tuli tänään. Mielestäni saimme pidettyä Welchin hyvin kurissa, Reshetkoa vastaan saimme vasta loppupuolella löydettyä lääkkeitä, Roope Mäkelä kommentoi.

Voitettujen levypallojen lisäksi PeKa jakeli koriin johtaneita syöttöjä 25, kun Catzille niitä kertyi 14. Kolmen pisteen heittoja kotijoukkue sai säkitettyä yhdeksän kissojen kuutta vastaan, jonka lisäksi tuhdimpi pistesaldo kertyi kotkalaisille myös kolmen sekunnin alueelta.

Mika Haakanan mukaan joukkue ei ollut henkisesti tänään parhaimmillaan:

PeKa oli parempi joukkue tänään. Me olimme jostakin syystä jännittyneitä ja teimme merkkausvirheitä. Keskityimme vääriin asioihin ja vähän jotakin puuttui koko ajan joltakin osa-alueelta. Henkisesti emme olleet parhaimmillamme, eikä tänään ollut jakoa. Uskon kuitenkin, että pystymme sunnuntaina parantamaan.

Ottelun suvereeni pistekuningatar oli lähes täydet minuutit pelannut Brooke McCarty (27/10/5s). Etenkin puoliajan jälkeen kovan esiintulon tehnyt Daniela Wallen oli melkein jo lähes triplatuplan vauhdissa (15/12/9s). Totutun kovaa pelasi niin ikää Brittany Starling (15/10).

Catzin kokoonpanon tehokkain oli Elena Reshetko, joka kovilla yksilösuorituksillaan piti joukkuetta paikoin mukana (15/6/5s). Valencia McFarland oli kova luu PeKan puolustukselle (14/9), mutta etenkin puolustajana kunnostautunut Karoliina Rytkönen sai nyt myös onnistumisia hyökkäyspäähän pussittamalla 12 pistettä.

– Olimme valmistautuneet hyvin, mutta vaikea sanoa, mistä tappio tänään johtui. Korinteossa oli tänään vähän epäonneakin matkassa, mutta olisi pitänyt kommunikoida myös paremmin. Pelasin itse vasta tänään ensimmäisen otteluni heitä vastaan, joten vähän oli tuntuma heihin hakusessa vielä. McCarty on todella nopea pelaaja, jolle jäin puolustuksessa loppupuolella aika paljon jälkeen. Nyt ovat katseet ja mietteet jo seuraavassa ottelussa, Rytkönen päätti.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava peli pelataan heti lauantaina pronssiottelun merkeissä 13.4. klo 17.00. Tällöin Martinhallissa iskevät yhteen Hyvinkään Ponteva sekä Kouvottaret.

Naisten Korisliigan finaalisarja jatkuu puolestaan sunnuntaina 14.4. Lappeenrannan urheilutalossa. Ottelu käynnistyy klo 17.00 ja se on katsottavissa myös Elisa Viihde Sportin kanavalta.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.