Puolivälieräennakko 1/2: Ylemmästä jatkosarjasta toisilleen tutut Pyrintö ja FoA ottavat yhteen – Vimpeli haastaa EBT:n

22.3.2023 14:00 Naisten Korisliigan puolivälierät starttaavat torstaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Tera Reed ja Pyrintö ovat onnistuneet tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Puolivälieräpareista toisilleen tutuimmat joukkueet ovat Pyrintö sekä FoA. Tamperelaiset sijoittuivat lopulta neljänneksi ja nappasivat kotiedun puolivälieriin.

- Toivottavasti paikallinen korisväki saapuu katsomaan naiskorista paikan päälle. Meille kotipelit ovat olleet hankalampia, kuin vieraspelit tällä kaudella. Kannustusta tarvitaan, sillä pyrimme kääntämään asetelman toisin päin, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius kertaa kotiedun merkitystä.

Pyrintö on joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä. Joukkue on vienyt sarjan aikana kohtaamiset 3-1. Kaikissa otteluissa ainakin voittajajoukkue on heittänyt reilusti pisteitä.

Pyrinnön tehoduon ovat kauden aikana muodostaneet Reili Richardson ja Tera Reed. Molemmat lukeutuvat sarjan eliittiin. Pyrinnön leirissä ei lähdetä aliarvioimaan tulevaa vastustajaa

- FoA on pelannut nousujohteisen kauden ja ollut erityisesti kevätkaudella erittäin hyvä. Heillä on viisikollinen pelaajia, joka kestää vertailun lähes ketä tahansa vastaan tässä sarjassa. Heidän amerikkalaisvahvistuksensa ovat pelanneet hyvät kaudet. Meidän joukkueemme on rakennettu kahden ulkomaalaispelaajan ympärille, joten tässä on yksi ero joukkueiden välillä, Molenius sanoo.

Kamppailupelaaminen tulee olemaan isossa roolissa sarjassa.

- Tärkeintä on, että löydämme oikean tunnetilan ja kamppailupelaamisen heti alusta alkaen. Nautitaan ja pelataan jokainen tilanne täysillä loppuun asti. Tämä kausi on meille jo tässä vaiheessa menestys. Olemme voittaneet enemmän pelejä kuin Pyrintö liigatasolla viimeiseen 17 vuoteen. Seuran edellinen pudotuspelipaikka oli vuodelta 2005. Voimme olla ylpeitä siitä mitä olemme saavuttaneet, ja meillä on vain voitettavaa loppukauden aikana.

Myös Alun päävalmentaja Juri Heinämäki odottaa alkavaa pudotuspelisarjaa innolla.

- Tämä pudotuspelisarja on itselleni suuri ylpeyden aihe. Paljon verta, hikeä ja tamperelaisen naiskoripallon eteen vuodattaneena, on upeaa kohdata Pyrintö pudotuspeleissä. Pelillisesti tähän sarjaan on helpompi lähteä, kun vastustajan pelaajat ovat erittäin tuttuja.

FoA:n amerikkalaiskolmikko Breon Gunnels, Caterrion Thompson ja Jade Vega ovat kukin onnistuneet tahollaan. Lisäksi erityisesti Silja Viita ja Sara Rokkanen ovat pelanneet hienosti.

- Molemmissa joukkueissa on paljon yksilötaitoa, joten ratkaisijat voivat vaihdella yksittäisten otteluiden välillä, Heinämäki sanoo.

Pyrintö on ollut forssalaisille kauden aikana hankala vastus.

- Vastustaja on hyvin roolitettu ja monipuolinen. He pystyvät muuntautumaan viisikkoihin, joilla on erilainen taitopaletti. Se tuo oman haasteensa valmistautumiseen.

Myös Forssassa uskotaan siihen, että kamppailupelaaminen tulee ratkaisemaan jatkoon menijän.

- Meidän täytyy voittaa kamppailut korin läheisyydessä sekä minimoida Pyrinnön helpot korit, jotta etenemme jatkoon, Heinämäki päättää.

Ensimmäinen ottelu on Pyrinnön kotikentällä torstaina 23.3. Toinen ottelu pelataan Forssassa lauantaina 25.3. Tarvittaessa pelataan vielä Tampereella 28.3.

EBT:llä kotietu Vimpeliä vastaan

Espoo Basket Team pelasi hienon runo- ja jatkosarjan. Joukkue sijoittui lopulta niukasti toiseksi, mutta lähtee loistavista asetelmista pudotuspelikevääseen.

Puolivälierissä vastaan asettuu ViVe, joten bussikilometrejä kertyy molemmille. EBT vei joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa.

- Runkosarja oli meiltä tuloksellisesti loistava suoritus. Meitä ei kauden alla ennakoitu neljän joukkoon, joten onnistuimme yli odotusten, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoo.

Carmen-Tyson Thomas ja Sierra Moore ovat pelanneet hienon kauden. Tyson-Thomas vei nimiinsä koko sarjan korintekotilaston ja Moore sijoittui kolmanneksi. Pelkkiä korintekijöitä he eivät kuitenkaan ole. Heidän lisäkseen joukkueen kotimaiset pelaajat ovat onnistuneet loistavasti.

EBT ei ole sarjan isoin joukkue, mutta on kauden aikana korvannut koon pelinnopeudella. Vimpelillä taas on joukkueessaan isoja pelaajia.

- Vimpeli on pelannut nousujohteisen kevään. Heillä on meitä vastaan pelatessaan kaksi kentän kookkainta pelaajaa, joka tuottaa meille haasteita. Tynice Martin on hyvä korintekijä.

EBT nojaa pudotuspeleissä omaan peli-identiteettiinsä. Tässä sarjassa kamppailupelaamisella on iso merkitys.

- Ottelusarjan avaimia ovat kamppailupelaaminen erityisesti kolmen sekunnin alueella. Sen lisäksi se, joka pystyy luomaan paremmin helppoja korintekotilanteita, on vahvoilla, Hellman sanoo.

Vimpelin joukkue on muuttunut sen jälkeen, kun joukkueet viimeksi kohtasivat. Sen jälkeen joukkueeseen on liittynyt Alexandra Wittinger, joka on muodostanut yhdessä Tynice Martinin ja Kristina Kingin kanssa vaarallisen amerikkalaiskolmikon.

Kotimaisista pelaajista Tuulia Anttonen, Riikka Kujala ja Anni Kujala ovat isoissa rooleissa.

- Meillä on ollut nousujohteinen kevätkausi. Meidän täytyy onnistua puolustuspelissä. Myös vauhdin ottaminen EBT:n pelaamisesta on tärkeää ottelusarjan ratkaisun kannalta, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala sanoo.

EBT:n vahvuudet ovat tiedossa Vimpelissä. Niitä joukkue lähtee ottamaan pois parhaansa mukaan.

- EBT hyökkää suoraan korille ja heidän hyökkäyslevypallopelaamisensa on vahvaa. Puolustuspäässä joukkue on todella aktiivinen, Kujala kertaa vastustajan vahvuuksia.

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu pelataan Espoossa torstaina 23.3. Toinen ottelu on Vimpelissä sunnuntaina 26.3. Tarvittaessa kolmas ottelu on vuorossa 29.3.

 
10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia