Sarjakärki Kouvottaret porskuttaa yhä puhtain paperein – myös kakkossijaa pitävä Forssan Alku otti tasaisen varman voiton

26.10.2019 20:08 Kouvottaret kaatoi vastustajansa Espoossa EBT:n Hannah Littlen kovasta suorituksesta huolimatta. Naisten Korisliigassa pelattiin tänään yhteensä viiden ottelun kierros.

Awak Kuier pelasi jälleen sensaatiomaista peliä, mutta Honka vei ottelun nimiinsä isolla erolla. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Kouvottaret lisäsi tappiottomaan kauden alkuunsa tänään kuudennen voiton. Espoo Basket Team kaatui omalla kotikentällään luvuin 61–73.

Vaikka EBT:n loistavasti pelannut Hannah Little teki taas taikojaan 28 pisteellä ja 15 levypallolla, ei suorituksesta ollut pysäyttämään sarjakärjen voittokulkua. Kouvottarien kovin pisteiden tekijä oli puolestaan 24 rekisteröinyt Camille Zimmerman.

– Meillä oli hidas alku. EBT on erittäin hyvä vastustaja, ja Little toi heille energiaa. Emme voi ottaa yhtäkään peliä kevyesti, kommentoi voittajajoukkueen Zimmerman vaatimattomasti.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/naisten-korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4678585&season_id=110533

 

Myös toista sijaa pitävä Forssan Alku säilytti johtonsa koko 40 minuuttia

Sarjan toista sijaa pitävä Forssan Alku hoiteli Lappeenrannan Catzin tasaisen varmalla pelillä 65–81. Kotijoukkue ei käynyt ottelun johdossa koko 40-minuuttisen aikana kertaakaan.

Iltapäivän pistehaina nähtiin FoA:n Taru Tuukkanen 21:llä ja Catzin Erica Covile 22:lla. Molemmat olivat myös oman joukkueensa johtavat levypallojen nappaajat.

– Meillä on alut vähän vaikeita. Pelissä oli paljon hyvää ja jokainen pelaaja pelasi täysillä loppuun asti. Forssan kaltainen vastustaja rankaisee heti pienistä unohduksista ja virheistä, kommentoi tappiota Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/naisten-korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4678557&season_id=110533

 

Vimpelin Veto katkaisi tappioputkensa jumbokohtaamisessa

Vimpelin Veto ja Hyvinkään Pontevat olivat tähän asti ainoat joukkueet vailla yhtäkään voittoa. Joukkueiden kohdatessa Vimpelissä jommankumman oli voitettava, ja tällä kertaa pisteet korjasi kotijoukkue – ja erittäin selkein numeroin. Ponteva kaatui 82–52.

Sekä piste- että levypallotilastoja johtivat ViVen Abria Trice 25 pisteellä ja 14 levypallolla ja HyPon Kristina Baltic 17 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

– Emme pystyneet toteuttamaan niitä asioita, joita olimme sopineet ja harjoitelleet, eikä fysiikkamme ja intensiteettimme riittäneet, totesi HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen raskaan ottelun jälkeen.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/naisten-korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4679087&season_id=110533

 

HBA:sta ei ollut vastusta Hongalle

Tapiolan Honka kesytti HBA-Märskyn Awak Kuierin tuttuun tapaan sensaatiomaisesta esityksestä huolimatta. Kuier teki 27 pistettä ja napsi päälle kahdeksan levypalloa, mutta Donnaizha Fountainin 26 pisteen suorituksen johdattama Honka hoiteli homman ilman suuria ongelmia. Alussa johtoasemaa vaihdelleiden joukkueiden ero repesi jälkimmäisellä puoliajalla, ja kotijoukkue meni menojaan.

– Olimme poissaolevia, ja se oli ongelma tänään. Kentällä ei kamppailtu kuten kuuluisi, ja ilman sitä taistelua ei voi pelata. Meidän vahvuuksiamme ovat juokseminen, kamppailut ja kova puolustus – näitä ei tänään meiltä nähty, kommentoi HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/naisten-korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4678819&season_id=110533

 

Peli-Karhut paukutti pyöreät sata pistettä Torpan Poikia vastaan

Kummaltakin joukkueelta nähtiin valtavia pistesaaliita, kun Peli-Karhut kukisti kotijoukkueen Torpan Poikien vieraana. ToPon Alex Louin tykitti pyöreät 40 pistettä, ja PeKan Tiasha Gray seurasi kannoilla 32:lla.

Joukkueet pysyivät tasatahdissa ja vaihtelivat johtoasemaa viime metreille asti, mutta lopulta PeKa sai reväytettyä etunsa peräti 16 pisteeseen. Kolmen pisteen heitot molemmat joukkueet osuivat yhtä tehokkaasti, mutta kahden pisteen osumaprosenteissa PeKa vei reilun voiton.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/naisten-korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4678917&season_id=110533

 
21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

Näytä lisää vastaavia