Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

29.11.2023 20:20 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

Taru Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka vei nimiinsä paikallisväännön

Tapiolan Honka haki vierasvoiton EBT:n kustannuksella. Ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon 74-65 (43-31).

Tasaisen alun jälkeen Honka alkoi erottumaan edukseen toisella jaksolla heittopelinsä ansiosta. Puoliajalla vieraat johtivat 12 pisteellä.

Emännät eivät tästä hätkähtäneet, vaan joukkue kuroi puolustuspelaamisen avulla vieraiden johdon aina kahteen pisteeseen. Ratkaisuhetkillä Honka oli kuitenkin askeleen edellä ja nappasi sarjapisteet.

- Saimme pelattua nopeaa peliä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Saimme paljon riistoja. Kolmannella jaksolla sorruimme omiin virheisiin. Puolustuslevypallopelaamisessa meillä on parannettavaa, Katariina Tanhuanpää sanoi.

Petra Noponen 23/8 oli vahvalla pelipäällä. Hän upotti viisi kolmen pisteen heittoa. Myös Tanhuanpää onnistui. Hänelle kirjattiin 16 pistettä. Elli Salovaara teki emännille 15 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo:lle kymppi täyteen Tuukkasen johdolla

Torpan Pojat ylsi ensimmäisenä joukkueena kymmeneen voittoon. Helsinkiläiset hakivat Forssasta voiton 101-79 (43-39).

FoA haastoi sarjakärkeä tosissaan ensimmäisen puoliajan aikana. Puoliajalle mentiin tasaisessa tilanteessa, kun vieraat johtivat neljällä pisteellä.

Kolmannella jaksolla ToPo kuitenkin paransi. Kolmas jakso merkittiin vieraille 27-16 eikä joukkue päästänyt emäntiä enää päätösjaksolla peliin mukaan.

- Toinen puoliaika oli meiltä parempi. Muutimme muutaman asian toiselle puoliajalle ja ehkä ne toivat tänään voiton. Olemme pelanneet paremminkin, mutta se ei poista voiton arvoa. Lauantain kohtaamiseen jäi kuitenkin parannettavaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Taru Tuukkanen osoitti jälleen arvonsa joukkueelle. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 20 pisteellä, 11 levypallolla ja 12 koriin johtaneella syötöllä. Ilmar’I Thomas heitti 25 pistettä. Emäntien tehokkain oli Jayda Jansen 29 pisteellä.

Breen johdatti ViVe:n voittoon Pyrinnöstä

Vimpelin Veto nappasi toisen peräkkäisen voittonsa. Joukkue kaatoi kotikentällään Pyrinnön 90-76 (48-37).

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Sen jälkeen Vimpeli otti ottelun hallintaansa. Toisella jaksolla joukkue upotti pelitilanneheittoja kovalla prosentilla ja pääsi puoliajalle 11 pisteen johdossa.

Tauon jälkeen Pyrintö sai paremman otteen pelistä, mutta ei pystynyt toisella jaksolla uhkaamaan ViVe:n voittoa.

- Voitto, jonka tarvitsimme. Olemme tehneet kovaa töitä koko syksyn, mutta heitot eivät ole uponneet viime peleissä. Tänään loimme hyviä heittopaikkoja ja upotimme vapaat heitot. Saamme tästä voitosta varmasti itseluottamusta, Samantha Breen kertasi.

Breen oli ViVe:n sankari. Hänelle kirjattiin 38 pistettä, 12 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Sirena Tuitele säesti 21 pisteellä. Kayla Shaw pussitti 24 pistettä ja osui kuusi kertaa kaaren takaa.

16.10.2024 23:06 Eurocup

Peli-Karhujen sensaatiomainen loppukiri toi avausvoiton EuroCupissa!

Kotkan Peli-Karhut teki huiman tempun, kun se kaatoi vieraskentällä belgialaisen Castors Brainen 64–65 (34-25). Voitto oli suomalaisittain historiallinen, koska se oli nykymuotoisen EuroCupin ensimmäinen suomalaisjoukkueelle.

16.10.2024 20:30 Naisten Korisliiga

EBT, Honka ja Kouvottaret vahvoja kotonaan – ToPo haki voiton Forssasta

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat EBT ja Kouvottaret sekä tappioitta jatkavat Honka ja ToPo.

13.10.2024 22:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Siinä sarjakärki Peli-Karhut haki vierasvoiton Nokialta 95-78.

12.10.2024 21:33 Naisten Korisliiga

EBT voittoon hurjan hyökkäyspelin avulla – Honka kiri voittoon

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot niissä kirjattiin espoolaisjoukkueille.

9.10.2024 21:40 Eurocup

Peli-Karhut taipui niukasti EuroCup-avauksessaan kotikentällä

Ensimmäistä kertaa EuroCupissa esiintynyt kotkalaisjoukkue taisteli päätösneljännekselle asti voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan romanialaiselle CSM Constantalle 85–95 (38–47).

9.10.2024 21:15 Naisten Korisliiga

Kujala ja Stewart pohjustivat Pyrinnön voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona yksi ottelu, jossa Pyrintö kaatoi Kouvottaret Tampereella. Voitto kirjattiin emännille 102-91.

9.10.2024 09:45 Eurocup

Peli-Karhut aloittaa historiallisen EuroCup-urakkansa – ”Olemme valmiina fyysiseen haasteeseen”

Peli-Karhujen urakka Euroopan toiseksi korkeimmassa kansainvälisessä naisten koripallosarjassa käynnistyy keskiviikkona 9.10. klo 18:30. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu romanialainen CSM Constanta.

8.10.2024 15:56 Korisliiga

Koripallosarjojen tilastointimuutokset kaudella 2024–25

Koripalloliiton valtakunnallisten sarjojen tilastopalvelu muuttui kaudelle 2024–25. Kun tulospalvelukin on uusi ja tilastojen näyttämisessä ollut ajoittaisia haasteita, päätimme kerätä lyhyen oppaan sille, mitä löytyy mistäkin.

6.10.2024 21:48 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Pyrintö voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Voittotilinsä tämän kauden osalta avasivat Kouvottaret ja Pyrintö.

5.10.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka voitokkaina derbyissä – PeKa vakuuttavaan voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Voittoja otteluissa kerryttivät ToPo, Honka sekä Peli-Karhut.