Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

29.9.2021 20:25 BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

Nokialla vaikeudet kasautuvat. Kaiken nähnyt päävalmentaja Greg Gibson ei peittele huoltaan, sillä kauden käynnistys on ajautunut vaikeammaksi kuin olisi tarve.

– Minulla on tapana sanoa asiat niin kuin ne ovat, ja totuus on se, että emme ole nyt kovin hyvässä tilanteessa. Tärkeiden pelaajien loukkaantumisten vuoksi meillä on ollut isoja vaikeuksia saada aikaan kunnon viisi vastaan viisi -harjoituksia, joille olisi tarvetta. Olen valmentanut jo parikymmentä vuotta, ja tämä on selkeästi vaikein kaudenaloitusasetelma, jonka muistan.

Loukkaantumiset ovat vieneet nuoret nousevat tähdet Hugo Bomanin ja Michael Besselinkin kokonaan. Lisäksi väkeä on jatkuvasti puuttunut tilapäisesti, milloin mistäkin syystä ja yksi ulkomaan sopimuskin peruuntunut aivan viime metreillä. Palapelissä on koko ajan selkeitä aukkoja.

– Kesämme oli aivan erinomainen. Mutta syksyn työ on ollut koko ajan vajaalaatuista. Tarvitsemme nyt vain ihmisiä töihin, ja sellaisia asioita ei voi aina itse hallita, Gibson toteaa.

Joukkueen uusista hankinnoista, jotka ovat tuoneet vaikeuksien keskelle elintärkeää apua, Gibson mainitsee kanadansuomalaisen Tevaun Kokon, joka saapui Nokialle suoraan Ryersonin yliopistosta Torontosta. 25-vuotias takamies on tehnyt päävalmentajaan heti vaikutuksen erityisesti ahkeruudellaan.

Tärkeimmät soihdunkantajat joukkueen henkisinä johtohahmoina tulevat silti luonnollisesti olemaan pitkän Korisliiga-uran tehneet pelinjohtaja Antero Lehto ja laitahyökkääjä Matias Ojala.

– He ovat johtaneet loistavasti omalla esimerkillään. Lisäksi kanadalainen Terry Thomas tekee asioita hyvin parhaillaan, ja hänellä on tilaisuus pelata erinomainen kausi.

Nokialaiset saivat aihetta hymyyn aiemmin tällä viikolla, kun seura solmi sopimuksen 19-vuotiaan Max Besselinkin kanssa. Susijengissäkin debytoinut nuorukainen pelasi viime kaudella Seagullsissa sekä HNMKY:ssä.

Viime kausi päättyi BC Nokian osalta ristiriitaisissa tunnelmissa. Joukkue pääsi playoffieihin mukaan kuudennelta sijalta, mutta sen jälkeen luvassa oli enää yksi ainoa voitettu ottelu. Toisaalta ensimmäisen kierroksen vastustaja oli yksi mestarisuosikeista, Kauhajoki, joten johtopäätöksiä on tapauksen perusteella hankala tehdä.

Nyt näyttää siltä, että viime kautta isompi menestys on yhä mahdollista ja valmentaja Gibsonin mukaan jopa luultavaakin. Hän odottaakin nuorilta suomalaisilta pelaajilta kauden edetessä lisää tasonnousua, jota vaaditaan siihen, että tällä kaudella matka voisi jatkua pudotuspeleissä ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

– Kaikki pelaajamme työskentelevät parhaillaan kovasti. Nuoremman väen täytyy ajan myötä löytää tasaisuutta tekemiseensä. Olemme vielä vaiheessa, mutta olen aivan ehdottomasti ylpeä joukkueen moraalista. Asenne on nimittäin kohdallaan aivan jokaisella.

BC Nokia 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia