Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

8.11.2023 13:36 Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

Karina Konstantinova ja Bulgaria kohtaavat Susiladiesin huomenna. Kuva: FIBA Europe.

Bulgaria on uuden keskellä. Syyskuussa joukkueelle nimettiin uusi päävalmentaja Tanya Gateva, joka lähti välittömästi uudistamaan ja nuorentamaan joukkuetta. Kokeneimpia pelaajia on jäänyt pois maajoukkuetoiminnasta. Videomateriaalia uusiutuneesta joukkueesta ei ole, koska pelejäkään ei ole pelattu.

– Onneksi koutsi on minulle, Ilelle (Ilkka Palviainen) ja Mirkalle (Dettmann) tuttu, koska olemme pelanneet hänen valmentamiaan joukkueita vastaan nuorten kisoissa. Meillä on täten hyvin valistuneita arvauksia, mitä on tulossa, Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso kertoo.

– Bulgarialaiset joukkueet ovat yleensä lähestyneet maaotteluita sillä tavalla, että heillä on hyvin kapea rotaatio. Yleensä heillä on 6-7 pelaajaa, jotka runttaavat isoja minuutteja. Se tarkoittaa meille, että meidän pitää iskeä laajemmalla rotaatiolla, intensiteetillä ja tempolla.

Gateva on lyönyt joukkueensa kapteeniksi Bulgarian kiistattoman nykyajan ykköstähden: Borislava Hristovan, joka seuratasolla edustaa romanialaista Euroliiga-joukkue CS Sepsi-SIC:ssä.

– Joukkue on Hristovan joukkue siinä mielessä, että he elävät ja kuolevat hänen kauttaan. Hän on luonnollisesti se pelaaja, joka meidän pitää saada kuriin.

Oman mielenkiintoisen historiaknopin tuo Bulgarian ja Suomen pelaajien aiemmat kohtaamiset – ja erityisesti vuoden 2019 alle 20-vuotiaiden naisten B-divisioonan finaaliottelu, jonka Bulgaria voitti.

Suomelta pelaamassa tuolloin olivat Lotta-Maj Lahtinen ja Awak Kuier. Nyt neljä vuotta myöhemmin Bulgarian naisten maajoukkueen 15 pelaajan kokoonpanosta löytyy peräti viisi pelaajaa, jotka juhlivat B-divisioonan voittoa Suomea vastaan.

– Ja tuon joukkueen koutsina oli nimenomaan Tanya Gateva, Laakso huomauttaa.

Coach Laakson tärpit – seuraa heitä

Borislava Hristova (181 cm/27 vuotta): ”Monipuolinen pelaaja, joka viihtyy pelipaikoilla 2-4. Ei niin superheittäjä, mutta todella taitava viimeistelijä erityisesti oikealla kädellä. Skorannut kaksinumeroisia lukuja eri liigoissa ja seuroissa. Toisaalta levypallopelissä ja puolustuksen aktiivisuudessa ovat hänen heikot kohtansa. Jos saamme hyökättyä häntä vastaan, niin se auttaa meitä myös toisessa päässä.”

Gergana Ivanova (175/24): ”Ivanova pelasi viime vuonna Linda-Lotta Lehtorannan kanssa Kelternissä Saksan Bundesliigaa ja EuroCupia; nykyään hän pelaa Turkin ykkössarjassa. Taitava takapelaaja, joka enemmän ajaa ja ottaa jumpereita. On kykenevä myös kolmen pisteen heittoihin. Turkissa hän pelaa enemmän kakkospaikkaa, mutta maajoukkueessa enemmänkin pelinrakentaja.”

Karina Konstantinova (168/24): ”Pelaa Islannissa isoilla statseilla. Samaa 1999 syntyneiden ikäluokkaa kuin Ivanova, jonka kanssa hän vastaa todennäköisesti Bulgarian pelinrakentamisesta. Ivanovaa vähän parempi ja suoraviivaisempi kolmen pisteen heittäjä.”

Bulgaria ja Susiladies kohtaavat toisensa torstaina 9.11. klo 19:00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

5.11.2023 19:49 Susiladies

Susiladies on kokoontunut yhteen Urhea-halliin – EM-karsinnat käynnistyvät Bulgarialla vieraissa ja Unkarilla kotona

Susiladies on kokoontunut tänään sunnuntaina yhteen 14 pelaajan kokoonpanolla Helsingin Urhea-halliin. Suomi kohtaa ensi viikolla torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa.

Näytä lisää vastaavia