Naisten koripallon EM-kisat Suomeen – Euroopan parhaat mittelevät Espoossa 2027

24.11.2023 18:54 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on myöntänyt naisten koripallon EM-kisojen 2027 järjestelyoikeuden Suomelle ja Liettualle. Päätös kruunaa suomalaisen koripalloilun historiallisen kotiarvokisaputken: alle 18-vuotiaiden miesten EM-kisat 2024, miesten EM-kisat 2025 ja naisten EM-kisat 2027.

Suomi haki vuoden 2027 EM-kisaemännyyttä yhteishakemuksella Liettuan kanssa. Maat jakavat alkulohkojen järjestämisen ja finaalivaihe pelataan Liettuassa. Suomessa pelipaikkana on Susijengin kotipesänäkin toiminut Espoon Metro Areena.  

– Jokaisen urheilijan unelma on kilpailla arvokisoissa kotiyleisön edessä. EM-kotikisat ovat merkittävä virstanpylväs suomalaiselle naiskoripallolle ja tarjoavat tärkeän konkreettisen tavoitteen ja motivaation nuorille lahjakkuuksille ja heidän valmentajilleen. Monelle nuorelle pelaajalle tämä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä huipputason kansainvälistä naiskoripalloa paikan päällä, hehkuttaa Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann

– Naiskoripallossa on nähtävissä samanlainen noste, joka miesten puolella johti Susijengin huikeaan matkaan maailman rankingin sijalta 83 sijalle 20. Esimerkiksi tyttöjen maailman ranking hyppäsi jo tänä vuonna sijalle 15. 

Espoon liikuntajohtaja Martti Merran mukaan on hienoa saada juuri koripallon naisten arvokisat Espooseen. Koripallolla on Espoossa pitkä historia ja kulttuuri. Naisten Korisliigassa pelaavat tälläkin hetkellä espoolaiset Tapiolan Honka ja Espoo Basket Team. Asukasmäärään nähden Espoossa on eniten harrastajia juuri koripallossa.  

– Tapahtuma vahvistaa kaupungin elinvoimaa ja vaikutukset yltävät syvälle Espoo-tarinaan. Koripalloliiton kanssa tehty yhteistyö on onnistunut erinomaisesti. Naisten EM-kisojen järjestäminen Espoossa kruunaa työn tuloksen, Merra kertoo.  

Johdonmukainen työ näkyy menestyksenä 

Suomalaisen naiskoripallon parissa tehty johdonmukainen työ on kantanut hedelmää, ja se näkyy sekä Susiladiesin otteissa että nuorten arvokisamenestyksenä.  

Ennen omia kotikisoja Susiladies kärkkyy vielä paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin, jotka pelataan Italiassa, Kreikassa, Saksassa ja Tšekissä. Marraskuun alussa ansaittu karsintavoitto Bulgariasta ja tasainen kamppailu Unkaria vastaan varmistivat sen, että Susiladies jatkaa seuraaviin karsintaotteluihin hyvissä asemissa.  

Nuorten EM-kisoissa Suomi on viime vuosina napannut WU18-ikäluokan B-divisioonan Euroopan mestaruuden (2019) ja WU18 seitsemännen sijan (2022). Tänä vuonna Suomi otti sensaatiomaisesti naisten universiadipronssia ja WU16 EM-kisojen neljännen sijan, joka varmisti paikan 17-vuotiaiden naisten MM-kilpailuissa 2024. Suomen tyttöjen maailman ranking on nyt huima 15. 

Arvokisamenestyksen lisäksi suomalaiset nuoret naiskoripalloilijat ovat keränneet huomiota yksilötasolla. WNBA-uraa tekevän Awak Kuierin (s. 2001) lisäksi otsikoihin ovat nousseet muun muassa erinomaisen yliopistouran Georgia Techissä pelannut ja nyt Espanjan liigaan siirtynyt Lotta-Maj Lahtinen (s. 1999) sekä vuoden 2023 WU18-tyttöjen pistekuningatar Elina Aarnisalo (s. 2005). 

***

Hyppää mukaan Susiladiesin matkaan kohti EM-kotikisoja:   
Basket.fi: Susiladies 
Instagram: Susiladies 
Facebook: Susiladies 

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

12.3.2024 08:15 Yhteistyökumppanit

WSOY jatkaa Susiladiesin kumppanina monivuotisella sopimuksella

Suomalaisen kirjallisuuden kustantaja WSOY:n ja Susiladiesin vuonna 2021 alkanut yhteistyö jatkuu pitkällä, vuoteen 2027 ja EM-kotikisoihin asti solmitulla sopimuksella.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia