9.3.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.
Sitra ja Suomen Olympiakomitea kirittävät urheiluseuroja ottamaan askeleen edemmäs ympäristövastuullisuudessa.
EuroBasket 2017 Helsingin alkulohkossa nähdyt materiaalit hyödynnettiin yhteistyössä Globe Hopen kanssa.
Sitra ja Suomen Olympiakomitea kirittävät urheiluseuroja ottamaan askeleen edemmäs ympäristövastuullisuudessa ja kutsuvat seuroja yhteiseen kehitystyöhön. Vastuu fiksuista toimintatavoista ja ilmastonsuojelusta kuuluu koko yhteiskunnalle – ruohonjuuritason toimintaa myöten. Seuroille rakennetaan nyt yhteistyössä työkalupakkia, jotta seuraavan askeleen ottaminen olisi mahdollisimman helppoa ja palkitsevaa.
– Hyviä toimintamalleja löytyy jo monista seuroista. Opit on aika ottaa laajempaan käyttöön. Lisäksi haluamme ideoida ja testata seurojen kanssa uusia kestäviä ratkaisuja, kertoo Sitran kiertotalouden johtava asiantuntija Nani Pajunen.
Sitran ja Olympiakomitean helmikuun alussa käynnistynyt hanke järjestää 19.3. ensimmäisen työpajan, johon kutsutaan avoimesti mukaan seuraihmisiä. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman laajasti ideoita sekä jo hyväksi havaittuja käytäntöjä työkalupakin sisältöön.
Loppukevään ja syksyn aikana järjestetään pilotteja ja toimintatapojen kokeiluja, ja seuroille jaettava työkalupakki julkaistaan loppuvuodesta 2018. Hankkeen jälkeen työkalupakki on Olympiakomitean keskeinen vastuullisuusmateriaali urheiluseuroille ja osa urheiluseurojen Laatuohjelmaa.
– Työkalupakin tavoitteena on rohkaista liittoja ja urheiluseuroja kehittämään ja kokeilemaan erilaisia toimintatapoja positiivisen viestin kautta sekä saada valmentajat ja juniorit mukaan ympäristötekoihin. Haluamme innostaa tekijät jakamaan omia fiksuja tekojaan, kertoo Sitran kestävän arjen asiantuntija Sari Laine.
Urheiluseurat voivat lähteä rakentamaan toiminnassaan kestävämpää arkea pienillä ja suurilla teoilla: liikkuminen ja kyydit, hankinnat, varusteet, tapahtumat, viestintä – kaikkiin sisältyy mahdollisuus ympäristövastuullisiin valintoihin.
– Parhaimmillaan nämä toimintatavat tuovat myös kustannus- ja aikasäästöjä, esimerkiksi kyytirumban ratkaiseminen. Tavoitteena onkin saada aikaan vaikuttavia toimintatapamuutoksia, eikä koristella toimintaa ekokuorrutteella, toteaa Olympiakomitean yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Karoliina Ketola.
Sitran ja Olympiakomitean kumppanuus lähti liikkeelle Hiihdon MM-kilpailujen 2017 yhteydessä Lahdessa, jolloin etsittiin uusia tapoja toteuttaa yleisötapahtumia kestävästi. Kisa-alueella muun muassa käytettiin vain uusiutuvaa energiaa ja kaikki jätteet kierrätettiin.
Myös EuroBasket 2017 Helsingin alkulohkossa nähdyt materiaalit hyödynnettiin yhteistyössä Globe Hopen kanssa. Hartwall Arenan somistuksessa käytetyistä kankaista, lipuista ja muista EuroBasket 2017 –kuoseilla varustetuista materiaaleista valmistettiin muun muassa kasseja ja läppärilaukkuja.
Tule mukaan rakentamaan Ympäristövastuullisen seuran työkalupakkia! Hankkeen ensimmäinen työpaja järjestetään maanantaina 19.3. klo 10-13 Sitran tornissa Helsingissä. Tavoitteena on osallistava työstäminen – tule vaikuttamaan työkalupakin sisältöön ja kokeiluihin. Mitä haasteita lähdetään ratkomaan? Miten seura voi hyötyä tästä? Mikä innostaa ja miten saamme vaikuttavuutta? Tule mukaan suuntaamaan työtä!
Ota yhteyttä:
Sari Laine, asiantuntija, Sitra, puh. +358 40618 445, sari.laine(at)sitra.fi
Karoliina Ketola, yhteiskuntavastuun erityisasiantuntija, Suomen Olympiakomitea, puh. +358 40 5876650, karoliina.ketola(at)olympiakomitea.fi
Anton Mirolybov aloitti syyskuussa Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten yhdessä pyörittämässä Helsinki Basketball Academy -ohjelmassa poikien päävalmentajana. Hän jatkaa Hanno Möttölän menestyksekästä työtä yhdessä Koripalloliiton nuorten päävalmentaja Antti Koskelaisen kanssa.
Suomen Koripalloliitto on julkaissut sivuillaan kattavan vastuullisuusosion, josta löytyy liiton vastuullisuusohjelma, esimerkkejä vastuullisuutta edistävistä toimenpiteistä sekä vinkkejä koripalloseuroille vastuullisuustyön kehittämiseen.
Syksyn Pirkka Street Basket -kiertue kävi 22 paikkakunnalla jakamassa koriksen ilosanomaa yli 6 400 lapselle. Kevään ja syksyn kiertueet liikuttivat yhteensä yli 11 800 lasta.
Suomen Koripalloliitto on ottanut erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme tavoitetta saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle. Uudessa tehtävässä aloittaa Ari Mikkola.
Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.
19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen sekä 16-vuotiaiden valtakunnallisen I divisioonan karsinnan lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Samalla on vahvistettu 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin sekä 17-vuotiaiden valtakunnallisten I divisioonien pelaamistavat.
Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.
Koripallokausi 2024-25 käynnistyy virallisesti 1.7.2024 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi.
Erotuomaritoiminta on ollut nousujohteisella tiellä viime vuodet, ja aktiivierotuomareiden määrä on kasvanut ennätystasolle. Otamme erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme kohti tavoitettamme saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle, Euroopan kärkimaiden joukkoon. Osana tätä tavoitetta haemme nyt ammattierotuomaria.
Koriksen Superlauantain yhteydessä lauantaina jaettiin Heikki Tuomala -palkinto. Lisäksi Seurapalveluyksikkö jakoi vuosittaiset palkinnot.