Catz ja TuRi aloittavat SM-puolivälieräsarjansa torstaina

25.3.2013 Naisten SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät ryminällä tällä viikolla. Ensimmäisen välieräparin muodostavat runkosarjan voittaja Lappeenrannan Catz ja kahdeksanneksi sijoittunut Turun Riento. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

188-senttinen Sofia Pelander on Turun Riennon avainhahmoja.

Catz on Rientoa pienikokoisempi joukkue. Kuvassa Catzin takamies Katja Summala. Kuvat: Francois Perthuis.

Ensimmäistä SM-sarjakauttaan pelaava Turun Riento lähtee haastamaan Catzia altavastaajan asemasta. Riento on voittanut kuluvalla kaudella ainoastaan kymmenen ottelua. Hallitseva Suomen mestari Catz on puolestaan hävinnyt kolmestakymmenestä ottelustaan ainoastaan kaksi.

Hurjassa pelivireessä olevalla Catzilla on takanaan kuudentoista ottelun voittoputki. Riennon osalta runkosarjan loppu sujui nousujohteisesti: turkulaiset taistelivat muun muassa pisteen voiton sarjakolmosesta Forssan Alusta.

 

Joukkueiden keskinäiset kamppailut menivät runkosarjassa puhtaasti lappeenrantalaisten nimiin. Viimeisimmän ottelun Catz hoiteli näytöstyyliin kaatamalla Riennon murskalukemin 60 – 96. Riennon päävalmentaja Juha Ruohonen lähtee ottelusarjaan hyvillä mielin ennakkoasetelmista huolimatta.

 

– Olemme parantaneet peliämme jatkuvasti kauden edetessä, ja siitä on hyvä jatkaa puolivälieriin. Meillä ei ole ainakaan mitään hävittävää, joten lähdemme tappelemaan voitoista, Ruohonen sanoo.

 

Catz on Ruohosen mukaan turkulaisille äärimmäisen kova vastus.

– Saamme vastaamme yhden sarjan parhaista joukkueista. Catz pelaa organisoidusti ja tasapainoisesti, ja meidän tehtävämme on nyt keksiä, millä keinoilla voimme päihittää heidät, Ruohonen summaa.

 

Catz aikoo laittaa Riennon sisäpelaajat kuriin

Mika Haakanan valmentama Catz lähtee pelaamaan nöyrästi, vaikka joukkue onkin ennakkosuosikki. Haakana antaa tunnustusta nousujohteisesti pelanneen Riennon sisäpelaajille, jotka ovat nousseet kauden edetessä yhä suurempaan rooliin.

– Olemme Rientoa pienikokoisempi joukkue, joten sisäpuolustus on avainasemassa tulevassa ottelusarjassa. Meidän on laitettava Sofia Pelander ja Callan Taylor kuriin korin alla, Haakana sanoo.

 

Catzin alkukausi on ollut erinomainen. Tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vasta edessä, ja Catz lähtee Haakanan mukaan taistelemaan voitoista henkeen ja vereen. Catzin etu on valmentajan mukaan tasaisesti jakautunut vastuu: kaikki pelaajat voivat tarvittaessa nousta otteluissa ratkaisuhahmoiksi.

 

Tilastojen valossa lappeenrantalaisten kovin nimi on Jelena Reshetko, joka pelaa huimaa kautta 17 pisteen ja 9,9 levypallon ottelukeskiarvolla. Suomalaispelaajista Anni Mäkitalo ja Hanna Vapamaa ovat esittäneet vakuuttavia otteita läpi kauden. Turun Riennon ratkaisuhahmoja ovat puolestaan olleet Brittany Hedderson ja Callan Taylor sekä Sofia Pelander.

 

Catzin Alexandria Anderson huilasi edellisen PeKa-pelin nilkkavaivan takia. Torstain välieräotteluun joukkue lähtee kuitenkin täydellä miehityksellä. Myös Riento on säästynyt loukkaantumisilta ja pääsee pelaamaan koko joukkueen voimin. Ottelusarja pelataan paras kolmesta -periaatteella, eli välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

 

Lappeenrannan Catz – Turun Riento -puolivälieräsarjan ottelu pelataan Lappeenrannan Urheilutalolla torstaina 28.3. klo 18:30. Välieriin etenee ensimmäiseksi kahteen voittoon yltänyt joukkue.

 

Asiat

 
20.5.2024 17:19 Pirkka Street Basket

Kevään suurin Pirkka Street Basket -tapahtuma Järvenpäässä

Vuoden hauskin koulupäivä järjestettiin tänään Järvenpäässä yli 900 osallistujan voimin

20.5.2024 10:44 Susiladies

Marraskuussa pelattaviin EM-karsintoihin valmistautuva Susiladies lähtee kesään 20 pelaajan ringillä

Marraskuun 2024 ja helmikuun 2025 EM-karsintaikkunoihin valmistautuvan Susiladiesin kesän 2024 maajoukkuerinkiin on valittu 20 pelaajaa. Susiladiesin viiden viikon mittainen ohjelma käynnistyy avausleirillä 3. kesäkuuta.

20.5.2024 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käyntiin Ranskassa ja Espanjassa

Ranskassa ja Espanjassa saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikon aikana. Edon Maxhunin ja Daniel Dolencin kaudet puolestaan tulivat päätökseen.

18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

Näytä lisää vastaavia