Hornets-tähti Gerald Henderson liikutti nuoria NBA-leirillä

6.6.2015 Charlotte Hornetsin lennokas takamies Gerald Henderson jr., hänen kolme NBA-mestaruutta kahminut isänsä Gerald Henderson sr. sekä Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä liikuttavat viikonloppuna nuoria Malmin palloiluhallin NBA Youth Campilla.

Charlotte Hornetsin liukas Gerald Henderson ohjeisti nuoria NBA Youth Campilla Malmilla.

Leirin teemaksi oli valikoitunut "hymyile ja hikoile".

Koripalloilijanalkuja saapui Malmille Jääli-Helsinki-akselilla.

Hendersonin kanssa nuoria ohjeisti Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.

Malmin palloiluhallilla treenasi jopa 130 junioria. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Suomen Koripalloliiton ja NBA:n yhteistyönä 5.-7.6. järjestämä ja Helsingin NMKY:n isännöimä NBA Youth Camp keräsi Malmille kaikkiaan 130 energistä ja innostunutta nuorta 27 kaupungista ympäri Suomea. Etäisin leirivieras oli saapunut Helsinkiin Oulun kupeesta, Jäälistä asti.

Päättyneellä kaudella Charlotte Hornetsille 12,1 pistettä, 3,4 levypalloa ja 2,6 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt Henderson jr. liikkui harjoittelualueella aktiivisesti.

– Olen innoissani mahdollisuudesta päästä Suomeen asti puhumaan ja opettamaan nuoria koripallon saloista, Henderson hehkui.

– NBA Youth Camp –leirit ovat uskomaton tilaisuus lapsille oppia uutta aina lajiharjoittelusta joukkuepelaamiseen ja toisten huomioimiseen.

Henderson koki leirin olevan myös itsellensä hyödyllinen.

– Tällaisilla leireillä voin itse oppia asioita esiintymisestä sekä valmentamisesta. Kenties minulle avautuu joskus pelaajaurani jälkeen mahdollisuus hyödyntää näitä oppeja

”Hymyile ja hikoile”

Leirin teemaksi oli valittu ”hymyile ja hikoile”. Joukkuehenkeä ja yhdessä harrastamista painotettiin vahvasti nuorille, jotka vastasivat kutsuun leiripäivien mittaan mm. nostamalla pelikavereita maasta ja tsemppaamalla toisiaan.

Leirillä pyrittiin lisäksi painottamaan harjoittelun monipuolisuutta pelipaikasta riippumatta. Vanhempia sekä valmentajia kannustettiin osallistumaan entistä enemmän nuorten harrastuksen tukemiseen ja läsnäoloon harjoittelussa.

Tapahtuma poiki paljon innostuneita reaktioita sekä kunniavieraita että leirille osallistuneilta 8-13-vuotiailta nuorilta.

– Huikea tapahtuma. Tällaisia tapahtumia tulisi olla enemmän Suomessa, hymyili Helsingin NMKY:n 2004 syntyneiden tyttöjen joukkueessa pelaava Sara Blomqvist.

– Leirin parhaita puolia ovat olleet hyvät ja ammattitaitoiset valmentajat sekä mahdollisuus pelata ja oppia muilta nuorilta, jotka pelaavat eri joukkueissa.

Vuosina 1979–92 yhteensä 871 NBA-ottelua pelannut ja jopa kolmesti NBA:n mestaruuden voittanut Gerald Henderson sr. kertoi vaikuttuneensa suomalaisten juniorien osaamistaidosta ja innosta.

– Nuorten pitää päästä harjoittelemaan ja oppimaan tarpeeksi aikain, jotta he voisivat kehittyä mahdollisimman paljon lajissa. Koripalloleirit toimivat hyvinä puitteina kehitykselle ja yhdessä oppimiselle.

Möttölä: ”Ainutlaatuisen hieno leiri”

Suomalaisen elävän koripallolegendan Hanno Möttölän mukaan tapahtuma on ainutlaatuisen hieno asia suomalaiskoripallokulttuurille.

– NBA Youth Campin tyyppisten tapahtumien avulla avataan nuoremmille parempia mahdollisuuksia edetä lajissa ja saada uutta energiaa harrastamiseen, Möttölä arvioi.

– Nuoruusvuosiltani muistan vastaavanlaisena kokemuksena, kuinka Sakari Pehkonen saapui kerran korisleirille vieraaksi.

Möttölä näkee, että Susijengin menestyksen myötä Suomen nuoria pelaajia tarkkaillaan maailmalla yhä aktiivisemmin.

– FIBA:n ja Yhdysvaltojen suunnilta ollaan kiinnostuneita Suomen nuorista pelaajista ja kysellään minkälainen muutos suomalaisessa koripallokulttuurissa on tapahtunut, Möttölä pohti, mutta muistutti, että urakka on vielä kesken.

– Suomen menestyksen eteen on tehtävä jatkossakin paljon töitä ruohonjuuritasolta aina Susijengiin saakka.

Kolmipäiväinen leiri sisälsi harjoitteita aina lämmittelyistä lajiharjoitteluun ja yhdessä pelaamiseen.

Leirille osallistui 130 nuorta tyttöä ja poikaa, joista 20 pääsi leirille Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä -rahaston stipendin avulla. NBA Youth Camp oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Koripallosäätiö on tukenut NBA Youth Campia. Lahjoituksen pääosa muodostuu pari kuukautta sitten kuolleen Seppo Sonkerin muiston kunnioittamiseksi lasten koripalloharrastuksen tukemiseen kertyneistä varoista.

Asiat

 
18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket

Pälkäneen upea Pirkka Street Basket -tapahtuma

Kevään Pirkka Street Basket kiertue toi vuoden hauskimman koulupäivän Pälkäneelle.

14.5.2024 15:09 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue tänään Tampereella

Tampereella tanssittiin, kun Pirkka Street Basketin kevään kiertue saapui Sorsapuiston kentälle

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

14.5.2024 12:47 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

Näytä lisää vastaavia