Jantunen 20 pistettä Utahille, Amzil neljättä kertaa kaksinumeroisille

12.1.2021 08:51 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n viikonlopun konferenssiotteluissa Mikael Jantunen säkitti 20 pistettä, kun Utah hävisi Pac-12-konferenssissa Oregonille. Tulokaskauttaan Daytonissa pelaava Mustapha Amzil taas jatkoi erinomaisia otteitaan heittäen neljännessä ottelussaan neljättä kertaa kymmenen pistettä tai enemmän.

Mikael Jantunen oli tulessa pussittaen 20 pistettä Oregonia vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Mikael Jantunen ja Utah kärsivät kaksi tappiota Pac-12-konferenssin otteluissa, kun perjantaina Oregon, ja maanantaina Colorado, vetivät pidemmän korren. Perjantain ottelussa Utahin kohtaloksi koitui toisen puoliajan menetyksen, kun Oregon nappasi voiton nimiinsä lukemin 79-73 (33-43).

Jantunen oli erinomaisessa vireessä tilastoiden 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä 37 minuutissa aloitusviisikossa. Jantunen säkitti pisteensä tehokkaasti: kakkoset upposivat 7/12, kolmoset 1/2 ja vapaaheitot 3/3.

> Ottelutilastot

Maanantaiksi Coloradoa vastaan Utah sai menetyksensä minimiin, mutta tällä kertaa Colorado vei levypallot 49-31 ja voitti ottelun numeroin 65-58 (27-37). Jantunen pussitti viisikossa kuusi pistettä, repi kaksi levypalloa ja torjui kerran 26 minuutissa.

Mustapha Amzilin edustama Dayton Atlantic 10 -konferenssin ottelu Davidsonia vastaan meni ylitöiksi, kun Davidson kaatui jatkoajan jälkeen 89-78 (32-31, 72-72). Amzil ylsi neljännessä pelissään neljännen kerran kaksinumeroisille pistelukemille, kun suomalaistulokas väänsi aloitusviisikossa 12 pistettä ja neljä levypalloa 28 minuutissa.

Ville Tahvanainen ja Bradley aloittivat konferenssiottelunsa

Missouri Valley -konferenssissa Ville Tahvanainen ja Bradley pääsivät pelien makuun ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 22. päivän, kun Bradley hävisi sunnuntaina Northern Iowalle, mutta pääsi maksamaan kalavelkoja maanantaina.

Sunnuntain konferenssiavauksessa Northern Iowa oli parempi loppunumeroin 72-78 (36-36). Tahvanainen pelasi aloitusviisikossa 29 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä kaksi pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Maanantaina Bradley venyi ensimmäiseen konferenssivoittoonsa, kun Northern Iowa kukistui niukasti 75-73 (33-33). Tahvanainen pelasi viisikossa 21 minuuttia tilastoiden kolme pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

Southeastern-konferenssissa valtakunnallisesti yhdeksänneksi rankattu Olivier Nkamhouan edustama Tennessee voitti Texas A&M:n 68-54 (37-30). Nkamhoua pelasi ottelussa kolme minuuttia heittäen neljä pistettä.

Tomas Murphy jälleen pelikentillä tuplaottelussa

Tomas Murphy pelasi kolmannen ja neljännen ottelunsa tällä kaudella, kun Vermont voitti kahdesti viikonloppuna Binghamtonin America East -konferenssin otteluissa. Lauantain pelissä Vermont vei voiton nimiinsä lukemin 76-60 (44-30). Murphy pelasi penkiltä kahdeksan minuuttia tilastoiden kuusi pistettä ja kaksi levypalloa.

Sunnuntaina Vermont oli dominoi voittaen Binghamtonin peräti 84-44 (43-22). Murphy pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa Vermontin paidassa keräten 14 minuutissa 13 pistettä, neljä levypalloa ja yhden riiston.

Big West -konferenssissa Tuukka Jaakkola ja Cal Poly hävisivät kahdesti viikonloppuna CSU Bakersfieldille. Perjantaina CSU Bakersfield oli parempi numeroin 49-62 (19-30). Jaakkola oli hyvässä vedossa kirjaten 10 pistettä, kaksi levypalloa, yhden levypallon ja riiston 17 minuutissa aloitusviisikossa.

Lauantaina CSU Bakersfield taas vei voiton lukemin 50-65 (23-32). Jaakkola oli jälleen viisikossa keräten viisi pistettä, viisi levypalloa ja yhden torjunnan 19 minuutissa.

Teemu Suokas ensimmäistä kertaa isoille minuuteille

Tulokaskauttaan Ball Statessa pelaava Teemu Suokas pääsi ensimmäistä kertaa yliopistourallaan isoille minuuteille, kun Ball State hävisi Mid-American-konferenssin ottelussa Buffalolle 69-86 (31-33). Suokas sai vaihdosta 24 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

Big South -konferenssissa Jesper Granlund ja Longwood ensin hävisi ja sitten voitti Campbellin. Lauantaina Longwood hävisi lukemin 64-58 (24-29). Granlund oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa vääntäen kolme pistettä ja kaksi levypalloa 27 minuutissa.

Sunnuntaina Longwoodilla oli eri ääni kellossa, kun Campbell kaatui 69-78 (36-28). Granlund pelasi tällä kertaa 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa viisi pistettä, viisi levypalloa ja yhden riiston.

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllän edustama UT Martin hävisi Belmontille 69-89 (34-38). Pöllä pelasi viisikossa 12 minuuttia keräten nimiinsä kaksi pistettä ja kahdeksan levypalloa.

UT Martinille kyseessä oli neljäs peräkkäinen tappio konferenssiotteluissa sekä kuudes peräkkäinen, jos laskee mukaan konferenssin ulkopuoliset ottelut.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.