Karhulle kuudes perättäinen voitto, myös Kouvot voittoon

11.2.2017 Miesten Korisliigan puolella Kauhajoen Karhu ylsi kuudenteen perättäiseen voittoon kukistamalla Tampereen Pyrinnön kotonaan 92-90 (42-46) ja Korihaille tappio oli 13. peräkkäinen, kun Kouvot haki vierasvoiton lukemin 81-87 (31-44).

Joonas Lehtoranta ja Karhu nappasi kotivoiton Pyrinnöstä.

Steven Pledger ja Kouvot puolestaan vieraissa Korihaista. Kuvat: Erkki Hautaviita.

Alussa palloa hukannut kotijoukkue oli helisemässä Pyrinnön kanssa, mutta sai Juho Lehtorannan (11/1) ja Austin Hollinsin (12/3) kolmosilla otteen pelistä ja avausneljännes kirjattiin isännille 27-23.

Vieraat nousivat toisella kympillä tappioasemasta Tyrone Nelsonin (16/7) onnistumisilla johtoon ja puoliajalle Kauhajoella mentiin 42-46 -vierasjohdossa.

- Panostimme levypallopeliin ja se oli alussa hyvää. Lopussa Karhu pisti alta palloa koriin, mikä sitten pelin ratkaisi. Hyökkäsimme hyvin ja saimme paljon vapareita, mutta niissä emme onnistuneet, Pyrinnön Topias Palmi (15/4) tuumasi.

Tasaisena edenneen kolmannen neljänneksen jälkeen voittajaa haettiin aina loppuun asti. Karhu kävi jo 11 pisteen johdossa päätösneljänneksen alussa, mutta Pyrintö nousi vielä peliin mukaan. Kotivoiton vapaaheittoviivalta Karhulle sinetöi kuitenkin Bojan Sarcevic.

- Pyrintö pelasi hyvin ja olisi voinut tänään voittaa. Onneksi saimme muutamia pisteputkia, kun puolustuksessa tuli vähän onnistumisia. Tehot jakaantuivat tänään tasaisesti, Karhu-luotsi Sami Toiviainen pohti ottelun jälkeen.

Korihaiden loppukiri jäi vajaaksi

Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Kouvot vei alun kangertelun jälkeen avausneljänneksen lopulta nimiinsä lukemin 16-28.

Toisella neljänneksellä ero lähenteli jo 20 pistettä, mutta Korihait pysyi pinnalla Mikael Herbertin (16/3) onnistumisten ansiosta ja puoliajalla Pohitullin tulostaululla välkkyi 31-44 -vierasjohto.

- Alku oli erittäin hyvää, ihan kärkikastia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Liikutettiin palloa erittäin hyvin ja kahdessa kuukaudessa ollaan tultu paljon eteenpäin, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola summasi.

Kouvojen johto oli vielä 15 pistettä päätösneljännekselle lähdettäessä, mutta kotijoukkue laittoi viimeisellä neljänneksellä heittovoimaisen viisikon kentälle ja nousi yhtäkkiä kahden pisteen päähän. Takaa-ajo ei kuitenkaan aivan riittänyt ja Kouvot nappasi sarjapisteet matkaansa tarkan vapaaheittotyöskentelyn ansiosta.

- Neljännellä jaksolla ei ollut ”kömppäjalkoja” kentällä. Erona oli lopulta se, että Kouvolan viimeistely oli tiukassa paikassa tehokasta. Viimeisen neljänneksen taisteluilme kantoi vain lähelle, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kertoi.

Voittajien tehokkaimmat olivat 25 pistettä heittänyt Raheem Appleby sekä Steven Pledger (19/8). Isänniltä Herbertin lisäksi onnistuivat 12 pistettä heittäneet Panu Peltokangas ja Mikko Jalonen.

 
18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

Näytä lisää vastaavia