Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

24.11.2021 08:29 Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

Kulunut kausi on Cameron Jonesille kolmas Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Jo kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava Cameron Jones valittiin Korisliigan Kuukauden Valopilkuksi eli lokakuun 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi. Yhdysvaltalainen takamies johti kalenterikuukauden aikana joukkueensa täydelliseen rekordiin – peräti seitsemään peräkkäiseen voittoon.

Kauhajoki pelaa sarjassa yhä vieläkin täysin tappioitta, ja Jones itse laittaa ison menestyksestä erinomaisen pelaajien välisen kemian piikkiin.

– Lisäksi valmentajamme Janne Koskimies laittaa meidät pelaamaan erittäin fyysistä ja intensiivistä puolustusta, ja se on auttanut meitä saavuttamaan nämä tulokset. Harjoittelemme kovaa ja työskentelemme yhdessä.

Siitä huolimatta Jones uskoo, että joukkueella on yhä vieläkin varaa kehittyä kauden aikana. Hänen mukaansa erityisesti hyökkäyspäässä pelaajien täytyy tottua toisiinsa entistä paremmin.

Oli varsin ymmärrettävää, että Kuukauden Valopilkku löytyi nimenomaan Kauhajoelta. Mutta syynsä on sillekin, miksi tuo pelaaja oli juuri Cameron Jones.

Takamies keräsi henkilökohtaisiksi tilastokeskiarvoikseen lokakuun aikaisissa otteluissa tasan 16 pistettä, 5,1 levypalloa, 3,7 koriin johtavaa syöttöä ja kolmen pisteen kaaren takaa komean osumatarkkuuden, 45 prosenttia.

– Olen hyvä pisteidentekijä ja yritän määrä tahdin sitä kautta, mutta en silti usko, että pelasin täydellä potentiaalillani. Meidän suurin ylpeytemme on puolustuspäässä kenttää, ja minulla oli lokakuunkin aikana pelejä, joissa toteutukseni oli hieman epätasaista.

Jones painottaa, ettei pelaa kentällä yksin ja nostaa esille kaikki joukkuetoverinsa. Erityisen maininnan saavat silti kokemuksen syvällä rintaäänellä johtava Rene Rougeau ja erinomaisesti pelannut suomalaistähti Henri Kantonen.

Jones pelaa Korisliigassa jo kolmatta kauttaan, joten helposti herää myös kysymys, mikä miestä vuodesta toiseen vetää puoleensa. Hänen synnyinseudultaan Washingtonin osavaltiosta on pitkä matka Etelä-Pohjanmaalle.

Hän kuitenkin kertoo, että sekä liiga että paikkakunta ovat tehneet häneen vaikutuksen.

– Nautin Korisliigassa pelaamisesta. Jopa pelipäivien bussimatkat ovat minusta kivoja. Erityisesti Kauhajoella on mukavaa, kun pelipäivänä melkein koko kylä saapuu katsomoon kannustamaan omiaan ja monet matkustavat tukena vierasmatkoillekin.

Jones on onnistunut tällä kaudella ensi kertaa saamaan myös puolisonsa mukaan, joten hän pääsee Kauhajoella viettämään vähäisen pelihallin ulkopuolisen aikansa hyvin normaalissa arkielämässä.

– Tästä on muodostunut minulle yksinkertaisesti hyvin miellyttävä elämäntilanne.

Henkilöt

 
8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

Näytä lisää vastaavia