Roope Ahonen ja Vilpas jatkosopimukseen

23.5.2022 13:14 Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut salolaisjoukkue solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Roope Ahosen kanssa.

Roope Ahonen pelasi päättyneeksi kaudeksi Korisliigaan. Kuva: Ville Vuorinen

Roope Ahonen, 31, palasi kasvattajaseuraansa viime kesänä kahdeksan ulkomailla vietetyn kauden jälkeen.

- Todella hyvä fiilis jatkosopimuksesta täällä Salossa. Viime kausi oli henkilökohtaisesti vaikea, sillä koko kausi oli jatkuvaa ala- ja ylämäkeä. Pelini parani loppua kohden, mutta paljon jäi hampaankoloon. Meillä oli hyvät keskustelut valmennusjohdon kanssa ensi kaudesta ja mikäs sen hienompaa kuin jatkaa Vilppaassa. Täällä on oma koti, ystävät ja perhe. Vaikka ulkomailla pelaamisessa on oma hohtonsa, kyllä tänne on kaivannut kovasti, kommentoi Ahonen seuran tiedotteessa.

Ahonen sanoo seuran nettisivuilla, että ulkomaat eivät olleet vaihtoehtona tulevaa kautta ajatellen. Päättyneellä Korisliiga-kaudella Ahonen tilastoi keskiarvoikseen 5,7 pistettä ja 2,3 koriin johtanutta syöttöä.

- En edes miettinyt sellaista vaihtoehtoa. Kausi ei realistisesti ollut sellainen, jolla ulkomaille mennään. Viime kesänä oli kiva tulla Saloon ja Vilppaaseen ja nyt on hienoa jatkaa tutussa porukassa. Nyt pääsen ensi kertaa kahteen vuoteen treenaamaan ehjänä kesän ajan. Se antaa ihan uutta draivia itselle.

Ahonen on Vilppaan seitsemäs sopimuspelaaja ensi kaudelle, sillä aiemmin seura on tehnyt sopimukset Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin, Niilo Kärkkäisen ja Tuukka Juntusen kanssa.

- Hienoa, että saatiin Roopelle jatkosopimus. Päättynyt kausi ei ollut hänelle henkilökohtaisesti helpoin, mutta valmennusstaffissa oli iso halu saada Roope jatkamaan Vilppaassa. Meillä on kova luotto siihen, että Roope tulee olemaan tärkeä palanen ensi kauden joukkueessa, toteaa uusi päävalmentaja Jussi Savolainen.

Ahonen on pelannut 55 maaottelua Susijengin paidassa. Hän on kuulunut Susijengin EM-kisakokoonpanoon 2013 (Koper, Ljubljana) ja 2015 (Montpellier, Lille). Ahonen on pelannut yli 100 nuorten maaottelua.

Henkilöt

Asiat

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia