Taistelu naisten mestaruudesta alkaa

10.3.2003 Tiistaina 11.3. käynnistyvät pudotuspelit huipentavat naisten SM-sarjakauden 2002-03. Ennakkosuosikkina mestaruustaisteluun lähtee kolmen edelliskauden voittaja Pantterit Helsingistä, joka saa vastaansa Pussihukat Vantaalta. Toisessa välieräparissa kohtaavat Äänekosken Huima sekä Espoo Basket Team.

Naisten huipennus pelataan tänä vuonna tiiviiseen tahtiin, sillä naisten mestari on selvillä viimeistään tiistaina 25.3. Tätä ennen pelataan viikon sisällä välierät, jotka pelataan viime kaudesta poiketen paras kolmesta -menetelmällä. Näin ollen lauantaina 15.3. on selvillä ne kaksi joukkuetta, jotka mittelevät Suomen mestaruudesta. Finaalisarja pelataan totuttuun tyyliin paras viidestä -menetelmällä.

Jo 11. peräkkäistä ja uran 16. Suomen mestaruutta metsästävää Lea Hakalaa välieräpelien systeemi miellyttää.

- Kyllähän tämä systeemi antaa lisäpanosta, kun kaksi voittoa riittää finaaliin. Nyt ei voi korjailla omaa peliä samalla tavalla, jos pelattaisiin paras viidestä -systeemillä.

Pantterit kohtaa välierissä Vantaan Pussihukat. Kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa Panttereiden ollessa joka kerta parempi. Pussihukat ovat kuitenkin parantaneet otteitaan peli peliltä.

- PuHu pitää takamiehiensä avulla todella hyvää tempoa ja pelaavat aggressiivista puolustusta, joten vaikeat pelit ovat tiedossa. Uskon, että se joukkue menee jatkoon, joka pystyy pitämään oman pelinsä parhaiten kasassa, Hakala arvioi.

- Kyllä kihelmöinti vatsassa on merkki siitä, että jälleen pelataan niitä kauden tärkeimpiä pelejä, Hakala jatkoi.

Pussihukkien valmentaja Olli-Pekka Auvinen lähtee välieriin rennoin mielin. Pussihukat ovat taistelleet paikan jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen välieriin ja jo tämä on merkki hyvin menneestä kaudesta.

- On vain yksi ennakkosuosikki tähän ottelupariin, joten takaa on hyvä iskeä. Tämä uusi järjestelmä vähentää joukkueiden kotietua ja uskonkin, että tiistaina Kisahallissa nähdään ärhäkkä ’hukkalauma’, Auvinen pohdiskeli uskoen yllätysten värittävän tämän vuoden pudotuspelejä.

Huimalla tavoitteena ainoastaan mestaruus

Viime kauden Suomen mestaruus oli todella lähellä matkata Äänekoskelle ja tänä vuonna Huiman tarkoituksena on voittaa se yksi peli enemmän. Välierissä Huiman on ensin toki voitettava EBT, joka vuoden tauon jälkeen on jälleen tosissaan taistelemassa mitaleista.

- Fiilis on hyvä ja innolla odotamme tulevia pelejä. Uskon, että meidän kotiyleisö löytää jälleen tiensä hallille ja auttavat meitä viime vuoden tavoin, sillä tavoitteena on tietysti parantaa viime vuoden tulosta, Huima-luotsi Mervi Nurmi sanoi.

Keskinäisissä peleissä Huiman ja EBT:n välillä on nähty erittäin tasaisia otteluita, sillä kauden viidestä kohtaamisesta kolme on päättynyt kuuden tai pienemmän pistemäärän erolla. Näin ollen tässä parissa on odotettavissa erittäin tiukka kamppailu.

Osoituksena EBT:n kovasta kunnosta toimii voitto Panttereista vieraissa maaliskuun alussa. EBT:n sarakkeesta löytyy myös voitto Huimasta kauden alussa, kun se raivasi Huiman tieltään edetessään Suomen Cupin finaaliin.

Pelissä on paljon, kun pallo heitetään ilmaan tiistaina Äänekoskella ja Helsingissä. Pantterit tavoittelee neljättä peräkkäistä Suomen mestaruutta kokeneella joukkueella kun taas EBT ja Huima hakevat seuralleen ensimmäistä mestaruutta. Pussihukkien edellinen mestaruus löytyy vuodelta 1992, joten nälkää löytyy varmasti myös PuHu:n riveistä.

Välieräparien aiemmat kohtaamiset kaudella

Pantterit – PuHu
19.10. Pantterit – PuHu 65-42
11.01. PuHu – Pantterit 46-84
09.02. PuHu – Pantterit 80-84
18.02. Pantterit – PuHu 71-56

Huima – EBT
06.10. Huima – EBT 73-67
04.01. EBT – Huima 72-75
04.02. EBT – Huima 68-81
16.02. Huima – EBT 93-71
11.09. Huima – EBT 74-76 (Suomen Cupin välierä)

Asiat

 
18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket

Pälkäneen upea Pirkka Street Basket -tapahtuma

Kevään Pirkka Street Basket kiertue toi vuoden hauskimman koulupäivän Pälkäneelle.

14.5.2024 15:09 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue tänään Tampereella

Tampereella tanssittiin, kun Pirkka Street Basketin kevään kiertue saapui Sorsapuiston kentälle

14.5.2024 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi Ranskassa

Tuomas Iisalo sai jälleen uuden sulan hattuunsa, kun hänet valittiin Ranskan liigan vuoden valmentajaksi. Aiemmin tällä kaudella Iisalo nimettiin EuroCupin vuoden valmentajaksi.

14.5.2024 12:47 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

Näytä lisää vastaavia