Topias Palmi jatkoi hurjia piste-esityksiään Kauhajoen voitossa – Pyrinnölle kauden ensimmäinen vierasvoitto

9.12.2023 19:59 Miesten Korisliigassa nähtiin sekä vierasjoukkueiden järjestämiä yllätyksiä että korkeasti sijoittuneiden joukkueiden ammattimaista tyyneyttä kotiparketilla. Huomiota tilastoillaan herättivät muiden muassa Kauhajoen Topias Palmi ja Kouvojen Joel Mäntynen.

Topias Palmin joulukuu on käynnistynyt hurjassa vedossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Topias Palmilla on takanaan hurja viikko Kauhajoen paidassa. Siinä missä edellisessä ottelussa kertyi 37 pistettä, tänään pelaaja pussitti heti perään 34, keräsi kahdeksan levypalloa ja saavutti samalla osumatarkkuuksikseen 50 prosenttia kaaren takaa ja 88 prosenttia kahden pisteen alueelta. Riemua kohotti vielä se, että tällä kertaa Kauhajoki myös voitti ottelunsa, kun illan isäntänä toiminut BC Nokia taipui luvuin 84–91.

Palmin huima pistesuoritus oli jättää miltei varjoonsa sen saavutuksen, että joukkuetoveri Samuel Givens jäi yhden ainoan syötön päähän triplatuplasta. Givensille kertyi pisteitä 14 ja levypalloja 11.

Nokian riveistä edukseen erottui etunenässä Both Gach, joka tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa.

Ottelutuloksesta huolimatta kausi on tähän mennessä sujunut huomattavasti paremmin Nokialla. Pirkanmaalaisporukka on pysytellyt tiukasti sarjataulukon kolmen parhaan joukossa, kun taas Kauhajoki on jämähtänyt vain alempaan jatkosarjaan oikeuttaville sijoille.

– Meillä on sellainen filosofia, että riippumatta siitä, ketkä pelaavat, täytyy löytää keinot voittaa. Meillä oli tänään vain kahdeksan pelaajaa kokoonpanossa, mutta levypallopelimme oli todella terävää, ja sen ansiosta saimme kymmenen hyökkäyslevyä pelkästään ensimmäisellä puoliajalla. Viime ottelussa Korihaita vastaankin näkyi jo oikeanlaista meininkiä tappiosta huolimatta, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Pyrintö sai vihdoin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa

Myös Tampereen Pyrintö pääsi juhlistamaan rosvoretkeä, kun Salon Vilpas kärsi kotonaan tappion tiukoin luvuin 92–95. Voitto oli Pyrinnölle kaikkiaan kauden kolmas ja ensimmäinen, joka saavutettiin vieraskentällä.

Seurojensa pistelinkoina loistivat tänään Pyrinnön Luther Muhammad, jolle merkittiin 22, ja Vilppaan Juho Nenonen, joka keräsi 18 pistettä ja viisi levypalloa.

Pyrinnön päävalmentaja Tero Vasell kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Tänään nähtiin meiltä fiksumpaa pelaamista kuin tähän asti, vaikka intensiteetti ei ollutkaan sitä, mitä sen pitäisi. Meidän täytyy jatkossa saada vielä yhdistettyä oikeiden valintojen tekeminen ja intensiteetin ylläpitäminen, mutta olen totta kai onnellinen, että saimme katkaistua Vilppaan voittoputken ja teimme sen vielä vieraskentällä.

Ottelutilastot

Korihait kotivoittoon Ogunyemin ja Sarcevicin monipuolisten esitysten avulla

Korisliiga-kolmonen Korihait pönkitti asemaansa viemällä Bisons Loimaasta 102–96-kotivoiton.

Isäntien pistekuningas ottelussa oli Javion Ogunyemi 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

– Osasimme arvata, että Bisons tulee kovaa ja aggressiivisesti, kuten viime kerrallakin. Vastasimme tänään hyvin heidän peliinsä, ja vaikka se ei ollut kaunista, niin teimme sen, mikä pitikin, Ogunyemi totesi ottelun jälkeen.

Yhtään hänen varjoonsa ei voitossa jäänyt paikallissankari Bojan Sarcevickaan. Kokeneelle pelinjohtajalle kertyi 16 pistettä, yhdeksän syöttöä ja kolme riistoa.

Bisonsin valopilkku oli DeVante Brooks, jolle merkittiin 26 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

KTP vierasvoittoon pisteen turvin

Kataja Basket kärsi Joensuussa niukan kotitappion kaatuessaan KTP-Basketille 76–77.

KTP:n kovin korintekijä ottelussa oli Vincent Golson Jr, joka pussitti 26 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä. Joukkuetoveri Vili Nyman jäi seitsemään pisteeseen mutta saalisti kiitettävät 11 levypalloa.

Päävalmentaja Roope Mäkelä tiivisti tiukan pelin tunnelmat eläväisesti:

– Enpä ole tällaista koripallopeliä nähnyt pitkään aikaan. Se sisälsi kaikkea sekoilusta loistaviin suorituksiin ja aivan kaiken siltä väliltä.

Katajan tilastonikkari sekä hyvässä että pahassa oli Nike Sibande, jolle merkittiin loistavat 19 pistettä ja kymmenen levypalloa sekä vähemmän loistavat viisi menetystä.

Ottelutilastot

Kouvot kovaan kotivoittoon jälleen Mäntysen johdolla

Kouvot kaatoi kotikentällään Kobrat kovin korilukemin 83–63.

Voittajien isoin pistesaalis oli Ricardo Lindon 19, mutta monipuolisimman rivin kirjautti joukkuetoveri Joel Mäntynen, jonka rivillä komeili 17 pistettä, 11 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kobrien korkein saldo oli Taz Shermanin 20 pistettä. Kapteeni Antto Nikkarinen jäi kokonaan pisteittä ja kommentoi ottelua:

– Tämä oli todella fyysinen peli, ja se näkyy tilastoissakin. Molemmille joukkueille kertyi yli 50 levypalloa ja yli 20 hyökkäyslevyä, ja kummankin heittoprosentit ovat ihan hirveitä. Kovaa sai puolustaa ja painia tänään, mutta meillä meni kai vähän liian helposti vati nurin, koska loppua kohden turhaan hermostuimme ja ero repesi todella isoksi.

Ottelutilastot

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia