Torpan Pojille A-poikien ja Helmi Capitalsille A-tyttöjen SM-kultaa

24.4.2016 Torpan Pojat nappasi A-poikien Suomen mestaruuden suoraan kahdessa ottelussa, kun se haki vierasvoiton HoNsU junioreista lukemin 49-61. A-Tytöissä Helmi Capitals pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta niin ikään kahden ottelun jälkeen, kun Tapiolan Honka kaatui loppuluvuin 49-66.

Henri Kantosen Torpan Pojat pääsivät leikkaamaan korisukan A-poikien Suomen mestaruuden merkiksi.

Kuten myös Helmi Tulosen edustama Helmi Capitals A-tyttöjen SM-kullan merkiksi. Kuvat: Tytti Nuoramo, Ville Vuorinen.

Finaali käynnistyi HoNsU:n komennuksessa, kun kotijoukkue vei alkuminuutit nimiinsä ja lopulta ensimmäisen neljänneksen 20-8. Torpan Pojat nousi kuitenkin toisen kymmenminuuttisen aikana rinnalle ja puoliaikaan mennessä kolmen pisteen johtoon (30-33).

Toinen puoliaika meni vierasjoukkueen komennossa, eikä HoNsU onnistunut vastaamaan Torpan Poikien vauhtiin ja näin ollen Torpan Pojat pääsivät juhlimaan Suomen Mestaruutta.

Tuoreiden Suomen Mestarien tehokkaimmat olivat Tuomas Laine (18/5) sekä Henri Kantonen (14/9). Isänniltä ainoana kaksinumeroisille pisteille ylsi Semi Laine (10/4/6 syöttöä).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Helmi Capitalsista A-tyttöjen Suomen Mestari

Tapiolassa ottelun ensimmäinen jakso meni vieraiden ohjaksissa (14-19). Toisella neljänneksellä nähtiin puolustusvoittoista kamppailua, joka kääntyi lievästi Hongan eduksi, mutta puoliajalle siirryttiin Helmi Capitalsin kolmen pisteen johdossa (26-29).

Runkosarjavoittaja Helmi Capitals sai hyökkäyspelinsä rullaamaan toisella puoliajalla ja onnistui pitämään emännät ainoastaan yhdeksässä pisteessä viimeksellä kymmenminuuttisella ja pääsi sitä myöten leikkaamaan korisukkaa mestaruuden merkiksi.

Voittajien suurimmat onnistujat olivat Helmi Tulonen (15/14) ja Nina Augustin (16/5). Hongalta kaksinumeroisille pisteille puolestaan ylsivät Leila Kaajasalo (12/8) sekä Iina Salmenkivi (10/8).

Asiat

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket