Mediaoikeudet - otteluiden esittäminen

Koripalloliiton ja sen alueiden järjestämien kaikkien sarjojen mediaoikeudet kuuluvat liitolle, jolla on oikeus sopia mediaoikeussopimuksista kaikkien liiton ja sen alueiden järjestämien sarjojen osalta. 

Koripalloliiton tai sen alueiden järjestämien kaikkien sarjojen mediaoikeudet kokonaisuudessaan kuuluvat liitolle. Liitto sopii kaikki mediaoikeussopimukset kaikkien liiton ja sen alueiden järjestämien sarjojen osalta.

Aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoissa (aikuisten valtakunnalliset sarjat ja nuorten SM-sarjat) seura tarvitsee aina luvan liitolta liikkuvan kuvan lähettämiseen järjestämistään otteluista. Lupa voidaan myöntää enintään yhdeksi kilpailuvuodeksi kerrallaan. Muissa sarjoissa seuran on ilmoitettava liitolle liikkuvan kuvan lähettämisestä järjestämistään otteluista. Ilmoitus voidaan tehdä yhdeksi kilpailuvuodeksi kerrallaan.

Tämän lomakkeen täyttämällä voi

  1. hakea lupaa järjestämiensä nuorten SM-sarjojen esittämiseen ja/tai
  2. ilmoittaa järjestämiensä muiden kuin nuorten SM-sarjojen esittämisestä

Huomioitavaa: Haku- tai ilmoitusmenettely koskee ainoastaan seuran itse järjestämiä otteluita (kotiotteluita ja turnauksia).   Kun seura on saanut luvan tai tehnyt ohjeiden mukaisen ilmoituksen järjestämiensä otteluiden kuvaamisesta, ei toiselle seuralla ole lupaa kuvata näitä otteluita. Esittääkseen toisen seuran järjestämiä otteluita tarvitaan aina myös järjestävän seuran lupa.