Bisons yllätti Kauhajoen – Kataja Korihaita vahvempi

5.11.2023 20:16 Miesten Korisliigan sarjapisteet keräsivät tänään Bisons Loimaa ja Kataja Basket.

Emil Uotila oli merkittävä pala Bisonsin toisessa voitossa tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bisons oli Loimaalla vieraitaan paremmassa heittovireessä ja onnistui yllättämään Kauhajoen pahan kerran. Isännät pitivät johtoasemaa hallussaan läpi ottelun ja juhlivat kauden toista voittoaan luvuin 85–80.

Hyvä heittoilta rajoittui Bisonsillakin kuitenkin vain pelitilannekoreihin. Häkellyttävin tilasto illan ottelussa nimittäin löytyy vapaaheittosarakkeesta, sillä kumpikaan joukkueista ei saanut sisään edes puolia yrityksistään.

Pelin onnistujia tilastojen valossa olivat erityisesti Bisonsin DeVante Brooks, Isaac Davidson ja Emil Uotila. Brooksille merkittiin 20 pistettä ja 12 levypalloa, Davidsonille 17 pistettä ja kuusi syöttöä ja Uotilalle 14 pistettä ja neljä syöttöä.

Päävalmentaja Juri Heinämäki kehui joukkuettaan pelin jälkeen:

– Tänään puolustimme niin kuin haluamme puolustaa. Takana olevalla harjoitusviikolla pyrimme palaaman vanhoihin asioihin ja löytämään kristallinkirkkaan kuvan siitä, mitä haluamme tehdä. Kolmannella jaksolla Kauhajoki toi peliin kansainvälisten otteluiden kovuutta emmekä olleet valmiita siihen, mutta se oli meille hyvä paikka oppia.

Kauhajoen parhaat pistemiehet olivat Samuel Givens 15:llä ja Topias Palmi 13:lla. Givensille merkittiin lisäksi 11 levypalloa.

Ottelutilastot

 

Nike Sibanden heittoilta siivitti Katajan voittoon

Kautensa hyvin aloittanut Korihait taipui Uudessakaupungissa Kataja Basketille luvuin 74–89. Ero repesi jo toisella neljänneksellä melkein 20:een, eivätkä isännät sen jälkeen enää toipuneet.

Katajan peliin erityistä virtaa toi laitahyökkääjä Nike Sibande, joka tykitti koreja niin läheltä kuin kaukaa. Sibanden kahdeksasta kaukoheittoyrityksestä upposi viisi, ja pelin lopuksi hänelle merkittiin 30 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Katajan ex-Korihai Sebastian Lindberg säesti seitsemällä pisteellä.

– Kansainväliset ottelut painoivat yhä jaloissa, mutta siihen nähden saimme tänään kaiken irti ja energia oli vaaditulla tasolla. Puolustuspää oli meillä virheistä huolimatta riittävän vakaa, että saimme pakotettua vastustajan vaikeisiin heittoihin, Lindberg totesi Ruudun haastattelussa.

Korihaiden kovin pistemies oli Wesley Person Jr. 18:lla.

Ottelutilastot

 
14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Näytä lisää vastaavia