EuroCup starttasi: Lotta-Maj Lahtinen juhli voittoa – Awak Kuier Reyer Venezian mukana

12.10.2023 23:44 Naisten EuroCupissa nähdään tällä kaudella yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista neljä pääsi avauspäivänä tositoimiin. Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan voittoa ja Awak Kuier oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian kokoonpanossa.

Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan EuroCupin avauksessa voittoa. (Kuva: FIBA Europe)

Kuierin ja Sedis Basquetia edustavan Lahtisen lisäksi EuroCupissa nähdään tällä kaudella Kelternin kaksikko Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies sekä Kangoeroes Mechelenin Elina Aarnisalo. EuroCupissa on tällä kaudella 12 neljän joukkueen lohkoa. Pudotuspeleihin selviävät lohkojen kaksi parasta sekä kahdeksan parasta lohkokolmosta.

Kuierin Reyer Venezia aloitti todella vakuuttavasti murskaamalla kroatialaisen Ragusa Dubrovnikin 91-38 (47-21). Kuier oli merkitty kokoonpanoon, mutta ei vielä tehnyt kauden ensiesiintymistään parketin puolella.

Lohkossa pelaavat myös turkkilainen Bursa Uludag sekä unkarilainen Universitas Pecs.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lahtinen pääsi myös juhlimaan voittoa, kun Sedis Basquet kaatoi Zabiny Brnon jatkoajan jälkeen 82-76 (47-34, 70-70). Lahtinen urakoi avausviisikossa 25,5 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Tilastorivilleen hän kirjautti neljä pistettä, levypallon, kolme syöttöä ja torjunnan.

Lohkon muut joukkueet ovat belgialainen Flammes Carolo sekä kreikkalainen Eleftheria Moschatou.
Ottelutilastot

Elina Aarnisalo loisti Mechelenin riveissä 16 pisteen saaliilla, mutta Panathinaikos kairasi jatkoajan jälkeen 91-87 (40-40, 74-74)-voiton. Mechelen oli voitossa kiinni aina varsinaisen peliajan viimeiselle sekunnille saakka, mutta Panathinaikos onnistui nousemaan tasoihin summerin soidessa ja pakotti pelin jatkoajalle. Pisteidensä lisäksi Aarnisalo sai rivilleen neljä levypalloa, neljä syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Keltern puolestaan joutui kotonaan taipumaan belgialaiselle Castors Brainelle 74-80 (35-43). Lehtoranta viimeisteli yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa ja sai merkinnät syöttö- ja riistotilastoihin. Koskimiehelle kertyi neljä pistettä ja viisi levypalloa.

Lohkon täydentävät London Lions sekä portugalilainen GDESSA-Barreiro.
Ottelutilastot

 
18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

Näytä lisää vastaavia