Kauhajoki jatkosarja-avauksen voittoon järjettömässä jatkoaikatrillerissä – Korihaille jälleen yllättävä onnistuminen

16.2.2022 20:34 Miesten Korisliigassa käynnistettiin jatkosarjavaihe viiden ottelun kierroksella. Voittajiksi selvisivät Kauhajoki, KTP-Basket, Korihait, Lahti Basketball ja Kobrat.

Severi Kaukiainen oli Kauhajoen jatkoerävoitossa avainasemassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan kuumassa kärkikamppailussa kohtasivat tänään runkosarjan voittaja Kauhajoki ja kolmannen sijan lunastanut Helsinki Seagulls. Ottelusta tuli hyytävä jännitysnäytelmä, joka eteni jatkoerään asti, mutta lopulta Kauhajoki väänsi voiton tiukoin luvuin 101–98. Voitto oli Kauhajoelle peräti 12:s putkeen.

Parhaiten pisteitä tykitti amerikkalaiskolmikko Cameron Jones, Rene Rougeau ja Simeon Carter. Jonesille merkittiin 28 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi koriin johtavaa syöttöä. Rougeau keräsi 26 pistettä ja viisi levypalloa. Carter puolestaan sai nimiinsä 23 pistettä ja 12 levypalloa.

Hyökkäysten tirehtöörin hattua parketilla kantoi jälleen Severi Kaukiainen, joka osui 14 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

– Jos antoi vähänkin tilaa vastustajalle, niin sieltä kyllä rokotettiin kolmosen takaa. Olisi pitänyt pysyä yksi vastaan yksi -tilanteissa paremmin edessä ja välttää sitä kautta antamasta rytmistä kolmosia noin kovalla prosentilla heittävälle joukkueelle, totesi Kaukiainen Ruudun haastattelussa.

Seagullsin riveissä kovin pistesuoritus nähtiin Shawn Huffilta, jolle merkittiin 21 pistettä ja seitsemän levypalloa, mutta tarkkaa ja tärkeää työtä kentän molemmissa päädyissä teki myös pelinjohtaja Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Nikkarinen oli jopa pelastaa illan viime hetkellä, mutta hänen kolmen pisteen yrityksensä kolahti rautoihin.

– Oli tiukka ottelu ja tuntui todella, että tänään oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Karhulla on kyllä hieno kotiyleisö, ja kiitokset siitä, sillä on hienoa pelata taas pitkästä aikaa katsojien edessä, kommentoi Nikkarinen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Illan toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa neljännen sijan haltija KTP-Basket taivutti yhtä paikkaa alemman Tampereen Pyrinnön 90–75. Voittajajoukkueen sankarina nähtiin nuori kotimainen laituri Remu Raitanen, jonka tilastoissa seisoi ottelun jälkeen 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja kaksi riistoa.

– Taktiikkana oli tänään painottaa puolustukseen paluuta ja yhdellä yhtä vastaan puolustamista. Pyrintö on sarjan paras avoimella kentällä pelaava joukkue, ja mielestäni onnistuimme näissä asioissa tänään, totesi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Tappion kärsineen vierasjoukkueen riveissä sen sijaan parhaiten pärjäsi Tammikuun Valopilkkunakin palkittu hyökkääjälahjakkuus Ike Smith. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja viisi levypalloa.

– KTP pelasi tänään fiksusti, energisesti ja yhtenäisesti. Varmasti pelaajat tekivät asiat juuri kuten valmennus odotti. Olimme valmistautuneet hyvin ja tiesimme kyllä KTP:n vahvuudet. Meillä ei heitto uponnut, mutta eniten olen pettynyt levypallopeliimme, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa nähtiin yllättäjiä

Korihait joutui aloittamaan alemman jatkosarjan koko sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Uuden päävalmentajan Teemu Turusen astuttua ruoriin joukkue tuntuu kuitenkin kääntäneen kurssiaan parempaan suuntaan, sillä joukkue nappasi jo toisen peräkkäisen voiton. Tänään vain kahdeksan pelaajan voimin pelaamaan joutunut Kataja Basket kaatui kotikentällään 60–76.

Korihaiden tilastotähti oli Jarett Croff 25 pisteellä ja 12 levypallolla. Joukkuetoveri Tommi Lehtonen lisäsi kokonaistulokseen kahdeksan pistettä.

– Tiesimme jo ennalta, että Joensuun miehistössä olisi puutteita. Otimme sen huomioon, valmistauduimme hyvin ja viilasimme hyökkäyskuvioita sekä katsoimme lisää optioita. Meillä vallitsi hyvä henki alusta lähtien, totesi Lehtonen.

Katajan puolella edusti kirkkaimmin Nicholas Griffin 17 pisteellä.

Ottelutilastot

BC Nokia oli vielä runkosarjan loppusuoralla hilkulla päästä mukaan ylempään jatkosarjaan mutta kaatui viimeisessä näytönpaikassaan. Tänään joukkue kärsi tappion myös avausottelussaan alemmassa jatkosarjassa, kun se menetti pisteet Lahti Basketballille luvuin 78–95.

Voittajajoukkueen kovin pistemies oli Khalil Iverson 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Joukkuetoveri Chris Clarke lisäsi pakkaan 15 pistettä ja huomion arvoiset 17 levypalloa.

Nokian puolella kovimmat piste-esitykset antoivat Steven Haney ja Max Besselink. Haneylle merkittiin 22 pistettä ja Besselinkille puolestaan 20. Takamies Tevaun Kokko teki 14 pistettä ja antoi kahdeksan syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat kaatoi Bisons Loimaan 82–70. Voittajajoukkueen pisteistä peräti 30 tuli Christian Lutete IV:n pyssystä.

Bisonsin puolella Zach Thomas nokitti pisteellä tehden yhteensä 31, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Lisäksi Thomas napsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia