Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

25.11.2023 19:00 Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

Wesley Person Jr. (#5) ja Javion Ogunyemi (#1) takasivat Korihaille voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrinnön vierasmatka Uuteenkaupunkiin sai lupaavan alun, kun kaudella vahvasti menestynyt isäntäjoukkue Korihait joutui hetkittäin kentällä altavastaajan rooliin. Lopulta kuitenkin Korihait piti huolen, ettei Pyrintö saanut vieläkään maistaa ensimmäistä vierasvoittoaan, ja taputteli ottelun luvuin 84–74.

Kentän kovin pistemies oli Korihaiden takapelaaja Wesley Person Jr. 20:llä. Sentteri Javion Ogunyemi tuki työtä 14 pisteellä ja kymmenellä levypallolla, joskin sortui samalla kuuteen menetykseen. Vaihdosta peliin tullut joukkuetoveri Joni Herrala keräsi viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa.

– Meillä on takana hankala viikko kaikkine sairasteluineen, mutta väitän, että perustasomme on tällä hetkellä niin korkea, että pystymme sen ansiosta pelaamaan hyvin, vaikka olosuhteet eivät olisikaan kohdallaan, Herrala kommentoi.

Pyrinnön vahvin lenkki oli Luther Muhammad, joka upotti 19 pistettä ja nappasi neljä levypalloa.

Ottelutilastot

Kataja karvan verran vahvempi Joensuussa

Kataja Basket ja Bisons Loimaa ottivat mittaa toisistaan Joensuussa, ja kisa oli sen verran tiukka, että lopputulos jäi kiinni Bisonsin viimeisestä heittoyrityksestä. Tuo heitto ei kuitenkaan osunut, joten voittajaksi selvisi isäntäjoukkue Kataja hiuksenhienolla erolla 88–86.

Isäntien kovin luu kentällä oli Amanze Egekeze 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Joukkuetoveri Thomas Tumba onnistui viimeistelemään 13 pistettä.

– Kyllä se vastustajan viimeinen floater jännitti, mutta hyvä, että meni ohi tällä kertaa. Meidän täytyy jatkossa juosta paremmin alas ja viimeistellä puolustuspään levypallopelaaminen. Nämä asiat olivat tänään isosti näkyvillä, ja siksi peli meni näin tiukoille, Tumba kertoi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Bisonsin isoin pistemäärä oli Isaac Davidsonin 20.

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia