Kova comeback-uutinen Korisliigassa: Thomas Gipson III palaa Kouvoihin

8.12.2023 12:57 Kouvoissa mestaruutta vuonna 2016 juhlinut Thomas Gipson III tekee paluun joukkueeseen.

Thomas Gipson III (pallossa) pelasi edellisen kautensa Kouvolassa 2018–19. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliiga-seura Kouvot kertoo tiedotteessaan, että mieluisa paluumuuttaja on saapumassa kaupunkiin, kun Thomas Gipson III pukee jälleen ylleen joukkueen paidan. Paluun myötä "Big Gip" aloittaa jo neljännen kautensa seurassa. Hän liittyy tiedotteen mukaan pelivahvuuteen viimeistään 28. joulukuuta pelattavassa vierasottelussa Kauhajoella.

30-vuotias Gipson aloitti ammattilaisuransa juuri Kouvolassa kaudella 2015–16, jolloin Kouvot voitti historiansa neljännen Suomen mestaruuden. Toisen kerran hänet nähtiin joukkueessa vuosina 2017–19. Kausien aikana kertyi yhteensä 119 ottelua ja keskiarvoiksi 15 pistettä, 8,2 levypalloa ja 1,8 koriin johtavaa syöttöä ottelua kohden. Sittemmin hänelle on karttunut kokemusta ympäri sekä Eurooppaa että Amerikoita.

– On ilo päästä edustamaan taas Kouvoja ja mielenkiintoista saada uusi mahdollisuus taistella mestaruudesta, joten siinä on tavoitteeni. Meillä oli mahdollisuutemme aikoinaan uusia mestaruus, mutta silloin emme onnistuneet. Henkilökohtaisesti toivon pelaavani kauden ilman loukkaantumisia ja yritän tavoitella liigan parhaan levypallopelaajan titteliä, Gipson kertoo samassa tiedotteessa.

Samalla Kouvot on purkanut Malik Bowmanin pelaajasopimuksen.

Henkilöt

 
1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Suomalaista palloiluhistoriaa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis ensimmäinen isä-poika-tiimi samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa tehdään historiaa, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Koskaan aiemmin suomalaisessa pääsarjapalloilussa ei ole nähty vastaavaa. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

Näytä lisää vastaavia