Mikko Larkas muistelee Seagullsin ja Kouvojen hurjaa ilotulitusta sekä pitkää ajanjaksoa lokkiperheessä

13.4.2020 08:45 Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017. Helsinki Seagulls kohtasi puolivälierissä Kouvot. Kolmannen ottelun päätöskympillä joukkueet takoivat yhteensä huimat 74 pistettä. Seagullsin silloinen päävalmentaja Mikko Larkas palaa muisteloissaan kyseiseen kauteen.

Mikko Larkas toimi Seagullsin päävalmentajana kuuden kauden ajan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Seagulls oli edeltävänä kautena edennyt pronssiotteluun, mutta BC Nokia vei pronssiset mitalit niukasti. Kausi 2016-17 oli helsinkiläisjoukkueelle vaihderikas. Joukkue aloitti kauden 11 pelin voittoputkella ja vuodenvaihteeseen mennessä joukkue oli vain kahdesti poistunut parketilta tappio niskassaan.

- Kevään puolella saimme vammoja ja kuorman kasvaessa kävi niin sanottu lumipalloefekti ja tuntui, että miehiä tippuu koko ajan, Mikko Larkas muistelee.

- Meillä oli laadukas joukkue. Oli upeaa kautta pelannut Antto Nikkarinen, joka muodosti Devonte Upsonin toimivan kaksikon.

Etukentällä vastustajille harmaita hiuksia aiheutti kotimaahan pelannut Gerald Lee Jr. Takakentällä hääri monipuolinen, uransa kyseiseen kauteen lopettanut Jason Conley. 

Pudotuspeleissä Seagulls kohtasi avauskierroksella Pieti Poikolan valmentaman Kouvot. Kotiedulla puolivälieriin lähteneet helsinkiläiset veivät ensimmäisen ottelunsa kotikentällään. Kouvot maksoi tylysti potut pottuina toisessa ottelussa, jonka se vei nimiinsä 92-56.

- Kouvot oli meille hankala vastustaja, koska he olivat liikkuva ja pieni joukkue. Me taas olimme tosi isoja. Meidän piti mennä itsekin pelata pienemmällä viisikolla. Pieti oli rakentanut toimivan game planin meitä vastaan: he pääsivät vaihtamalla hyökkäämään aina sitä meidän pelaajaa vastaan, ketä halusivat – yleensä meidän isointa pelaajaa vastaan.

Seagullsin kausi päättyi lopulta pronssimitaleille Gerald Lee Juniorin ja Carl Lindbomin johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Seagullsin kausi päättyi lopulta pronssimitaleille Gerald Lee Juniorin ja Carl Lindbomin johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Elisa Viihde näyttää maanantain klassikko-otteluna joukkueiden kolmannen ottelun. Seagulls hallitsi ottelua selvästi ja pääsi päätöskympille 15 pinnan johtoasemassa. Kouvot pisti viimeisen kymmenminuuttisen aikana hyrskyn myrskyn. Kouvolalaiset kurittivat Michael Cuffeen johdolla Seagullsia 42 pisteen edestä.

- Muistan, että johdimme selvästi, mutta vastustaja alkoi laittamaan kaikista paikoista sisään. Muistaakseni heidän paikkapuolustus sotki meitä. Nyrkkeilytermein kello pelasti meidät tuossa ottelussa. 

- Meidän olisi pitänyt pystyä kyseisellä kaudella ulosmittaamaan paremmin. Se oli ehkä paras joukkueeni Seagulls-ajallani. On tullut mietittyä jälkeenpäin, miten sen olisi saanut toimimaan paremmin.

Seagulls onnistui hakemaan Kouvolassa pelatusta neljännestä pelistä voiton ja eteni välieriin, jossa Kataja Basket oli parempi. Pronssiottelussa Seagulls kaatoi täyden seitsemän ottelun välieräsarjan pelanneen Karhu Basketin.

Susijengin apuvalmentajana toimiva Larkas työskentelee nykyään vantaalaisen PuHu Junioreiden urheilutoimenjohtajana. Larkas toimi Seagullsin päävalmentajana kuuden ajan nostaen joukkueen divarista liigaan ja lopulta pudotuspelien vakiokasvoksi, joka voitti ajanjakson aikana kahdesti pronssia.

Larkas muistelee aikaansa erityisellä lämmöllä.

- Rakensimme kaiken nollasta ja matkalla oli kirjaviakin vaiheita. Ensimmäinen liigakausi oli perinteinen: valmentajana ensimmäistä kertaa liigassa ja matkaan mahtui vähän ohi rekryjä. Olimme lopulta jokaisena kautena pudotuspeleissä.

- Seagullsilla on hieno organisaatio, joka tekee ammattimaisesti taustalla töitä. Kuusi vuotta oli pitkä aika. Ideat niin organisaatiolla kuin itsellänikin alkavat siinä ajassa jo vähän kulumaan. Se on pitkä aika työelämässä, mutta ammattiurheilussa sitäkin pidempi. Itse kasvoin ajanjakson aikana pikkupojasta vähän isommaksi pojaksi, iso kiitos seuralle.

Klassikko-ottelu ma klo 18.00 3. puolivälierä Seagulls – Kouvot, pelattu 7.4.2017 @ Elisa Viihde Sport

 
3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

Näytä lisää vastaavia