Pyrintö avasi viimein voittotilinsä – Seagulls vei titaanien taiston

28.10.2023 20:19 Korisliigassa voittoja ottivat Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Salossa nähtiin samalla myös juhlaseremonia.

Antero Lehto (oik.) oli vedossa Pyrinnön ensimmäisessä voitossa tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö sai voittotilinsä auki kuudennella yrityksellä kaataessaan kotihallissaan Bisons Loimaan 80–78.

Voittajajoukkueen kantavat voimat ottelussa olivat paikallisikoni Antero Lehto 17 pisteellä ja viidellä koriin johtavalla syötöllä sekä tuorein vahvistus Luther Muhammad 26 pisteellä, kuudella levypallolla ja kolmella riistolla.

– Voitto tuntuu todella hyvältä, ja fanimme olivat upeita. Odotan innolla jo seuraavaa ottelua. Pelasimme tänään todella kovaa ja kommunikoimme keskenämme hyvin. Se vaikutti myös hyökkäykseen, jonka ansioista saimme paljon hyviä heittopaikkoja, Muhammad kommentoi.

Bisonsin ahkerin korintekijä oli Isaac Davidson 17 pisteellä, kuudella levypallolla ja viidellä syötöllä. Davidsonille kertyi tosin samalla myös seitsemän menetystä.

Ottelutilastot

Korisliigan viime vuosien kisailevat finalistit Kauhajoki ja Helsinki Seagulls kohtasivat ensin mainitun kotikentällä, jossa isännät taipuivat tiukan väännön päätteeksi 75–76.

Seagullsin voitossa kärkimiehinä häärivät Chuba Ohams kymmenellä pisteellä, 15 levypallolla ja kahdella torjunnalla sekä voittokorin tehnyt Shavon Coleman 21 pisteellä.

– Tiesimme, että tästä tulee rankka ja fyysinen peli. Valmistauduimme todella huolella, ja vaikka meillä olikin hidas alku, saimme lopulta kirittyä voittoon. Olen veteraanipelaaja, joten olen usein kohdannut voittoheittotilanteita. Kuvio oli hyvä, ja toteutin osani, kommentoi Coleman.

Kauhajoen kovin luu oli Topias Palmi, jolle merkittiin 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Roope Ahosen paita nousi kattoon Salossa

Salon Vilpas avasi kotiottelunsa juhlaseremonialla, kun seuralegenda Roope Ahosen paita nostettiin Salo-hallin kattoon. Kirsikkana kakun päälle Vilpas otti vielä 80–75-voiton Kataja Basketista.

Avainpelaajia voitossa olivat DeAndre Dishman 18 pisteellä ja kuudella levypallolla sekä Teemu Suokas 15 pisteellä ja neljällä syötöllä.

Katajan puolella sen sijaan leijonanosa kaikista tilastoista merkittiin Nike Sibandelle, joka kirjautti 31 pistettä, 12 levypalloa ja tehokkuuslukeman 37.

Ottelutilastot

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia