Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

3.11.2023 20:32 Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

Rene Rougeau, Chuba Ohams ja Lassi Nikkarinen pääsivät juhlimaan kauden kuudetta voittoa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls sai Korisliigan kärkikamppailussa vieraakseen BC Nokian, joka aloitti hyvin ja kilpaili isäntiä vastaan ansiokkaasti reilun 15 peliminuutin ajan. Sen jälkeen kotijoukkue sai isomman vaihteen silmään ja meni menojaan voittaen ottelun 106–77.

Ottelun kovimpana tilastonikkarina meritoitui Seagullsin korinalusekspertti Chuba Ohams, joka upotti 25 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja riisti kahdesti. Joukkuetoverien joukosta erottui myös penkiltä peliin tullut Mar'Qualen Grant, jolle merkittiin 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän syöttöä. Lassi Nikkarinen lisäsi taulukkoon viisi pistettä ja vastaavat viisi syöttöä.

– Vastustaja onnistui ottelun alussa muutamalla actionilla saamaan vähän liian helppoja heittoja, mutta saimme sen mielestäni pian aika hyvin kuriin. Hyökkäyksemme toimi koko ajan, joten kunhan saimme puolustuspään kuntoon, saimme aikaan tarvittavan eron, Nikkarinen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Tappion kärsineen Nokian puolella isoimmat onnistumiset nähtiin Tucker Richardsonilta, joka osui 19 pistettä, keräsi kahdeksan levypalloa, syötti neljästi ja riisti kahdesti.

Seagulls siirtyi illan tuloksen ansiosta sarjataulukossa johtoon kuudella voitolla seitsemästä ottelusta. Nokia puolestaan putosi toiselle sijalle mutta seuraa tiiviisti perässä viidellä voitollaan.

Ottelutilastot

Kouvot kiisi kotivoittoon ja Korisliigan kolmoseksi

Kouvot otti myös kovan kotivoiton kaataessaan Salon Vilppaan 95–82. Ottelun ansiosta Kouvot on nyt voittanut neljä ottelua seitsemästä ja pitää parhaillaan sarjataulukon kolmatta sijaa heti Seagullsin ja Nokian perässä. Vilpaskaan ei ole kaukana kerättyään kaudella tähän mennessä kolme voittoa.

Tämän illan ottelussa tähti oli Kouvojen takamies Kyle Lofton, joka osui 22 pistettä erittäin varmoilla osumatarkkuuksilla. Joukkuetoveri Joel Mäntynen teki monipuolista työtä kirjauttaessaan kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kouvojen Henry Boydille merkittiin kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa, mutta ennen kaikkea pelaaja esitteli taitojaan puolustaessaan korin alla.

– Alkoi olla jo vähän ikävä voittamista. Vähän liian helposti päästin syöttöjä sisään, kun jouduin maalatulle alueelle isoja miehiä puolustamaan, mutta laitoin kroppani likoon ja toivoin parasta. Aika monta niistä tilanteista silti voitin, Boyd kommentoi Ruudun haastattelussa.

Vilppaan pistehai oli penkillä aloittanut Tavon King 20:llä. Teemu Suokas loisti toisena tähtenä 17 pisteellä, kuudella levypallolla ja neljällä syötöllä.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia