Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

3.11.2023 20:32 Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

Rene Rougeau, Chuba Ohams ja Lassi Nikkarinen pääsivät juhlimaan kauden kuudetta voittoa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls sai Korisliigan kärkikamppailussa vieraakseen BC Nokian, joka aloitti hyvin ja kilpaili isäntiä vastaan ansiokkaasti reilun 15 peliminuutin ajan. Sen jälkeen kotijoukkue sai isomman vaihteen silmään ja meni menojaan voittaen ottelun 106–77.

Ottelun kovimpana tilastonikkarina meritoitui Seagullsin korinalusekspertti Chuba Ohams, joka upotti 25 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja riisti kahdesti. Joukkuetoverien joukosta erottui myös penkiltä peliin tullut Mar'Qualen Grant, jolle merkittiin 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän syöttöä. Lassi Nikkarinen lisäsi taulukkoon viisi pistettä ja vastaavat viisi syöttöä.

– Vastustaja onnistui ottelun alussa muutamalla actionilla saamaan vähän liian helppoja heittoja, mutta saimme sen mielestäni pian aika hyvin kuriin. Hyökkäyksemme toimi koko ajan, joten kunhan saimme puolustuspään kuntoon, saimme aikaan tarvittavan eron, Nikkarinen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Tappion kärsineen Nokian puolella isoimmat onnistumiset nähtiin Tucker Richardsonilta, joka osui 19 pistettä, keräsi kahdeksan levypalloa, syötti neljästi ja riisti kahdesti.

Seagulls siirtyi illan tuloksen ansiosta sarjataulukossa johtoon kuudella voitolla seitsemästä ottelusta. Nokia puolestaan putosi toiselle sijalle mutta seuraa tiiviisti perässä viidellä voitollaan.

Ottelutilastot

Kouvot kiisi kotivoittoon ja Korisliigan kolmoseksi

Kouvot otti myös kovan kotivoiton kaataessaan Salon Vilppaan 95–82. Ottelun ansiosta Kouvot on nyt voittanut neljä ottelua seitsemästä ja pitää parhaillaan sarjataulukon kolmatta sijaa heti Seagullsin ja Nokian perässä. Vilpaskaan ei ole kaukana kerättyään kaudella tähän mennessä kolme voittoa.

Tämän illan ottelussa tähti oli Kouvojen takamies Kyle Lofton, joka osui 22 pistettä erittäin varmoilla osumatarkkuuksilla. Joukkuetoveri Joel Mäntynen teki monipuolista työtä kirjauttaessaan kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kouvojen Henry Boydille merkittiin kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa, mutta ennen kaikkea pelaaja esitteli taitojaan puolustaessaan korin alla.

– Alkoi olla jo vähän ikävä voittamista. Vähän liian helposti päästin syöttöjä sisään, kun jouduin maalatulle alueelle isoja miehiä puolustamaan, mutta laitoin kroppani likoon ja toivoin parasta. Aika monta niistä tilanteista silti voitin, Boyd kommentoi Ruudun haastattelussa.

Vilppaan pistehai oli penkillä aloittanut Tavon King 20:llä. Teemu Suokas loisti toisena tähtenä 17 pisteellä, kuudella levypallolla ja neljällä syötöllä.

Ottelutilastot

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia