Tapiolan Hongalta uusia panostuksia vanhimpien junioreiden kehityspolkuun

1.7.2021 07:29 Tapiolan Hongassa on mahdollisuus harrastaa koripalloa monella eri tasolla ja monia eri polkuja pitkin. Jokaiselle löytyy omaa motivaatiota ja taitoa vastaava polku kuljettavaksi. Viimeisimpänä kehityskohteena on ollut kaikkein korkeimmalle huipulle tähtäävien pelaajien polku ja sitä varten seuran hallitus teki helmikuussa päätöksen lisätä panostusta yli 16-vuotiaiden junioreiden toimintaan. Panostuksen lähtökohtana on uusi kehitysohjelma, joka antaa seuran kasvateille mahdollisuuden edetä korisurallaan haluamaansa tavoitetta kohti.

Kehitysohjelmaan valitaan vuosittain 4-6 yli 16-vuotiasta junioripelaajaa, jotka ovat mukana myös maajoukkuetoiminnassa ja lisäksi valmennuksen arvion perusteella omaavat potentiaalisimmat edellytykset koripalloammattilaisuuteen. Heille tarjotaan seuran puolesta resursseja ja mahdollisuuksia lajin huipulle tähtäämiseen. Edellytyksiä tähän ovat ammattimainen ja yksilöllisyyteen perustuva valmennus sekä laadukkaat olosuhteet.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä huipulle tähdätessä on laadukkaan harjoittelun ja levon oikea suhde. Kouluyhteistyö Haukilahden urheilulukion kanssa toimii hyvin ja Honka vastaa Haukilahden lukion Urheavalmennuksesta koripallon osalta. Myös muista Espoon lukioista on kohtuullisen helpot yhteydet Honkahallille, jossa aamuharjoittelumahdollisuudet ovat loistavat. Myös Märskyssä opiskeleville junioreille on pystytty yhteistyöllä luomaan edellytykset osallistua Hongan aamuharjoitteluun. Ammattivalmentajia on paljon käytössä ja alkavalla kaudella 2021-22 myös kehitysohjelman pelaajien ja edustusjoukkueiden pelaajien fysiikkaharjoittelua keskitetään aamuharjoittelun yhteyteen, jolloin iltaan jää enemmän arvokasta palautumisaikaa.

Seura panostaa myös pelaajien kuormituksen seurantaan ja fysioterapiaan. Honkahallilla toimivan Recoveryroomin fysioterapeutit ja hierojat ovat pelaajien käytettävissä ja erityisesti vammojen ennaltaehkäisy fysiikkavalmentajan ja fysioterapeuttien yhteistyöllä on tärkeää.

Kehitysohjelmaan valittujen pelaajien kanssa tehdään koulun päättymiseen saakka kestävä suunnitelma, jossa keskitytään pelaajan yksilöllisiin kehityskohteisiin ja niiden parantamiseen varataan aikaa niin, että valmistuttuaan koulusta pelaajalla on hyvät mahdollisuudet jatkaa uraansa joko kotimaan korisliigassa, Yhdysvaltojen yliopistokentillä tai Euroopan sarjoissa.

Tapiolan Hongassa tiedostetaan, että seuran kehitysohjelmaan valitut pelaajat ovat niin lahjakkaita ja potentiaalisia, että heidän tavoitteenaan on koripalloammattilaisuus. Tätä tavoitetta tukemaan seura auttaa tiellä Yhdysvaltojen yliopistosarjoihin, jotka mahdollistavat akateemisen koulutuksen ja koripalloilun yhdistämisen tehokkaasti. Gerry Besselink toimii seuran valitsemana kontaktihenkilönä ja avustaa pelaajia opiskelupaikan saamisessa Yhdysvaltojen yliopistoista.

Kaikille yliopistoura ei ole paras mahdollinen polku ja siksi seura panostaa myös kontakteihin Euroopan sarjoissa sekä tietenkin miesten puolella kotimaiseen korisliigaan.

Tulevalla kaudella 2021-22 seuran edustusjoukkueet naisten korisliigassa ja miesten 1A divisioonassa rakennetaan lahjakkaiden junioreiden kehitysmahdollisuudet huomioiden. Junioreille annetaan mahdollisuus haastaa ja kehittää itseään kokeneiden pelaajien kanssa harjoitellessa ja pelatessa.

Nuorille pelaajille peliaika on tärkeää ja siihen seurassa on rakennettu mahdollisuus pelata aikuisten edustusjoukkueen lisäksi joko juniorisarjaa U19 ja myös U17 joukkueissa tai tyttöpelaajien osalta myös naisten 1.divisioonaa, jonne Honka haki villikortilla sarjapaikkaa ja sen myös sai.

Uuden kehitysohjelman moottorina toimivat seuran koulutetut ammattivalmentajat, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä niin, että kaikkein nuorimpienkin honkajunioreiden tie koettelemaan omien kykyjensä äärirajoja on mahdollisimman helppo ja toimiva oman seuran puitteissa.

 
20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

24.6.2019 13:25 Seura tiedottaa

EBT:n nais- ja tyttökoripallo vahvassa nosteessa

Espoo Basket Teamille on myönnetty "villi kortti" naisten valtakunnalliseen 1.divisioonaan kaudelle 2019-2020. Näin ollen seuralla on tarjota vanhemmille tyttöjunioreille kaikki kilpakoripallon sarjaportaat sisältävä polku aina naisten Korisliigaan saakka.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

3.7.2009 Seura tiedottaa

Kori-80:n edustusjoukkueet Keravan Energia Teameiksi

Kori-80 ja Keravan Energia tekivät alkuviikosta yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Kori-80:n edustusjoukkueet naisten SM-sarjassa ja miesten I divisioonassa pelaavat Keravan Energia Team -nimellä ainakin seuraavan kauden.

18.9.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutusohjelma ”Heads Up!” käynnistynyt

Suomen Koripalloliitto on käynnistänyt seurojen ulkomaalaisvahvistuksille suunnatun koulutusohjelman, joka kantaa nimeä ”Heads Up!”. Ohjelman tarkoituksena on helpottaa vahvistusten sopeutumista Suomeen sekä valaista kulttuurieroja, joihin moni vahvistus törmää saapuessaan maahan.

Näytä lisää vastaavia