Teemu Suokas vahvistaa Kauhajokea – Henri Kantonen poissa 6–8 viikkoa

27.1.2022 08:55 Kauhajoki kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että 20-vuotias Teemu Suokas vahvistaa joukkuetta Henri Kantosen jouduttua sivuun loukkaantumisen myötä.

Teemu Suokas vahvistaa Kauhajokea tämän ja tulevan kauden. Kuva: Karhu Basket

Miesten Korisliigan paalupaikkaa pitävä Kauhajoki tiedottaa solmineensa sekä loppukauden että pelikauden 2022–23 kattavan pelaajasopimuksen 20-vuotiaan Teemu Suokkaan kanssa. 188-senttinen ja 76-kiloinen takamies on pelannut kaksi viimeisintä kauttaan Yhdysvalloissa Ball Staten NCAA-joukkueessa. Kaudella 2020–21 hän pelasi 19 ottelussa keskimäärin 10 minuuttia ja teki 1,9 pistettä ottelua kohden. Tällä kaudella pelejä kertyi neljä, ennen kuin Suokas päätti palata Suomeen.

Ennen yliopistovaiheitaan Suokas pelasi miesten I divisioona A:ssa HBA-Märskyn kokoonpanossa. Hän on pelannut peliuransa aikana myös 23 kappaletta U16-maaotteluita ja U18-ikäluokassa 21 peliä.

– On mukava tulla hyvään organisaatioon, jossa on mahdollisuus ottaa ensimmäiset askeleet ammattilaisena. Toivottavasti pääsemme pian pelaamaan kotiyleisömme edessä, Suokas kommentoi.

Päävalmentaja Janne Koskimies kertoo, että tavoitteellisien ja motivoituneiden nuorien saaminen mukaan joukkueeseen on hyvä tapa paikata syntyneitä vajeita.

– Muutamat pelitavassamme keskeiset asiat vaativat melko paljon toistoja, ennen kuin niitä pystyy toteuttamaan korkealla tasolla, joten meidän on annettava Teemulle nyt rauhassa aikaa harjoitella joukkueen kanssa. Hän on kuitenkin jo tässä muutaman päivän aikana osoittanut pystyvänsä poimimaan uusia asioita ja pysynyt yllättävänkin hyvin pelitempossa mukana muistaen, ettei hänellä ole käytännössä ollenkaan peliminuutteja alla tältä kaudelta, Koskimies kertoo.

Syy siihen, että Suokasta erityisesti tarvittiin juuri nyt, on se, että takamies Henri Kantosen kerrotaan olevan kentiltä sivussa 6–8 viikkoa. Kantonen kärsi viime lauantain ottelussa alavartalovamman, jota on sittemmin jatkotutkittu.

– Henkan kohdalla olimme ikään kuin henkisesti jo valmistautuneet siihen, että huonoimmassa tapauksessa tuon arvion 6–8 perässä lukee kuukautta, eikä viikkoa, joten erittäin hyvä uutinen tämäkin on, Koskimies huokaisee.

Kauhajoki kohtaa sunnuntaina 30. tammikuuta Korisliigan kakkosena olevan Helsinki Seagullsin, joka on Salon Vilppaan ohella ainoa joukkue, joka on tällä kaudella Kauhajoen voittanut. Kärkiotteluun ei koronarajoitusten takia voi ottaa yleisöä, mutta peliä voi seurata suorana kello 17 alkaen Ruudun välityksellä.

Asiat

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia