Teemu Suokas Vilppaan haaviin

21.6.2023 12:07 Korisliigan Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen sopimuksen takamies Teemu Suokkaan, 22, kanssa. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti Suokas pelasi puolitoista vuotta USA:ssa Ball Staten yliopistossa ennen siirtymistään Kauhajoelle, jonka paidassa 188-senttinen takamies saavutti SM-kultaa ja hopeaa.

Teemu Suokas siirtyy ensi kaudeksi Vilppaan riveihin. Kuva: Ville Vuorinen

44 nuorten maaottelua pelannut Suokas pelasi nuoruusvuodet I divisioonaa HBA-Märskyssä ollen joukkueen paras pistemies (12,1) ennen siirtymistä USA:n yliopistosarjaan Ball Staten yliopistoon 1,5 vuodeksi. Kauhajoki tarvitsi Henri Kantosen loukkaannuttua apua takakentälle ja sai tammikuussa 2021 houkuteltua helsinkiläisnuoren riveihinsä. Viime kaudella Suokas tilastoi ottelua kohden 3,6 pistettä ja 1,5 levypalloa.

17 ottelun jälkeen Suokkaan kaulaan pujotettiin kultamitali ja jatkosopimus Pohjanmaalla poiki tällä kaudella hopeaa sekä kokemusta FIBA Europe Cupista. Tänä kesänä Suokas on kuulunut 19 pelaajan Susijengi Rising Stars -leiritykseen.

- Teemu pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa ja tuo meille vaihtoehtoja ja kilpailua takakentän pelipaikoille. Potentiaalia sekä halua löytyy ja ensi kaudella hän saa todellisen mahdollisuuden näyttää osaamisensa pelaavassa rotaatiossa, toteaa Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen seuran tiedotteessa.

Vilppaalla on nyt koossa sopimukset Suokkaan lisäksi Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Onni Mäkysen, Tuukka Juntusen, Tavon Kingin ja DeAndre Dismhanin kanssa. 

Henkilöt

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia