Teemu Suokas Vilppaan haaviin

21.6.2023 12:07 Korisliigan Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen sopimuksen takamies Teemu Suokkaan, 22, kanssa. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti Suokas pelasi puolitoista vuotta USA:ssa Ball Staten yliopistossa ennen siirtymistään Kauhajoelle, jonka paidassa 188-senttinen takamies saavutti SM-kultaa ja hopeaa.

Teemu Suokas siirtyy ensi kaudeksi Vilppaan riveihin. Kuva: Ville Vuorinen

44 nuorten maaottelua pelannut Suokas pelasi nuoruusvuodet I divisioonaa HBA-Märskyssä ollen joukkueen paras pistemies (12,1) ennen siirtymistä USA:n yliopistosarjaan Ball Staten yliopistoon 1,5 vuodeksi. Kauhajoki tarvitsi Henri Kantosen loukkaannuttua apua takakentälle ja sai tammikuussa 2021 houkuteltua helsinkiläisnuoren riveihinsä. Viime kaudella Suokas tilastoi ottelua kohden 3,6 pistettä ja 1,5 levypalloa.

17 ottelun jälkeen Suokkaan kaulaan pujotettiin kultamitali ja jatkosopimus Pohjanmaalla poiki tällä kaudella hopeaa sekä kokemusta FIBA Europe Cupista. Tänä kesänä Suokas on kuulunut 19 pelaajan Susijengi Rising Stars -leiritykseen.

- Teemu pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa ja tuo meille vaihtoehtoja ja kilpailua takakentän pelipaikoille. Potentiaalia sekä halua löytyy ja ensi kaudella hän saa todellisen mahdollisuuden näyttää osaamisensa pelaavassa rotaatiossa, toteaa Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen seuran tiedotteessa.

Vilppaalla on nyt koossa sopimukset Suokkaan lisäksi Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Onni Mäkysen, Tuukka Juntusen, Tavon Kingin ja DeAndre Dismhanin kanssa. 

Henkilöt

Asiat

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia