Topias Palmi jatkoi hurjia piste-esityksiään Kauhajoen voitossa – Pyrinnölle kauden ensimmäinen vierasvoitto

9.12.2023 19:59 Miesten Korisliigassa nähtiin sekä vierasjoukkueiden järjestämiä yllätyksiä että korkeasti sijoittuneiden joukkueiden ammattimaista tyyneyttä kotiparketilla. Huomiota tilastoillaan herättivät muiden muassa Kauhajoen Topias Palmi ja Kouvojen Joel Mäntynen.

Topias Palmin joulukuu on käynnistynyt hurjassa vedossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Topias Palmilla on takanaan hurja viikko Kauhajoen paidassa. Siinä missä edellisessä ottelussa kertyi 37 pistettä, tänään pelaaja pussitti heti perään 34, keräsi kahdeksan levypalloa ja saavutti samalla osumatarkkuuksikseen 50 prosenttia kaaren takaa ja 88 prosenttia kahden pisteen alueelta. Riemua kohotti vielä se, että tällä kertaa Kauhajoki myös voitti ottelunsa, kun illan isäntänä toiminut BC Nokia taipui luvuin 84–91.

Palmin huima pistesuoritus oli jättää miltei varjoonsa sen saavutuksen, että joukkuetoveri Samuel Givens jäi yhden ainoan syötön päähän triplatuplasta. Givensille kertyi pisteitä 14 ja levypalloja 11.

Nokian riveistä edukseen erottui etunenässä Both Gach, joka tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa.

Ottelutuloksesta huolimatta kausi on tähän mennessä sujunut huomattavasti paremmin Nokialla. Pirkanmaalaisporukka on pysytellyt tiukasti sarjataulukon kolmen parhaan joukossa, kun taas Kauhajoki on jämähtänyt vain alempaan jatkosarjaan oikeuttaville sijoille.

– Meillä on sellainen filosofia, että riippumatta siitä, ketkä pelaavat, täytyy löytää keinot voittaa. Meillä oli tänään vain kahdeksan pelaajaa kokoonpanossa, mutta levypallopelimme oli todella terävää, ja sen ansiosta saimme kymmenen hyökkäyslevyä pelkästään ensimmäisellä puoliajalla. Viime ottelussa Korihaita vastaankin näkyi jo oikeanlaista meininkiä tappiosta huolimatta, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Pyrintö sai vihdoin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa

Myös Tampereen Pyrintö pääsi juhlistamaan rosvoretkeä, kun Salon Vilpas kärsi kotonaan tappion tiukoin luvuin 92–95. Voitto oli Pyrinnölle kaikkiaan kauden kolmas ja ensimmäinen, joka saavutettiin vieraskentällä.

Seurojensa pistelinkoina loistivat tänään Pyrinnön Luther Muhammad, jolle merkittiin 22, ja Vilppaan Juho Nenonen, joka keräsi 18 pistettä ja viisi levypalloa.

Pyrinnön päävalmentaja Tero Vasell kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Tänään nähtiin meiltä fiksumpaa pelaamista kuin tähän asti, vaikka intensiteetti ei ollutkaan sitä, mitä sen pitäisi. Meidän täytyy jatkossa saada vielä yhdistettyä oikeiden valintojen tekeminen ja intensiteetin ylläpitäminen, mutta olen totta kai onnellinen, että saimme katkaistua Vilppaan voittoputken ja teimme sen vielä vieraskentällä.

Ottelutilastot

Korihait kotivoittoon Ogunyemin ja Sarcevicin monipuolisten esitysten avulla

Korisliiga-kolmonen Korihait pönkitti asemaansa viemällä Bisons Loimaasta 102–96-kotivoiton.

Isäntien pistekuningas ottelussa oli Javion Ogunyemi 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

– Osasimme arvata, että Bisons tulee kovaa ja aggressiivisesti, kuten viime kerrallakin. Vastasimme tänään hyvin heidän peliinsä, ja vaikka se ei ollut kaunista, niin teimme sen, mikä pitikin, Ogunyemi totesi ottelun jälkeen.

Yhtään hänen varjoonsa ei voitossa jäänyt paikallissankari Bojan Sarcevickaan. Kokeneelle pelinjohtajalle kertyi 16 pistettä, yhdeksän syöttöä ja kolme riistoa.

Bisonsin valopilkku oli DeVante Brooks, jolle merkittiin 26 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

KTP vierasvoittoon pisteen turvin

Kataja Basket kärsi Joensuussa niukan kotitappion kaatuessaan KTP-Basketille 76–77.

KTP:n kovin korintekijä ottelussa oli Vincent Golson Jr, joka pussitti 26 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä. Joukkuetoveri Vili Nyman jäi seitsemään pisteeseen mutta saalisti kiitettävät 11 levypalloa.

Päävalmentaja Roope Mäkelä tiivisti tiukan pelin tunnelmat eläväisesti:

– Enpä ole tällaista koripallopeliä nähnyt pitkään aikaan. Se sisälsi kaikkea sekoilusta loistaviin suorituksiin ja aivan kaiken siltä väliltä.

Katajan tilastonikkari sekä hyvässä että pahassa oli Nike Sibande, jolle merkittiin loistavat 19 pistettä ja kymmenen levypalloa sekä vähemmän loistavat viisi menetystä.

Ottelutilastot

Kouvot kovaan kotivoittoon jälleen Mäntysen johdolla

Kouvot kaatoi kotikentällään Kobrat kovin korilukemin 83–63.

Voittajien isoin pistesaalis oli Ricardo Lindon 19, mutta monipuolisimman rivin kirjautti joukkuetoveri Joel Mäntynen, jonka rivillä komeili 17 pistettä, 11 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kobrien korkein saldo oli Taz Shermanin 20 pistettä. Kapteeni Antto Nikkarinen jäi kokonaan pisteittä ja kommentoi ottelua:

– Tämä oli todella fyysinen peli, ja se näkyy tilastoissakin. Molemmille joukkueille kertyi yli 50 levypalloa ja yli 20 hyökkäyslevyä, ja kummankin heittoprosentit ovat ihan hirveitä. Kovaa sai puolustaa ja painia tänään, mutta meillä meni kai vähän liian helposti vati nurin, koska loppua kohden turhaan hermostuimme ja ero repesi todella isoksi.

Ottelutilastot

 
28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia