Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

28.2.2024 08:49 Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokian vuosi 2024 alkoi juhlallisissa merkeissä, kun pirkanmaalainen tehotiimi keräsi viisi voittoa viidestä ottelusta. Pian sen jälkeen seura paketoi runkosarjan omalta osaltaan toisella sijalla, tasapisteissä paalupaikan vieneen Helsinki Seagullsin kanssa.

24-vuotias yhdysvaltalainen Tucker Richardson palkittiin tammikuun suorituksistaan miesten Korisliigan kuukauden pelaajana. Hänen keskiarvoikseen kertyi tuona aikana 20 pistettä, 5,6 levypalloa ja 5,6 koriin johtavaa syöttöä.

Monipuolinen takamies–laituri pelaa Nokialla parhaillaan uransa ensimmäistä ammattilaiskautta ja laittaa ensimmäisen ammattilaispalkintonsa epäröimättä joukkuemenestyksen piikkiin.

– Tuskin palkintoa olisi tullut, ellei joukkue olisi pärjännyt niin hyvin. Olen onnellinen ja otettu, mutta ei yksilöpalkintoakaan voi voittaa yksin, Richardson toteaa.

Vaikka ura onkin alussa, palkinnoista hänellä on aiempaakin kokemusta. Vuonna 2023, viimeisellä kaudellaan Colgaten yliopistossa, hänet palkittiin NCAA:n Patriot League -konferenssissa sekä vuoden pelaajana että vuoden puolustuspelaajana.

Siirtymistään ammattilaiseksi Pohjois-Eurooppaan ja nimenomaan Nokialle Richardson on pitänyt hyvänä ratkaisuna, koska on päässyt mukaan voittavaan joukkueeseen.

– Ammattilaisura on alkanut osaltani hyvin, ja luulen, että sillä on paljon tekemistä sen kanssa, mikä roolini on Nokialla. Pelitapamme istuu todella hyvin yhteen vahvuuksieni kanssa.

Tämä ei aina ole amerikkalaiselle tuontipelaajalle itsestäänselvyys.

– Monet kokeneemmat, joilta kyselin neuvoa, kertoivat, että tänne tullessa ei ikinä voi tietää, mitä odottaa. Ei koskaan tiedä, keitä pelaajat ja valmentajat joukkueessa sattuvat olemaan, ja molempien tapauksessa Nokialla olen osunut aivan loistavaan ja onnekkaaseen tilanteeseen.

Erityisesti valmentajan kohdalla Richardson on saanut melkeinpä jättipotin. Nokiaa vuodesta 2019 valmentanut Greg Gibson on tehnyt Korisliigassa pitkän uran valmentaen myös Kauhajokea, Bisons Loimaata ja Kataja Basketia. Suomen mestaruuksiakin on kertynyt matkan varrella kolme. Lisäksi Gibsonin amerikkalaisuus helpottaa väkisinkin NCAA:sta saapuvien ulkomaalaisvahvistusten kulttuurishokkia, ja Richardsonkin myöntää tämän.

– Helpottaa ehdottomasti, kun valmentaja on käynyt läpi samat kokemukset kuin itsekin ja puhuu samaa äidinkieltä. Meillä synkkasi heti, ja ymmärrän hyvin, miksi hän on niin legendaarinen hahmo.

Gibson on ollut omiaan kehittämään Nokian valmiuksia mestaruuskamppailuun painottamalla puolustusta ja keskittymisen merkitystä. Richardson kokee, että hyökkäyspää Nokialla toimiikin jo mutta puolustukseen tarvitaan vielä lisää mehua, ja siitä valmentaja pyrkii pitämään huolen.

– Greg on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa. Kentän ulkopuolella hän on hassuttelija, joka kertoo hyviä tarinoita ja juttelee syvällisiä elämästä. Mutta kentällä hän on aina valmis olemaan kova ja piiskaamaan meitä aina vain parempiin suorituksiin. Teemamme läpi kauden on ollut se, että joka pelin välissä pitää kehittyä. Olo ei koskaan saa käydä mukavaksi.

Henkilöt

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia