Vilpas kiilasi Katajan edelle – Seagulls kasvatti sarjajohtoaan

30.12.2023 20:27 Miesten Korisliigassa otteluvoitot menivät Salon Vilppaalle, Helsinki Seagullsille, Korhaille ja Tampereen Pyrinnölle. Illan vakuuttavin tilasto oli tappiosta huolimatta Antto Nikkarisen 18 syöttöä.

Teemu Suokas johti Vilppaan voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas kaatoi kilpailijansa Kataja Basketin ja kiilasi pisteiden avulla sijan verran edelle, miesten Korisliigan viidennelle paikalle. Kataja hävisi ottelun kotonaan 81–92. Kumpikin joukkueista on yhä kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa.

Vierasvoiton takuumiehenä työskenteli suomalaistakamies Teemu Suokas, joka tuli peliin penkiltä mutta paukutti 18 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Hyvää työtä teki myös joukkuetoveri Riku Laine yhdeksän pisteen ja yhdeksän levypallon muodossa.

Päävalmentaja Jussi Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Päätösneljännestä oli makeaa katsella. Ei tarvinnut piirrellä settejä eikä kehottaa jätkiä taistelemaan. He tulivat 11 pisteen takaa-ajosta voittoon hyvällä puolustuksella, hienolla kommunikaatiolla ja kovilla ratkaisuilla.

Katajan ykkösmies oli Richaud Pack 24 pisteellä, viidellä levypallolla ja neljällä syötöllä.

Ottelutilastot

Korisliigan finaaleissa viime keväänä kohdanneet Helsinki Seagulls ja Kauhajoki ottivat toisistaan jälleen mittaa. Seagulls vei tiukan kamppailun luvuin 93–87 ja vahvisti sarjajohtoaan. Kauhajoki on puolestaan sarjataulukon sijalla neljä.

Seagullsin johtava tilastonikkari oli korinaluspelaaja Chuba Ohams, joka iski tauluun 27 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

– Tämä oli meille erinomainen testi. Olemme pelanneet hyvin tähän asti ja pystyimme jatkamaan sitä myös tänään. Ensimmäisellä neljänneksellä Kauhajoki pääsi hieman yllättämään meidät, mutta pystyimme vastaamaan tähän haasteeseen lopulta hyvin, Ohams kommentoi. 

Samaan pistemäärään ylsi myös joukkuetoveri Mar'Qualen Grant.

Kauhajoen riveissä illan kovin korintekijä oli totuttuun tapaan Topias Palmi, joka pussitti 22 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Kobrille tappio Nikkarisen 18 syötöstä huolimatta

Korihait vei Uudessakaupungissa pelatun ottelun Kobria vastaan varmoin luvuin 109–94. Korihait on tällä hetkellä Korisliigan kolmantena, kun taas Kobrat on alemman jatkosarjan puolella rajaviivaa, sijalla yhdeksän.

Leijonanosan Korihaiden pisteistä, peräti 35, upotti laituri Travis Jocelyn.

– Toteutimme hyvin hyökkäyspään juttujamme ja liikutimme palloa hyvin siirtymätilanteissa. Puolustuksessa olisimme voineet olla parempia, sillä etenkin neljännellä jaksolla annoimme liikaa pisteitä kaverille. Emme rauhoittaneet peliä tarpeeksi, joten he pääsivät juoksemaan muutamia nopeita koreja. Kun otamme ne laskuista pois, niin oli hyvä peli meiltä, totesi Jocelyn.

Kobrien tappiosta ei ainakaan ollut syyttäminen Antto Nikkarista. Pelinjohtaja nimittäin merkkautti tilastoihin seitsemän pistettä, neljä riistoa ja kerrassaan hurjat 18 koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Pyrintö vei neljännen voittonsa reippaalla erolla

Vaikeuksiin kauden alussa ajautunut Tampereen Pyrintö haki tänään roiman vierasvoiton, kun Bisons Loimaa taipui kotikentällään 77–96. Pyrintö on sarjataulukossa kymmenentenä, Bisons sijalla 11.

Pyrinnön tilastokärjessä häärivät erityisesti Jordan Ngatai 19 pisteellä ja neljällä syötöllä, Antero Lehto 17 pisteellä ja neljällä syötöllä sekä Luther Muhammad 18 pisteellä, yhdeksällä levypallolla ja kahdeksalla syötöllä.

Päävalmentaja Tero Vasell kommentoi lopputulosta:

– Tämä oli meiltä hyvä esitys, vaikka Bisons rikkoi peliämme, mikä oli heiltä fiksu veto. Siinä kuitenkin meitä auttoivat 40- ja 30-vuotiaat pelaajamme, jotka olivat siinä tilanteessa niin sanotusti kenraaleja ja hoitivat homman.

Bisonsin ykköstykki oli Dylan Painter 23 pisteellä ja näyttävällä 19 levypallolla.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia